Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/02/2008
Data da última atualização:  22/04/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RANGEL, C. N.; WATANABE, E.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; SILVA, E. M. M.
Afiliação:  C. N. Rangel, UFRRJ; Edson Watanabe, Embrapa Agroindústria de Alimentos; José Luiz Viana de Carvalho, Embrapa Agroindústria de Alimentos; Marília Regini Nutti, Embrapa Agroindústria de Alimentos; E. M. M. Silva, UFRRJ.
Título:  Farinhas de mandioca e de batata-doce em formulações de bolo: aplicações para alimentos biofortificados.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Apresentado também em forma de pôster na 2ª Reunião Anual de Biofortificação no Brasil, Niterói, nov. 2007.
Palavras-Chave:  Biofortificação; Farinhas mistas.
Thesagro:  Bolo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9345 - 1UPCSP - --2007/1982008.00198
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  10/07/2017
Data da última atualização:  27/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GOMES, R. dos S.; ALMEIDA, J. C. de C.; CARNEIRO, J. da C.; AZEVEDO, F. H. V.; LISTA, F. N.; ELYAS, A. C. W.; OLIVEIRA, T. S. de.
Afiliação:  Raphael dos Santos GOMES, UENF; João Carlos de Carvalho ALMEIDA, UFRRJ; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; Flavio Henrique Vidal AZEVEDO, UENF; Fábio Nunes LISTA, Universidade Federal do Vale do São Francisco; Ana Cristina Wyllie ELYAS, UFRRJ; Tadeu Silva de OLIVEIRA, UENF.
Título:  Impacts of citrus pulp addition and wilting on elephant grass silage quality.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Bioscience Journal, v. 33, n. 3, p. 675-684, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the use of citrus pulp addition and wilting on fermentative characteristics, chemical composition as well as gas and effluent losses of elephant grass silage. The elephant grass (70 growth days) was collected manually; one portion was immediately chopped and another one was allowed to wilt in the sun for a period of 6 h and subsequently chopped for the production of silage. Experimental PVC silos (10 cm diameter x 30 cm height) were used and sand bags were placed at the bottom of the silos. Citrus pulp (80 g kg-1 of MN) was added at the beginning of ensilage. The ensiled material was manually compressed to provide a specific mass of approximately 600 kg m-3 of silage. After 60 days, the silos were opened; gas and effluent losses were calculated and we determined pH, dry matter (DM), crude protein(CP), neutral detergent fibre (NDF), lignin, ammonia nitrogen, ash and in vitro dry matter digestibility (IVDMD). We added 0 or 80 g kg-1 of citrus pulp to wilted and un-wilted elephant grass. We used a completely randomised design with a 2 x 2 factorial arrangement (wilted or un-wilted) x (with or without citrus pulp), totalling treatments with five repetitions. Average values were compared using the F test with a probability of 5%. The addition of citrus pulp resulted in reduced levels of NDF, lignin, ash, N-NH3 and pH and in increased values of DM and IVDMD of silages. Wilting increased the DM, NDF and lignin values and reduced the concen... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Additive; Moisture.
Thesagro:  Pennisetum Purpureum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161569/1/Cnpgl-2017-BioscJ-Gomes-Impacts.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL23608 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional