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Registros recuperados : 135 | |
61. | | BRITO, M. A. V. P. e; MENDONCA, L. C.; VICENTINI, N. M.; LANGE, C. C.; CARVALHO, N. L. de; MARQUES, S. L. S. Sobrevivência de Staphilococcus SPP. coagulase positivo, Escherichia coli e coliformes totais em queijos artesanais no período de maturação. In: CONGRESSO PAN-AMERICANO DO LEITE, 11., 2010, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: FAEMG/FEPALE, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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62. | | FAUSTINO, M. A.; JANIQUES, A. M. S.; STUMPF, V. A.; CESAR, D. E.; MEDEIROS, J. D.; RODRIGUES, E. M.; GUIMARÃES, A. S.; MENDONCA, L. C.; DEL'DUCA, A. Densidade de procariotos e temperaturas das camas de sistemas de criação de vacas leiteiras do tipo Compost Barn. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 32., 2023, Foz do Iguaçu. Resumos. São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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63. | | LEITE, J. de A.; ARCURI, E. F.; RAMOS, A. I. A. P.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; MENDONCA, L. C.; ALVES, B. R. C. Isolamento e avaliação in vitro da eficácia de bacteriófagos líticos específicos para Staphylococcus aureus associados a produtos láticos e mastite bovina. In: CONGRESSO PAN-AMERICANO DO LEITE, 11., 2010, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: FAEMG/FEPALE, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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64. | | OLIVEIRA, T. C. de A.; COSTA, F. C. B. da; BRITO, M. A. V. P. e; SILVA, M. A. S.; MENDONCA, L. C.; LANGE, C. C. Fenótipo de resistência aos antimicrobianos de Staphylococcus aureus isolados de queijo Minas frescal e do ambiente de uma indústria de laticínios. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 18., 2016, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2016. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 197). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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65. | | MENDONÇA, J. F. M.; BRITO, M. A. V. P. e; MENDONCA, L. C.; SOUZA, G. N. de; LANGE, C. C.; BRITO, J. R. F.; MONTEIRO, D. L. Fatores de risco para mastite subclínica em rebanhos leiteiros localizados na região de Santos Dumont, estado de Minas Gerais, Brasil In: SIMPÓSIO DE QUALIDADE DO LEITE, 3., 2016, Jaboticabal. Resumos. Jaboticabal: Universidade Estadual Paulista, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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66. | | MENDONCA, L. C.; MOREIRA, G. H. F. A; CARVALHO, A. U. de; FACURY FILHO, E. J.; CARVALHO, J. G. de; MOLINA, L. R. Escore de sujidade de úbere e frequência de hiperqueratose de esfíncter de tetos como parâmetros para monitoramento da ocorrência de mastite subclínica em vacas leiteiras. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 9., 2011, Goiânia. [Anais...] Goiânia, GO: Universidade Federal de Goiás, 2011. Veterinária e Zootecnia, v. 18, n. 4, supl. 3, p. 1095-1099, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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67. | | BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; MENDONCA, L. C.; SILVA, M. A. S.; CARVALHO, N. L. de; MARQUES, S. L. S. Identificação de patógenos da mastite e susceptibilidade a antimicrobianos de Staphylococcus de rebanhos leiteiros da Zona da Mata Mineira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 4., 2010, Florianópolis. Anais... Florianópolis: CBQL, 2010. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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69. | | RIBEIRO, J. B.; SILVA, M. R.; GUIMARAES, A. S.; MENDONCA, L. C.; SOUZA, G. N. de; AZEVEDO, P. A.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e. Padronização de um método baseado em PCR para detecção de genes de resistência a eritromicina e tetraciclina diretamente em amostras de leite bovino. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 6., 2015, Curitiba. Anais... Curitiba: CBQL, 2015. p. 291-292. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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70. | | MENDONÇA, J. F. M.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; SOUZA, G. N. de. Prevalence reduction of contagious mastitis pathogens in a holstein dairy herd under tropical conditions. Journal of Veterinary Science & Technology, v. 9, n. 1, 2018. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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71. | | SOUZA, G. N. de; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; MENDONÇA, J. F. M. Prevalence reduction of Streptococcus agalagactiae by intramammary antiobiotic treatment in a Holstein dairy herd under tropical conditions. In: IDF WORLD DAIRY SUMMIT, 2017, Rome, Italyl. Proceedings... Rome, Italy: FIL IDF, 2017. p. 86-89. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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72. | | SOUZA, G. N. de; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; BRANDAO, H. de M.; MENDONCA, L. C.; BRITO, J. R. F. Presença de Staphylococcus aureus e Streptococcus agalactiae nos rebanhos bovinos e os limites de contagem de células somáticas e contagem total de bactérias estabelecidos na Instrução Normativa 51. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 4., 2010, Florianópolis. Anais... Florianópolis: CBQL, 2010. 19 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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73. | | SANTOS, F. F.; GUIMARAES, A. S.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; LANGE, C. C.; SILVA, M. A. S.; REIS, D. R. de L.; MACHADO, M. A. Presence of mecA in Staphylococcus spp. isolated from bovine intramammary infections. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 58., 2012, Foz do Iguaçu. Resumos... Foz do Iguaçú: Sociedade Brasileira de Genética, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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74. | | LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; MENDONCA, L. C.; SILVA, M. A. S.; CARVALHO, N. L. de; MARQUES, S. L. S. Perfil de sensibilidade a antimicrobianos de Staphylococcus spp. isolados de mastite bovina na Região Sudeste. In: CASTRO, C. R. T. de; MACHADO, M. A.; GOMES, F. T. Programa Institucional de Iniciação Científica da Embrapa Gado de Leite: produção científica resultante da capacitação de acadêmicos pelo corpo técnico da Unidade no período de 07/2009 a 06/2010. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2010. p. 105-108. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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77. | | RODRIGUES, L. G.; AQUINO, M. H. C. de; SILVA, M. R.; MENDONCA, L. C.; MENDONÇA, J. F. M. de; SOUZA, G. N. de. A time series analysis of bulk tank somatic cell counts of dairy herds located in Brazil and the United States. Ciencia Rural, v. 47, n. 4, e20160618, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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78. | | MOURA, C. J. DE; SANTOS, F. M. DOS; BRITO, J. R. F.; MENDONCA, L. C.; FRANCISCO, L.; RIBEIRO, M. T.; VICENTINI, N. M.; ROBBS, P. G.; TEIXEIRA, S. R. Boas práticas agropecuarias para a produção de leite seguro e de qualidade. Brasília: SEBRAE / SENAR; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2013. 80 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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79. | | OLIVEIRA, V. M. de; MENDONCA, L. C.; PIRES, M. de F. A.; REIS, E. S. dos; MIRANDA, J. E. C. de; DINIZ, F. H.; VICENTINI, N. M.; COSTA, L. R. da; MAGALHAES, V. M. A. de. Boas práticas de ordenha na propriedade familiar para obtenção de leite e queijo artesanal de qualidade : cartilhas elaboradas conforme metologia e-Rural. Brasília, DF: Embrapa, 2017. 40 p. il. color Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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80. | | MOURA, C. J. DE; SANTOS, F. M. DOS; BRITO, J. R. F.; MENDONCA, L. C.; FRANCISCO, L.; RIBEIRO, M. T.; VICENTINI, N. M.; ROBBS, P. G.; TEIXEIRA, S. R. Caderno de anotações para produção de leite seguro e de qualidade. Brasília: SEBRAE / SENAR; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2013. 52 p. (PAS LEITE) Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 135 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/11/2022 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Coatings, v. 12, a1700, 2022. |
Páginas: |
9 p. |
ISSN: |
2079-6412 |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/coatings12111700 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Papaya is a fruit of great importance worldwide. However, significant losses during postharvest have been reported, which can be minimized by applying lipid nanoemulsions as edible coatings associated with natural antimicrobial compounds. These coatings provide a barrier to gases and water vapor, in addition to improving mechanical properties, thereby delaying natural senescence and minimizing deterioration by phytopathogens during storage. The aim of this study was to investigate the preservation potential of papaya fruits treated with an edible coating based on an association between carnauba wax nanoemulsion (CWN) and Cymbopogon martinii essential oil (CEO). Coatings formulated with CWN and/or CEO were applied to papaya fruits, and resulted in late ripening during the 12-day storage period, without negatively affecting postharvest fruit quality parameters. The coatings reduced weight loss and maintained firmness, in addition to delaying changes in fruit color during storage. Coatings formulated with CWN + CEO were the most efficient formulations in reducing the incidence and severity of fruit rots during storage. CWN coatings incorporating CEO present additional functionalities in maintaining postharvest quality parameters of papaya fruits. |
Palavras-Chave: |
Materials of natural origin; Minimizing deterioration. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148686/1/P-Edible-Coating-Based-on-Carnauba-Wax-Nanoemulsion-and.pdf
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Marc: |
LEADER 02083naa a2200265 a 4500 001 2148686 005 2024-01-22 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2079-6412 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/coatings12111700$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA FILHO, J. G. 245 $aEdible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a9 p. 520 $aPapaya is a fruit of great importance worldwide. However, significant losses during postharvest have been reported, which can be minimized by applying lipid nanoemulsions as edible coatings associated with natural antimicrobial compounds. These coatings provide a barrier to gases and water vapor, in addition to improving mechanical properties, thereby delaying natural senescence and minimizing deterioration by phytopathogens during storage. The aim of this study was to investigate the preservation potential of papaya fruits treated with an edible coating based on an association between carnauba wax nanoemulsion (CWN) and Cymbopogon martinii essential oil (CEO). Coatings formulated with CWN and/or CEO were applied to papaya fruits, and resulted in late ripening during the 12-day storage period, without negatively affecting postharvest fruit quality parameters. The coatings reduced weight loss and maintained firmness, in addition to delaying changes in fruit color during storage. Coatings formulated with CWN + CEO were the most efficient formulations in reducing the incidence and severity of fruit rots during storage. CWN coatings incorporating CEO present additional functionalities in maintaining postharvest quality parameters of papaya fruits. 653 $aMaterials of natural origin 653 $aMinimizing deterioration 700 1 $aSILVA, G. C. 700 1 $aOLDONI, F. C. A. 700 1 $aMIRANDA, M. 700 1 $aFLORENCIO, C. 700 1 $aOLIVEIRA, R. M. D. de 700 1 $aGOMES, M. P. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tCoatings$gv. 12, a1700, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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