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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  18/08/1999
Data da última atualização:  11/07/2007
Autoria:  AVILA, V. S. de; SCHMIDT, G. S.; IRGANG, R.; BRUM, P. A. R. de; COSTA, C. N.
Afiliação:  Embrapa Suinos e Aves, Concordia, SC.
Título:  Desempenho de frangos de corte da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuaria frente a linhagens comerciais.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 26., 1989, Porto Alegre, RS. Anais... Porto Alegre: SBZ, 1989.
Páginas:  p.390
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Broiler; Desempenho; Melhoramento genetico.
Thesagro:  Frango de Corte; Performance.
Thesaurus Nal:  genetics.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA6046 - 1UMTSP - --1999.09566
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/04/2024
Data da última atualização:  23/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  FREITAS, M. L.; VIANA, J. H. M.; DODE, M. A. N.; BRAGA, T. R. C.; OLIVEIRA, R. A. de.
Afiliação:  M. L. FREITAS, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JOAO HENRIQUE MOREIRA VIANA, CENARGEN; MARGOT ALVES NUNES DODE, CENARGEN; T. R. C. BRAGA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; R. A. DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.
Título:  Use of thermography in the long-term evaluation of scrotal surface temperature and its impact on seminal quality in stallions.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Reproduction in Domestic Animals, v. 59, e14556, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1111/rda.14556
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Scrotal surface thermography is a non-invasive method for assessing testicular thermoregulation in stallions; however, few studies have explored the application of this technique concerning the thermal physiology of equine reproductive systems. This study aimed to evaluate the consistency of testicular thermoregulation in stallions over a year using thermography to measure the scrotal surface temperature (SST). Moreover, we assessed the best region for measuring the surface body temperature compared with the SST. Ten light-breed stallions were used in the experiment. Thermographic images of the scrotal and body surfaces (neck and abdomen) were captured. Fresh, cooled and frozen–thawed semen samples were evaluated to verify the impact of thermoregulation on semen quality. Testicular thermoregulation was maintained throughout the year in stallions amidst changes in the external temperature, as evidenced by the weak correlation between the SST and ambient temperature. A lower correlation was observed between the environmental temperature and body surface temperature (BTS) obtained from the abdomen (BTS-A; R = .4772; p < .0001) than with that obtained from the neck (BTS-N; R = .7259; p < .0001). Moreover, both BTS-A and SST were simultaneously captured in a single image. The consistent quality of the fresh, cooled and frozen semen suggests efficient thermoregulation in stallions throughout the year.
Palavras-Chave:  Infrared; Testicles; Thermal image.
Thesagro:  Sêmen.
Thesaurus NAL:  Scrotum; Thermoregulation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN39418 - 1UPCAP - DD
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