|
|
Registros recuperados : 50 | |
1. | | ROSADO, T. B.; LEAO, A. P.; SANTOS, R. F. dos; LAVIOLA, B. G.; GRATTAPAGLIA, D. Taxa de cruzamento em pinhão manso estimada por meio de marcadores RAPD. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais. Lavras: UFLA, 2010. v. 1 p. 127-128. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
5. | | MARQUES, H. P.; SIQUEIRA, F. G. de; LEAO, A. P.; SOUZA JUNIOR, M. T. Otimização de métodos de extração de DNA genômico dos basidiomicetos Panus lecomtei CC40 e Pleurotus pulmonarius EF88. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 4.,2017, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 33-38. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
6. | | ALVES, A. A.; PEREIRA, V. M.; LEAO, A. P.; FORMIGHIERI, E. F.; CAPDEVILLE, G. de; SOUZA JUNIOR, M. T. Advancing palm genomics by developing a high-density battery of molecular markers for Elaeis oleifera for future downstream applications. In: CONGRESS OF THE BRAZILIAN OF BIOTECHNOLOGY, 5., 2013, Florianópolis, SC. Abstracts... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Biotecnologia, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
8. | | FERREIRA, T. M. M.; FERREIRA FILHO, J. A.; LEAO, A. P.; SOUSA, C. A. F. de; SOUZA JUNIOR, M. T. Structural and functional analysis of stress-resonsive genes and their selected promoters from young oil palm (ELAEIS GUINEENSIS) under two abiotic stresses. In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 67., 2022, Natal, RN. Porto Alegre: Sociedade Brasileira de Genética, 2022. p. 320 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
12. | | ALVES, A. A.; FORMIGHIERI, E. F.; CAMILLO. J.; LEAO, A. P.; CAPDEVILLE, G. de; SOUZA JUNIOR, M. T. Revisiting an Unfinished Business: the Genome Content of Elaeis guineensis, E. oleifera and its Inter-specific Hybrid. In: INTERNATIONAL PLANT AND ANIMAL GENOME, 20., 2012, San Diego, USA. Anais... Wuerselen: Lemna Tec GmbH, 2012. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
13. | | NASCIMENTO, M. S.; SOUZA, R. A. V.; CAMILLO, J.; LEAO, A. P.; LAVIOLA, B. G.; SOUZA JUNIOR, M. T. Enraizamento e aclimatização de plantas de pinhão-manso oriundas da organogenese a partir de discos cotiledonares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
14. | | MORAIS, P. B.; CAPDEVILLE, G. de; FARIAS, M. P.; SOUZA JUNIOR, M. T.; FALCÃO, R.; LEAO, A. P. Estudo do desenvolvimento meiótico de cromossomos em microsporócitos coletados de inflorencências de Elaeis oleifera subamostra coari. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. p. 118-120 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
15. | | NASCIMENTO, M. S.; SOUZA, R. A. V.; CAMILLO, J.; LEAO, A. P.; LAVIOLA, B. G.; SOUZA JUNIOR, M. T. Multiplicação de plantas de pinhão manso via organogênese a partir de discos cotiledonares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
16. | | SOUZA JUNIOR, M. T.; CAPDEVILLE, G. de; FORMIGHIERI, E. F.; CAMILLO, J.; ALVES, A. A.; LEAO, A. P. Whole Genome Sequencing of the E. oleifera South-American Wild Oil Palm. In: INTERNATIONAL PLANT AND ANIMAL GENOME, 20., 2012, San Diego, USA. Anais... Wuerselen: Lemna Tec GmbH, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
19. | | VARGAS, L. H. G.; LEAO, A. P.; FARIAS. P. de F.; ALVES, A. A.; FORMIGHIERI, E. F.; CAPDEVILLE, G. de; SOUZA JUNIOR, M. T. Avaliação da fragmentação do DNA genômico de Elaeis guineensis Jacq e Elaeis oleífera (Kunth) Corté por meio de ondas sonoras de alta frequência e autoclavagem. In: WORKSHOP AGROENERGIA, 6., 2012, Ribeirão Preto, SP. Anais... Ribeirão Preto: APTA; Campinas: IAC, 2012. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
20. | | VARGAS, L. H. G.; LEAO, A. P.; FARIAS, M. P.; ALVES, A. A.; FORMIGHIERI, E. F.; CAPDEVILLE, G. de; SOUZA JUNIOR, M. T. Estabelecimento de um protocolo eficiente para extração de rna a partir de folhas jovens de elaeis guineensis jacq. In: WORKSHOP AGROENERGIA, 6., 2012, Ribeirão Preto, SP. Anais... Ribeirão Preto: APTA; Campinas: IAC, 2012. Não paginado Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
Registros recuperados : 50 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/04/2022 |
Data da última atualização: |
27/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DANTAS, D. L. DA S.; VIEIRA, V. B.; SOARES, J. K. B.; SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do; FIGUEIREDO, R. M. F. DE; LIMA, M. DOS S.; MACHADO, N. A. F.; SOUZA, M. DE F. V. DE; CONCEIÇÃO, M. L. DA; QUEIROGA, R. DE C. R. DO E.; OLIVEIRA, M. E. G. DE. |
Afiliação: |
DALYANE LAÍS DA SILVA DANTAS, Universidade Federal da Paraíba; VANESSA BORDIN VIERA, Universidade Federal de Campina Grande; JULIANA KÉSSIA BARBOSA SOARES, Universidade Federal de Campina Grande; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC; ROSSANA MARIA FEITOSA DE FIGUEIREDO, Universidade Federal de Campina Grande; MARCOS DOS SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão de Pernambuco; NÍTALO ANDRÉ FARIAS MACHADO, Universidade Federal do Maranhão; MARIA DE FÁTIMA VANDERLEI DE SOUZA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA LÚCIA DA CONCEIÇÃO, Universidade Federal da Paraíba; RITA DE CÁSSIA RAMOS DO EGYPTO QUEIROGA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA ELIEIDY GOMES DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba. |
Título: |
Pilosocereus gounellei (xique-xique) flour: Improving the nutritional, bioactive, and technological properties of probiotic goat-milk yogurt. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. Food Science and Technology, v. 158, 113165, p. 1-9, Mar. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113165 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, we evaluate the technological, nutritional, and bioactivity effects on goat-milk yogurt of adding different concentrations of xique-xique flour: 1.0% (XY1%) and 2.0% (XY2%). The goat-milk yogurts (stored under refrigeration) also contained Limosilactobacillus mucosae CNPC007 (an autochthonous strain). The XY1% and XY2% treatments presented greater intensity in terms of color (yellow), and greater luminosity (L*) during storage than the control yogurt (CY). Up to the 14th day of storage, the XY1% and XY2% treatments presented greater viscosity values as well. During storage, as in any fermentation process, a reduction in lactose (hydro- lysis) was observed, with a greater release of simple sugars glucose and galactose and a concomitant increase in the lactic acid content. The PCA confirmed that these behaviors were more evident from the 14th day of the XY1% treatment, and on the 28th day in XY2% treatment. After 28 days of storage, XY2% presented higher counts of L. mucosae CNPC007, with higher mineral, total phenolic compounds, and flavonoid contents, as well as greater antioxidant activity (by FRAP). Xique-xique flour can be used to produce goat-milk yogurt without negatively affecting its technological characteristics, adding both nutritional and functional value to the product. |
Palavras-Chave: |
Apparent viscosity. |
Thesagro: |
Composto Fenólico; Iogurte; Nutriente Mineral; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Goat milk; Mineral content; Phenolic compounds; Schlumbergera (Cactaceae); Yogurt. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142408/1/1-s2.0-S0023643822001001-main.pdf
|
Marc: |
LEADER 02594naa a2200397 a 4500 001 2142408 005 2022-04-27 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113165$2DOI 100 1 $aDANTAS, D. L. DA S. 245 $aPilosocereus gounellei (xique-xique) flour$bImproving the nutritional, bioactive, and technological properties of probiotic goat-milk yogurt.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aIn this study, we evaluate the technological, nutritional, and bioactivity effects on goat-milk yogurt of adding different concentrations of xique-xique flour: 1.0% (XY1%) and 2.0% (XY2%). The goat-milk yogurts (stored under refrigeration) also contained Limosilactobacillus mucosae CNPC007 (an autochthonous strain). The XY1% and XY2% treatments presented greater intensity in terms of color (yellow), and greater luminosity (L*) during storage than the control yogurt (CY). Up to the 14th day of storage, the XY1% and XY2% treatments presented greater viscosity values as well. During storage, as in any fermentation process, a reduction in lactose (hydro- lysis) was observed, with a greater release of simple sugars glucose and galactose and a concomitant increase in the lactic acid content. The PCA confirmed that these behaviors were more evident from the 14th day of the XY1% treatment, and on the 28th day in XY2% treatment. After 28 days of storage, XY2% presented higher counts of L. mucosae CNPC007, with higher mineral, total phenolic compounds, and flavonoid contents, as well as greater antioxidant activity (by FRAP). Xique-xique flour can be used to produce goat-milk yogurt without negatively affecting its technological characteristics, adding both nutritional and functional value to the product. 650 $aFood technology 650 $aGoat milk 650 $aMineral content 650 $aPhenolic compounds 650 $aSchlumbergera (Cactaceae) 650 $aYogurt 650 $aComposto Fenólico 650 $aIogurte 650 $aNutriente Mineral 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aApparent viscosity 700 1 $aVIEIRA, V. B. 700 1 $aSOARES, J. K. B. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aFIGUEIREDO, R. M. F. DE 700 1 $aLIMA, M. DOS S. 700 1 $aMACHADO, N. A. F. 700 1 $aSOUZA, M. DE F. V. DE 700 1 $aCONCEIÇÃO, M. L. DA 700 1 $aQUEIROGA, R. DE C. R. DO E. 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. G. DE 773 $tLWT. Food Science and Technology$gv. 158, 113165, p. 1-9, Mar. 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|