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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
10/10/2002 |
Data da última atualização: |
10/10/2002 |
Autoria: |
NOGUEIRA, G. S.; RIBEIRO, G. A.; RIBEIRO, C. A. A. S.; SILVA, E. P. |
Título: |
Escolha de locais para instalação de torres de detecção de incêndio com auxílio do SIG. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Árvore, Viçosa, v. 26, n. 3, p. 363-369, maio/jun. 2002. |
ISSN: |
0100-6762 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fire detection tower; forest fire; Torre de detecção de incêndio. |
Thesagro: |
Incêndio Florestal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00641naa a2200205 a 4500 001 1306067 005 2002-10-10 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0100-6762 100 1 $aNOGUEIRA, G. S. 245 $aEscolha de locais para instalação de torres de detecção de incêndio com auxílio do SIG. 260 $c2002 650 $aIncêndio Florestal 653 $aFire detection tower 653 $aforest fire 653 $aTorre de detecção de incêndio 700 1 $aRIBEIRO, G. A. 700 1 $aRIBEIRO, C. A. A. S. 700 1 $aSILVA, E. P. 773 $tRevista Árvore, Viçosa$gv. 26, n. 3, p. 363-369, maio/jun. 2002.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
27/09/2022 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
MARIA EUGENIA A. S. OLIVEIRA, UNIRIO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Effects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022. |
DOI: |
10.29327/cbcp2022.515334 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Evento virtual. |
Conteúdo: |
In this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype. |
Thesagro: |
Aminoácido; Arroz; Genótipo; Germinação; Oryza Sativa. |
Thesaurus NAL: |
Amino acids; Debranning; Germination; Rice. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01839nam a2200289 a 4500 001 2146889 005 2023-12-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.29327/cbcp2022.515334$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, M. E. A. S. 245 $aEffects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei$c2022 500 $aEvento virtual. 520 $aIn this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype. 650 $aAmino acids 650 $aDebranning 650 $aGermination 650 $aRice 650 $aAminoácido 650 $aArroz 650 $aGenótipo 650 $aGerminação 650 $aOryza Sativa 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCOLOMBARI FILHO, J. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aTAKEITI, C. Y.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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