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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  19/06/2008
Data da última atualização:  10/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SARTORI, R.; MACHADO, G. M.; GUARDIEIRO, M. M.; BASTOS, M. R.; LEME, L.; SIQUEIRA FILHO, E.; RUMPF, R.; DODE, M. A. N.
Afiliação:  ROBERTO SARTORI FILHO, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; GRAZIELI MARINHEIRO MACHADO; MONIQUE MENDES GUARDIEIRO; MICHELE RICIERI BASTOS, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; LIGIANE DE OLIVEIRA LEME; E. SIQUEIRA FILHO, UNB; RODOLFO RUMPF, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; MARGOT ALVES NUNES DODE, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA.
Título:  In vitro development of in vivo produced embryos frozen at morula or blastocyst stages.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Reproduction, Fertility and Development, v. 20, n. 1, p. 148, 2008.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição dos proceedings of the Annual Conference of the International, Embryo Society, Denver, Colorado, 2008.
Palavras-Chave:  Fertilização.
Thesagro:  Bovino; Embrião.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN30417 - 1UPCAP - PP574.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  27/01/2010
Data da última atualização:  31/10/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BERHOW, M.; MANDARINO, J. M. G.; OLIVEIRA, M. C. N. de.
Afiliação:  MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; MARK BERHOW, USDA; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSo.
Título:  Environmental and genetic variation of isoflavone content of soybean seeds grown in Brazil.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 11, p. 1444-1451, nov. 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract The objective of this work was to evaluate isoflavone concentrations in seeds of different Brazilian soybean cultivars grown in a range of locations and environmental conditions in Brazil. Seeds of 233 cultivars grown in Ponta Grossa, PR, Brazil, during the 2001/2002 soybean season, and of 22 cultivars sown in different locations of Brazilian Northeast, Southeast on South regions were analyzed for total isoflavones, including daidzin, glycitin, genistin and acetylgenistin. The total isoflavones ranged from 12 mg 100 g?1 (cv. Embrapa 48) to 461 mg 100 g?1 (cv. CS 305) among the 233 cultivars grown in Ponta Grossa, and the differences among them are due to genetic effects since all cultivars were grown and collected at the same locatation and year. This is an indication of the possibility of breeding for isoflavone content. Differences in isoflavone content observed in the cultivars grown in different locations permit the selection of locations for optimum isoflavone content (low or high), depending on the uses of soybean. In the Northeast region (5–8°S), higher concentrations of total isoflavones were observed at São Raimundo das Mangabeiras (232 mg 100 g?1) and Tasso Fragoso (284 mg 100 g?1) municipalities, and in the South (23–30°S), isoflavones were higher in Guarapuava, Canoinhas, Vacaria and Campos Novos municipalities, ranging from 130 to 409 mg 100 g?1. Index terms: Glycine max, isoflavones, sowing location, soybean grains, soybean cultivars, soyfood.
Palavras-Chave:  Alimento derivado de soja; Cultivar de soja; Cultivares de soja; Grão de soja; Grãos de soja; Isoflavona; Isoflavonas; Isoflavonas nas sementes de diferentes cultivares brasileiras de soja; Local de semeadura; Sowing location; Soybean cultivarars; Soybean cultivars; Soybean grains; Soyfood.
Thesagro:  Alimento; Bioquímica; Glycine Max; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus NAL:  Food and Human Nutrition; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/79095/1/ID-30227.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE-2010/47303/1/44n11a11.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE47303 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPSO30227 - 1UPCAP - DD
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