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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  16/09/2003
Data da última atualização:  02/12/2022
Autoria:  COSTA, N. A.; LOURENÇO JUNIOR, J. B.; CARVALHO, L. O. D. M.; SIMÃO NETO, M.; CAMARÃO, A. P.; MORAES, M. P. S.
Afiliação:  NORTON AMADOR DA COSTA, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU; LUIZ OCTAVIO DANIN DE MOURA CARVALHO, CPATU; MIGUEL SIMÃO NETO, CPATU; ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; CPATU.
Título:  Buffalo meat production from grazing native and cultivated pastures in the Amazon region.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Buffalo Journal, v. 16, n. 3, p. 259-275, 2000.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Carne de búfalo.
Thesagro:  Brachiaria Humidicola; Capim Quicuio; Manejo; Planta Forrageira; Sistema de Produção.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU33077 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  29/09/2022
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  OLIVEIRA, L. R. de; GONÇALVES, D. S.; CAROLINO, A. S.; FACCHINATTO, W. M.; MENEZES, D. C.; DIAS, C. O.; COLNAGO, L. A.; RUIZ, Y. L.; IU, S. T.; FONSECA FILHO, H. D. da; CHAUDHURI, P.; CAMPELO, P. H.; MASCARENHAS, Y. P.; SANCHES, E. A.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Effects of Citrus Sudden Death Disease on Fatty Acid Profile of Orange Tree Bark
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal ohfthe Brazilian Chemical Society, v. 33, n. 6, 2022.
Páginas:  582 - 588
DOI:  https://dx.doi.org/10.21577/0103-5053.20220012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Citrus sudden death (CSD) is a disease that has affected millions of orange trees in Brazil, leading to economic losses in the order of billions of US dollars. This article examines the effects of CSD on the fatty acid composition of triacylglycerides (TAG) extracted from rootstock and scion bark. The fatty acid profile determined by gas chromatography showed a reduction in oleic and linolenic acids, and an increase in the saturated fatty acids and linoleic acid content, which was in line with the severity of CSD. The reduction in linolenic acid content was related to its role in the biosynthesis of jasmonic acid, which is involved in responses to abiotic and biotic stresses, as well as senescence. These alterations in the fatty acid profile were also used to classify plants both with and without CSD symptoms by using chemometric means. This method represents an alternative to support the diagnosis of CSD disease
Palavras-Chave:  Plant disease; Triacylglycerides.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146972/1/P-Effects-of-Citrus-Sudden-Death-Disease-on-Fatty-Acid-Profile-of-Orange-Tree-Bark.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18068 - 1UPCAP - DDPROCI.22/1062022/113
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