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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/01/1997 |
Data da última atualização: |
13/09/2013 |
Autoria: |
BOKULICH, N.; HWANG, C. F.; LIU, S.; MILLS, K. L. B.; MILLS, D. A. |
Título: |
Profiling the yeast communities of wine fermentations using terminal restriction fragment length polymorphism analysis. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Enology and Viticulture, Reedley, v. 63, n. 2, p. 185-194, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Terminal restriction fragment length polymorphism (TRFLP), used most often to describe bacterial communities, presents a high-throughput, low-cost solution for analyzing mixed yeast communities in wine and other fermentations. In this study, a TRFLP approach was developed for the identification and discrimination of yeasts and used to construct a TRFLP database comprising 121 strains of yeast (representing 24 genera and 72 species) associated with wine and food fermentations. This database exhibits sensitive discrimination among species and robust intraspecific conservation of TRFLP profiles, enabling reliable characterization of mixed yeast communities. The yeast ecology of sweet, botrytized wine fermentations from two separate vintages was analyzed using this database, demonstrating the utility of this method for fast-paced, qualitative detection and identification of differences in yeast community structures over time in a complex, diverse fermentation system. |
Palavras-Chave: |
Levedura; TRFLP. |
Thesagro: |
Fermentação; Uva; Vinho; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
08/10/2012 |
Data da última atualização: |
08/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, J. G. C. da; SANTIAGO, C. M.; OLIVEIRA, J. P. de; MORAES, A. da C. |
Afiliação: |
JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; CARLOS MARTINS SANTIAGO, CNPAF; JAISON PEREIRA DE OLIVEIRA, CNPAF; ALESSANDRA DA CUNHA MORAES, CNPAF. |
Título: |
Expedições de coletas de feijão comum (Phaseolus vulgaris) no Brasil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Objetivando a preservação da diversidade genética ainda existente entre os agricultores tradicionais de feijão comum, foram realizadas expedições de coleta na Região Norte do Rio Grande do Sul e nos Estados de Sergipe, Bahia e Ceará. |
Thesagro: |
Banco de germoplasma; Feijao; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Variedade. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67515/1/13.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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