|
|
Registros recuperados : 60 | |
4. | | MAGALHÃES, D. M.; MICHEREFF, M. F. F.; HASSEMER, M. J.; BLASSIOLI-MORAES, M. C.; BORGES, M. Semioquímicos no controle de pragas. In: FONTES, E. M. G.; VALADARES-INGLIS, M. C. (Ed.). Controle biológico de pragas da agricultura. Brasília, DF : Embrapa, 2020. cap. 13, p. 415-450. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
6. | | MICHEREFF, M. F. F.; MORAES, M. C. B.; DINIZ, I. R.; LAUMANN, R. A.; BORGES, M. Interação tri-trófica soja - Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae) – Telenomus podisi (Hymenoptera:Scelionidae). In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 14., 2009, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2009. Resumo 080. p. 121 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
7. | | MICHEREFF, M. F. F.; MORAES, M. C. B.; DINIZ, I. R.; LAUMANN, R. A.; BORGES, M. Interação tri-trófica soja - Euschistus heros (Hemptera: Pentatomidae) - Telenomus podisi (Hymenoptera: Scelionidae). In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA QUÍMICA, 6, 2009, Viçosa, MG. Resumos... Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2009. p. 59. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
8. | | MICHEREFF, M. F. F.; LAUMANN, R. A.; BORGES, M.; DINIZ, I. R.; MORAES, M. C. B. Preferência de oviposição e biologia de Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae) em diferentes cultivares de soja. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 15., 2010, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2010. Resumo 085. p. 124 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
9. | | MORAES, M. C. B.; BIRKETT, M.; BORGES, M.; MICHEREFF, M. F. F.; LAUMANN, R. A. Biorational pest management in arable crops using semiochemicals and egg parasitoids. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF ENTOMOLOGY - ICE, 26., 2022, Helsinki. Entomology for our planet: book of abstracts. [Kuopio: UEF, 2022]. Edited by Heikki M. T. Hokkanen, Ingeborg Menzler-Hokkanen. p. 100 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
10. | | MORAES, M. C. B.; MICHEREFF, M. F. F.; MAGALHÃES, D. M.; BORGES, M.; LAUMANN, R. A. Explorando semioquímicos de plantas para o manejo de insetos. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito, MS. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
11. | | MICHEREFF, M. F. F.; VILELA, E. F.; MICHEREFF FILHO, M.; MAFRA NETO, A. Uso do feromônio sexual sintético para captura de machos da traça-das-cruciferas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 10, p. 1919-1926, out. 2000. Título em inglês: Synthetic sex pheromone use for field trapping of diamondback moth males. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
15. | | SILVA, F. A. C.; PANIZZI, A. R.; MORAES, M. C. B.; MICHEREFF, M. F. F.; LAUMANN, R. A.; BORGES, M. Fitoquímicos em vagens de soja BRS 267 com possível influência no comportamento de oviposição de-percevejos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA QUÍMICA, 5., 2007, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2007. 144 p. Organizado por Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Lenita Jacob Oliveira, Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf. p. 114. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
16. | | SILVA, F. A. C.; PANIZZI, A. R.; MORAES, M. C. B.; MICHEREFF, M. F. F.; LAUMANN, R. A.; BORGES, M. Fitoquímicos em vagens de soja BRS 267 com possível influência no comportamento de oviposição de-percevejos In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA QUÍMICA, 5., 2007, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2007. p. 114. Organizado por Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Lenita Jacob Oliveira, Odilon Ferreira Saraiva, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
17. | | MICHEREFF, M. F. F.; BORGES, M.; LAUMANN, R. A.; DANIEL, D.; LAGO, C. L. do; BLASSIOLI-MORAES, M. C. The influence of resistant soybean cultivars on the biological development of Euschistus heros (Hemiptera: Pentatomidae). Journal of Plant Interactions, v.14, n. 1, p. 544-551, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
19. | | MICHEREFF FILHO, M.; SOBRAL, L. F.; FERREIRA, J. M. S.; RODRIGUES, A. R. dos S.; MICHEREFF, M. F. F. Adubação química, ataque do ácaro Aceria guerreronis e produtividade do coqueiro 'Anão-Verde'. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 3, p. 303-308, mar. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
20. | | MICHEREFF, M. F. F.; RODRIGUES, A. R. dos S.; SILVA, J. da; MICHEREFF FILHO, M.; FERREIRA, J. M. dos S. Efeito do sistema de irrigação do coqueiro na intensidade de ataque do ácaro Aceria guerreronis (Acari:Eriophyidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa, MG: UFV, 2008. 1 CD-ROM. ResumoID:1222-1. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
Registros recuperados : 60 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
17/02/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BESSA, M. E. De; RODARTE, M. P.; OTENIO, M. H.; STRINGHETA, P. C.; OLIVEIRA, J. M. De; BARBOSA, J. C.; PINTO, M. A. De O. |
Afiliação: |
Martha Eunice de Bessa, CES/JF; Miriam Pereira Rodarte, UFJF; MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL; Paulo Cesar Stringheta, UFV/VIÇOSA; Juliana Mauricio de Oliveira, UFJF; Jucélia Silva Barbosa, UFJF; Miriam Aparecida de Oliveira Pinto, UFJF. |
Título: |
Sensory perception of the fermented goat milk: potential application of the DSC method. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 36, n. 3, p. 406-412, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Goat milk and its derivatives present proven beneficial health properties; however, some sensory aspects associated to consumers? expectations restrict the consumption growth for these products. In this work, fermented caprine milk formulations have been evaluated utilizing the methodology of Discourse of the Collective Subject (Discurso do Sujeito Coletivo ? DSC) associated to sensory analysis, in order to evaluate the perception of fermented caprine milk by consumers. The physicochemical and microbiological requisites of the fermented milk formulations evaluated during the storage, were according to current legislation. The probiotic characteristics of evaluated formulations were preserved, presenting viable cells counts for Lactobacillus acidophilus LA-5, Bifidobacterium BB-12, and Streptococcus thermophilus higher than 1x106 CFU/mL, along 28 days of storage. The Discourse of the Collective Subject results have shown that the typical taste and flavor, present in products derived from caprine milk, did not influence the purchase intention, which was expressive for all fermented milks. The Discourse of the Collective Subject has elucidated the consumers? perspective, determining then both, the consumers? profile and the factors interfering on the acquisition of fermented caprine milk. |
Palavras-Chave: |
Caprine milk; Consumer; Discourse of the Collective Subject. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156031/1/Cnpgl-2016-FoodSciTech-Sensory.pdf
|
Marc: |
LEADER 02003naa a2200229 a 4500 001 2064648 005 2023-01-30 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBESSA, M. E. De 245 $aSensory perception of the fermented goat milk$bpotential application of the DSC method.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aGoat milk and its derivatives present proven beneficial health properties; however, some sensory aspects associated to consumers? expectations restrict the consumption growth for these products. In this work, fermented caprine milk formulations have been evaluated utilizing the methodology of Discourse of the Collective Subject (Discurso do Sujeito Coletivo ? DSC) associated to sensory analysis, in order to evaluate the perception of fermented caprine milk by consumers. The physicochemical and microbiological requisites of the fermented milk formulations evaluated during the storage, were according to current legislation. The probiotic characteristics of evaluated formulations were preserved, presenting viable cells counts for Lactobacillus acidophilus LA-5, Bifidobacterium BB-12, and Streptococcus thermophilus higher than 1x106 CFU/mL, along 28 days of storage. The Discourse of the Collective Subject results have shown that the typical taste and flavor, present in products derived from caprine milk, did not influence the purchase intention, which was expressive for all fermented milks. The Discourse of the Collective Subject has elucidated the consumers? perspective, determining then both, the consumers? profile and the factors interfering on the acquisition of fermented caprine milk. 653 $aCaprine milk 653 $aConsumer 653 $aDiscourse of the Collective Subject 700 1 $aRODARTE, M. P. 700 1 $aOTENIO, M. H. 700 1 $aSTRINGHETA, P. C. 700 1 $aOLIVEIRA, J. M. De 700 1 $aBARBOSA, J. C. 700 1 $aPINTO, M. A. De O. 773 $tFood Science and Technology$gv. 36, n. 3, p. 406-412, 2016.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|