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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
24/10/2012 |
Data da última atualização: |
24/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FRANCO, P. F.; FAVARO, L. C. de L.; ALMEIDA, J. R. M. de. |
Afiliação: |
PAULA FERNANDES FRANCO, CNPAE; LEIA CECILIA DE LIMA FAVARO, CNPAE; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE. |
Título: |
Novas leveduras e enzimas para a produção de biocombustíveis e químicos. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA - ENZITEC, 10., Blumenau, SC. [Anais...]. Blumenau: Fundação Universidade Regional de Blumenau, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Biocombustíveis; Leveduras. |
Thesagro: |
Fermentação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68643/1/Novas-leveduras-e-enzimas-para-a-producao-de-ENZITEC-CD.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/10/2017 |
Data da última atualização: |
02/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BRAGA, L. F.; OLIVEIRA, F. A. de; COUTO, E. A. P. do; SANTOS, K. F. E. N.; FERREIRA, E. P. de B.; MARTIN-DIDONET, C. C. G. |
Afiliação: |
LIVIA FABIANA BRAGA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; FENIX ARAUJO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; EVA APARECIDA PRADO DO COUTO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; KARINA FREIRE d'EÇA NOGUEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS; ENDERSON PETRONIO DE BRITO FERREIRA, CNPAF; CLAUDIA CRISTINA GARCIA MARTIN-DIDONET, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE GOIÁS. |
Título: |
Polyphasic characterization of bacteria obtainedfrom upland rice cultivated in Cerrado soil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, v. 49, n. 1, p. 20-28, 2018. |
ISSN: |
1678-4405 |
DOI: |
10.1016/j.bjm.2017.04.004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to characterize 20 isolates obtained from upland rice plants, based on phe-notypic (morphology, enzymatic activity, inorganic phosphate solubilization, carbon source use, antagonism), genotypic assays (16S rRNA sequencing) and plant growth promotion. Results showed a great morphological, metabolic and genetic variability among bacterial isolates. All isolates showed positive activity for catalase and protease enzymes and, 90%of the isolates showed positive activity for amylase, catalase and, nitrogenase. All isolates were able to metabolize sucrose and malic acid in contrast with mannitol, which was metab-olized only by one isolate. For the other carbon sources, we observed a great variability inits use by the isolates. Most isolates showed antibiosis against Rhizoctonia solani (75%) and Sclerotinia sclerotiorum (55%) and, 50% of them showed antibiosis against both pathogens. Six isolates showed simultaneous ability of antibiosis, inorganic phosphate solubilization and protease activity. Based on phylogenetic analysis of the 16S rRNA gene all the isolates belong to Bacillus genus. Under greenhouse conditions, two isolates (S4 and S22) improved to about 24%, 25%, 30% and 31% the Total N, leaf area, shoot dry weight and root dry weight, respectively, of rice plants, indicating that they should be tested for this ability under field conditions. |
Palavras-Chave: |
Associative bacteria; Bacterial diversity. |
Thesagro: |
Arroz; Bactéria; Cerrado; Oryza sativa; Solo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171165/1/CNPAF-2018-bjm.pdf
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Marc: |
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Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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