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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
08/03/2012 |
Data da última atualização: |
25/06/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CRUZ, E. S. da; RITZINGER, R. |
Afiliação: |
ELAINE SILVA DA CRUZ, UFRB; ROGERIO RITZINGER, CNPMF. |
Título: |
Vingamento de frutos em cruzamentos controlados de aceroleira. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. |
Páginas: |
2 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada Científica da Embrapa Mandioca e Fruticultura; VIII Seminário Estudantil de Pesquisa e Extensão da FAMAM; Semana de Ciência, Tecnologia e Inovação no Agronegócio; Fórum de Gestores de Iniciação Científica e Tecnológica da Bahia; II Simpósio Baiano de Defesa Agropecuária; I Semana de Educação Tutorial da UFRB. |
Conteúdo: |
Em um programa de melhoramento genético envolvendo hibridação, uma das etapas fundamentais é a eleição dos genótipos parentais com bom desempenho e ampla base genética. Uma alternativa para a escolha dos genótipos parentais é a análise do seu comportamento isolado e do resultado dos cruzamentos dialélicos. |
Palavras-Chave: |
Malpighia ermaginata; Melhoramento genético. |
Thesagro: |
Acerola; Hibridação. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61433/1/VINGAMENTO-DE-FRUTOS-EM-CRUZAMENTOS-CONTROLADOS-DE-ACEROLEIR.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55389/1/Vingamento-frutos-ROGERIO-RITZINGER-136-11.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/07/2021 |
Data da última atualização: |
16/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
COUTO, C. de C.; SANTOS, D. G. dos; OLIVEIRA, E. M. M.; FREITAS-SILVA, O. |
Afiliação: |
CINTHIA DE CARVALHO COUTO, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, UNIRIO; DEIZIANE GOMES DOS SANTOS, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, UNIRIO; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA. |
Título: |
Global situation of reference materials to assure coffee, cocoa, and tea quality and safety. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
TrAC Trends in Analytical Chemistry, v. 143, 116381, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.trac.2021.116381 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Certified Reference Materials (CRMs) are particularly important in determining food safety, complyingwith phytosanitary trade restrictions, and protecting consumers. Mainly in the case of the mostconsumed beverages in the world, namely, coffee, cocoa, and tea, the investigation of their CRMs pro-duction provides an overview of the researched analytes and points out which areas need to be studied,which also contributes to improving their safety and quality. This review discusses aspects related toreference material (RM) preparation processes, as well as the results of homogeneity and stability testsand their application to coffee, cocoa, and tea, together with an overview of the patents developed forfood RM. Results show there is a clear need to develop CRM and RM for these matrices for other analytesof interest, such as chlorogenic acids and other phenolic compounds, which will provide reliablemeasurements. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Food control. |
Thesagro: |
Theobroma Cacao. |
Thesaurus NAL: |
Camellia sinensis; Food safety; Food technology; Metrology; Theobroma. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01716naa a2200265 a 4500 001 2132973 005 2021-07-16 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.trac.2021.116381$2DOI 100 1 $aCOUTO, C. de C. 245 $aGlobal situation of reference materials to assure coffee, cocoa, and tea quality and safety.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aCertified Reference Materials (CRMs) are particularly important in determining food safety, complyingwith phytosanitary trade restrictions, and protecting consumers. Mainly in the case of the mostconsumed beverages in the world, namely, coffee, cocoa, and tea, the investigation of their CRMs pro-duction provides an overview of the researched analytes and points out which areas need to be studied,which also contributes to improving their safety and quality. This review discusses aspects related toreference material (RM) preparation processes, as well as the results of homogeneity and stability testsand their application to coffee, cocoa, and tea, together with an overview of the patents developed forfood RM. Results show there is a clear need to develop CRM and RM for these matrices for other analytesof interest, such as chlorogenic acids and other phenolic compounds, which will provide reliablemeasurements. 650 $aCamellia sinensis 650 $aFood safety 650 $aFood technology 650 $aMetrology 650 $aTheobroma 650 $aTheobroma Cacao 653 $aCoffee 653 $aFood control 700 1 $aSANTOS, D. G. dos 700 1 $aOLIVEIRA, E. M. M. 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 773 $tTrAC Trends in Analytical Chemistry$gv. 143, 116381, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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