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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
12/11/2007 |
Data da última atualização: |
21/10/2009 |
Autoria: |
ANDRADE, S. R. M. de. |
Título: |
Biossegurança de alimentos transgênicos. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. |
Páginas: |
22 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 130). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: The use of transgenic plants on the human diet is a matter of great concern for the scientific community and the public in general. However, it is important to consider that before the release for human consumption, transgenic foods are submitted to an extensive series of rigorous tests. These tests includes the characterization of the expressed protein, in vitro digestibility and oral evaluation of acute toxicity in mice, studies of the structural homology of the protein with other known toxic proteins, allergenic potential and nutritional equivalence. Questions about the true risks of transgenic food for human health cannot be answered in general terms, but we can expect a lower potential risk when compared to another type of food that did not was submitted to such rigorous tests. In 2002, a document released by WHO affirms that transgenic foods sold in the international market had successfully passed several tests and do not present any risks for human health. In addition, no detectable effect was observed in the health of the population of the countries in which transgenic food are currently consumed. The present contribution describes the steps through which every transgenic plant aimed for used on the human diet needs to pass until it reachs the consumer table. |
Palavras-Chave: |
Alimentos; Transgenic foods; Transgênico; Transgênicos; Transgenics. |
Thesagro: |
Alimento Transgênico; Biossegurança; Biotecnologia; Genética Vegetal; Melhoramento Genético Vegetal; Segurança Alimentar. |
Thesaurus Nal: |
biotechnology; food security; genetics; plant breeding. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27983/1/doc_130.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/11/2022 |
Data da última atualização: |
19/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LEAO, P. C. de S.; PONTES, G. M. de A.; ISHIKAWA, F. H.; OLIVEIRA, C. R. S. de; SILVA, F. B. da; FELINTO FILHO, E. F. |
Afiliação: |
PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; GLÁCIA MARIA DE ALENCAR PONTES, UNIVASF; FRANCINE HIROMI ISHIKAWA, UNIVASF; CARLOS ROBERTO SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; FRANCISMARY BARROS DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; EZILDO FRANCISCO FELINTO FILHO, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Fertilidade de gemas de seleções de uvas sem sementes no Vale do São Francisco. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 27., 2022, Florianópolis. Valorização da ciência brasileira para a produção de frutas: anais. Florianópolis: SBF: Epagri: UDESC: UFSC: Embrapa, 2022. |
Páginas: |
p. 1189-1191. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi determinar o índice de fertilidade de gemas de cinco seleções de melhoramento de uvas de mesa em dois ciclos de produção no Vale do São Francisco. |
Palavras-Chave: |
Fertilidade de gema; Uvas sem sementes; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Melhoramento Vegetal; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147986/1/Fertilidade-de-gemas-de-selecoes-de-uvas-sem-sementes-no-Vale-do-Sao-Francisco-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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