Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  12/11/2007
Data da última atualização:  21/10/2009
Autoria:  ANDRADE, S. R. M. de.
Título:  Biossegurança de alimentos transgênicos.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004.
Páginas:  22 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 130).
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT: The use of transgenic plants on the human diet is a matter of great concern for the scientific community and the public in general. However, it is important to consider that before the release for human consumption, transgenic foods are submitted to an extensive series of rigorous tests. These tests includes the characterization of the expressed protein, in vitro digestibility and oral evaluation of acute toxicity in mice, studies of the structural homology of the protein with other known toxic proteins, allergenic potential and nutritional equivalence. Questions about the true risks of transgenic food for human health cannot be answered in general terms, but we can expect a lower potential risk when compared to another type of food that did not was submitted to such rigorous tests. In 2002, a document released by WHO affirms that transgenic foods sold in the international market had successfully passed several tests and do not present any risks for human health. In addition, no detectable effect was observed in the health of the population of the countries in which transgenic food are currently consumed. The present contribution describes the steps through which every transgenic plant aimed for used on the human diet needs to pass until it reachs the consumer table.
Palavras-Chave:  Alimentos; Transgenic foods; Transgênico; Transgênicos; Transgenics.
Thesagro:  Alimento Transgênico; Biossegurança; Biotecnologia; Genética Vegetal; Melhoramento Genético Vegetal; Segurança Alimentar.
Thesaurus Nal:  biotechnology; food security; genetics; plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27983/1/doc_130.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE40803 - 1EMBFL - --11817CPAC11817
AI-SEDE40803 - 2EMBFL - --11817CPAC11817a
CNPAF26176 - 1EMBFL - --FOL 50372007.05037
CNPH33159 - 1EMBFL - PP0476604766
CNPSO28313 - 1EMBFL - --66816681
CPAC27983 - 1UMTFL - --FOL7761CRI7105
CPAC27983 - 2UMTFL - --FOL7761DOC200
CPAC27983 - 3UMTFL - --FOL7761FOL7761
CPAO29809 - 1EMBFL - --FOL 1576115761
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/11/2022
Data da última atualização:  19/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; PONTES, G. M. de A.; ISHIKAWA, F. H.; OLIVEIRA, C. R. S. de; SILVA, F. B. da; FELINTO FILHO, E. F.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; GLÁCIA MARIA DE ALENCAR PONTES, UNIVASF; FRANCINE HIROMI ISHIKAWA, UNIVASF; CARLOS ROBERTO SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; FRANCISMARY BARROS DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; EZILDO FRANCISCO FELINTO FILHO, Universidade Federal Rural de Pernambuco.
Título:  Fertilidade de gemas de seleções de uvas sem sementes no Vale do São Francisco.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 27., 2022, Florianópolis. Valorização da ciência brasileira para a produção de frutas: anais. Florianópolis: SBF: Epagri: UDESC: UFSC: Embrapa, 2022.
Páginas:  p. 1189-1191.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste estudo foi determinar o índice de fertilidade de gemas de cinco seleções de melhoramento de uvas de mesa em dois ciclos de produção no Vale do São Francisco.
Palavras-Chave:  Fertilidade de gema; Uvas sem sementes; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Melhoramento Vegetal; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147986/1/Fertilidade-de-gemas-de-selecoes-de-uvas-sem-sementes-no-Vale-do-Sao-Francisco-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60164 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional