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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  10/12/2020
Data da última atualização:  10/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  STEINMETZ, S.; CUADRA, S. V.; ALMEIDA, I. R. de; DIAS, T. B.; SCHENA, P. A. B.
Afiliação:  SILVIO STEINMETZ, CPACT; SANTIAGO VIANNA CUADRA, CPACT; IVAN RODRIGUES DE ALMEIDA, CPACT; TAIVAN BARCIA DIAS, UFPel; PEDRO AUGUSTO BIANCHINI SCHENA, UFPel.
Título:  Desempenho da soma térmica de subgrupos para estimar os principais estádios de desenvolvimento de cultivares de arroz irrigado.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019. Balneário Camboriú. Inovação e desenvolvimento na orizicultura: anais eletrônico. Itajaí: Epagri: Sosbai, 2019.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Em função do exposto, o objetivo do trabalho foi avaliar a diferença, em dias, entre as datas dos principais estádios de desenvolvimento da planta estimadas pela soma térmica dos subgrupos e das cultivares que pertencem a cada um dos sete subgrupos do GD Arroz.
Palavras-Chave:  Graus-dia; Práticas culturais.
Thesagro:  Arroz; Arroz Irrigado; Manejo; Oryza Sativa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA20830 - 1UPCPC - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, D, dos; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. de; LAMBAIS, E.; LAMBAIS, G.; NAGAHAMA, H.; ZANINE, A.; SANTOS, F. N.; SOARES, R.; SOBRAL, G.; JUSTINO, E.; LEMOS, M.; OLIVEIRA, C. J. de.
Afiliação:  DAIANE DOS SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; JULIANA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ÉRICA LAMBAIS, INSA; GEORGE LAMBAIS, INSA; HIDEO NAGAHAMA, UNIVASF; ANDERSON ZANINE, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; RAFAEL SOARES, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GILBERTO SOBRAL, Federal University of Paraíba, Areia, PB; EVANDRA JUSTINO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; MATEUS LEMOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; CELSO JOSÉ DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB.
Título:  Bacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Agronomy, v. 12, n. 8, 1927, Ago. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/agronomy12081927
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all treatments after six hours. The most abundant genera were Weissella, Lactobacillus, Bacteroides, Pseudomonas, Sphingobacterium, and Sphingomonas. The diet with 100% cactus forage showed a predominance of Weissella, Lactobacillus, and Leuconostoc. With 20% cactus forage, there was a greater apparent abundance of Pseudomonas, Sphingomonas, and Sphingobacterium. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Aerobic exposure of mixtures of cactus forage with buffel grass hay increases the proliferation of microorganisms with pathogenic potential in the diet. Therefore, an exposure period of fewer than six hours with 20% cactus... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Comunidade bacteriana.
Thesagro:  Aerobiose; Cacto; Capim Buffel; Composição Química; Escherichia Coli; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira.
Thesaurus NAL:  Aerobiosis; Escherichia; Forage; Forage grasses.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147143/1/Bacterial-Community-and-Chemical-Composition-of-Mixed-2022.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60089 - 1UPCAP - DD
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