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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/02/2013 |
Data da última atualização: |
28/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BRANDAO, H. de M.; PEREIRA, M. M.; GUIMARAES, A. S.; LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; RIBEIRO, J. B.; GERN, J. C.; CARVALHO, W. A.; SOUZA, G. N. de; MENDONCA, L. C.; SILVA, M. V. G. B. |
Afiliação: |
HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL; MICHELE M. PEREIRA; ALESSANDRO DE SA GUIMARAES, CNPGL; CARLA CHRISTINE LANGE, CNPGL; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; JOAO BATISTA RIBEIRO, CNPGL; JULIANA CARINE GERN, CNPGL; WANESSA ARAUJO CARVALHO, CNPGL; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL; LETICIA CALDAS MENDONCA, CNPGL; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL. |
Título: |
Terapeutica de precisão para animais: uma oportunidade para pecuaria produtiva e sustentavel. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: FERNANDES, E. N.; MARTINS, C. E.; NOBRE, M. M.; NOVAES, E.; LOPES, F. C. F.; MENDONCA, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, M. A.; TEIXEIRA, S. R.; TALONE, A.; SILVA, F. H.; FIORINI, J. P.; MARTINS, M. C. (ed.). Desafios para a sustentabilidade ambiental, social e econômica da cadeia produtiva do leite. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012 |
Páginas: |
p. 161-177. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alimentos; Aumento de demanda. |
Thesagro: |
Consumo. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/950237/1/Terapeutica-de-precisao-para-animais.pdf
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Marc: |
LEADER 01110naa a2200277 a 4500 001 1950237 005 2023-06-28 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBRANDAO, H. de M. 245 $aTerapeutica de precisão para animais$buma oportunidade para pecuaria produtiva e sustentavel.$h[electronic resource] 260 $c2012 300 $ap. 161-177. 650 $aConsumo 653 $aAlimentos 653 $aAumento de demanda 700 1 $aPEREIRA, M. M. 700 1 $aGUIMARAES, A. S. 700 1 $aLANGE, C. C. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. e 700 1 $aRIBEIRO, J. B. 700 1 $aGERN, J. C. 700 1 $aCARVALHO, W. A. 700 1 $aSOUZA, G. N. de 700 1 $aMENDONCA, L. C. 700 1 $aSILVA, M. V. G. B. 773 $tIn: FERNANDES, E. N.; MARTINS, C. E.; NOBRE, M. M.; NOVAES, E.; LOPES, F. C. F.; MENDONCA, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, M. A.; TEIXEIRA, S. R.; TALONE, A.; SILVA, F. H.; FIORINI, J. P.; MARTINS, M. C. (ed.). Desafios para a sustentabilidade ambiental, social e econômica da cadeia produtiva do leite. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
04/09/2017 |
Data da última atualização: |
14/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BRITO, A. L. B. de; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; PESSOA, A. G. G.; PONTES, L. de F. B. L. de. |
Afiliação: |
Anna Luíza Bizerra de Brito, UFPB; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCar; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Amália Geiza Gama Pessoa, UFBA; Liliana de Fatima Bezerra Lira de Pontes, UFPB. |
Título: |
Determination of inorganic constituents and physicochemical characterization of functional flour samples. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Microchemical Journal, v. 132, p. 112-118, 2017. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.microc.2017.01.017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The increased consumption of foods with functional properties without the health surveillance agency approval of the label has led to public concern, becoming necessary to monitor the quality of this product type to ensure the benefit of its consumption. In this work 60 functional flours of 20 different types were evaluated using spectroanalytical techniques to determine macronutrients, micronutrients, and non-essential elements. Additionally, analysis of crude protein determination was performed. Greater concentrations of macronutrients (K N P N Ca N Mg) ranging from 746.4 up to 30,328 mg kg−1 were observed. Micronutrients (in descending order for Fe, Al, Mn, Cu, Mo, and Cr) concentrations ranged from 0.03 up to 160.1 mg kg−1 . Otherwise, the non-essential elements, As, Cd, and Pb detected in some of the evaluated flours met legal requirements. Principal Component Analysis (PCA) was applied to evaluate the significance of the variables (elements). |
Palavras-Chave: |
Functional flour; Macro and micronutrients; Spectroanalytical techniques. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01712naa a2200217 a 4500 001 2074921 005 2017-11-14 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.microc.2017.01.017$2DOI 100 1 $aBRITO, A. L. B. de 245 $aDetermination of inorganic constituents and physicochemical characterization of functional flour samples.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe increased consumption of foods with functional properties without the health surveillance agency approval of the label has led to public concern, becoming necessary to monitor the quality of this product type to ensure the benefit of its consumption. In this work 60 functional flours of 20 different types were evaluated using spectroanalytical techniques to determine macronutrients, micronutrients, and non-essential elements. Additionally, analysis of crude protein determination was performed. Greater concentrations of macronutrients (K N P N Ca N Mg) ranging from 746.4 up to 30,328 mg kg−1 were observed. Micronutrients (in descending order for Fe, Al, Mn, Cu, Mo, and Cr) concentrations ranged from 0.03 up to 160.1 mg kg−1 . Otherwise, the non-essential elements, As, Cd, and Pb detected in some of the evaluated flours met legal requirements. Principal Component Analysis (PCA) was applied to evaluate the significance of the variables (elements). 653 $aFunctional flour 653 $aMacro and micronutrients 653 $aSpectroanalytical techniques 700 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aPESSOA, A. G. G. 700 1 $aPONTES, L. de F. B. L. de 773 $tMicrochemical Journal$gv. 132, p. 112-118, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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