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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
22/10/2002 |
Data da última atualização: |
22/10/2002 |
Autoria: |
ALVES, L. P.; BARROS, A. D.; MEDEIROS, J. F.; SIMOES, A. do N.; NASCIMENTO, I. B. do; SILVA, M. C. da; LISBOA, R. A.; SILVA JUNIOR, M. J. da. |
Título: |
Qualidade de frutos de melao cultivados sob diferentes niveis de salinidade da agua, frequencia e lamina de irrigacao. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRICOLA, 29., 2000, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBEA / UFC, 2000. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Híbrido Gold Mine; Management; Melon; Postharvest. |
Thesagro: |
Cucumis Melo; Irrigação; Manejo; Melão; Pós-Colheita; Salinidade. |
Thesaurus Nal: |
irrigation. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00990naa a2200337 a 4500 001 1770379 005 2002-10-22 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALVES, L. P. 245 $aQualidade de frutos de melao cultivados sob diferentes niveis de salinidade da agua, frequencia e lamina de irrigacao. 260 $c2000 300 $c1 CD-ROM. 650 $airrigation 650 $aCucumis Melo 650 $aIrrigação 650 $aManejo 650 $aMelão 650 $aPós-Colheita 650 $aSalinidade 653 $aHíbrido Gold Mine 653 $aManagement 653 $aMelon 653 $aPostharvest 700 1 $aBARROS, A. D. 700 1 $aMEDEIROS, J. F. 700 1 $aSIMOES, A. do N. 700 1 $aNASCIMENTO, I. B. do 700 1 $aSILVA, M. C. da 700 1 $aLISBOA, R. A. 700 1 $aSILVA JUNIOR, M. J. da 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA AGRICOLA, 29., 2000, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBEA / UFC, 2000.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/12/2012 |
Data da última atualização: |
01/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, T. C. de; KRZYZANOWSKI, F. C.; OHLSON, O. de C.; PANOBIANCO, M. |
Afiliação: |
UFPR; FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO; OSVALDO DE CASTRO OHLSON, CLASPAR; MARISTELA PANOBIANCO, UFPR. |
Título: |
Improved assessment of wheat seeds vigor. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 36, n. 6, p. 608-614, nov./dez. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The tetrazolium test is widely used for seed vigor assessment of various plant species. For wheat, however, there is no methodology specifically recommended. This study aimed at determining an efficient procedure to evaluate vigor of wheat seeds by this test; besides allowing the establishment of seed quality classes. Thus, four different wheat seed lots were assessed by determining the moisture content and through tests of germination, accelerated aging, and field seedling emergence. The following methodologies were assessed: 1) longitudinal bisection of seed, with subsequent placement of the two halves on filter paper moistened with a 1.0% tetrazolium solution, at 30º C, for 2 h; 2) longitudinal bisection, with subsequent immersion of one seed half into a 1.0% tetrazolium solution, at 30º C, for 3 h; and 3) longitudinal bisection, with subsequent immersion of one seed half into a 0.075% tetrazolium solution, at 40º C, for 2 h. It was concluded that the tetrazolium test is more efficient in evaluating wheat seed vigor when performed with immersion of one half of the seed into a 0.075% tetrazolium solution (40º C, for 2 h) or a 0.1% tetrazolium solution (30º C, during 3 h); allowing to sort seeds into four quality classes. |
Thesagro: |
Qualidade; Semente; Trigo. |
Thesaurus NAL: |
Seed quality; Wheat. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/80178/1/improved.krzyzanowski.2012.pdf
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Marc: |
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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