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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  21/12/2017
Data da última atualização:  10/01/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CRUZ NETO, A. J. da; ANDRADE, E. C. de; SCHNADELBACH, A. S.; BARBOSA, C. de J.; SOUZA, S. de O.
Afiliação:  Alírio Jose da Cruz Neto, Universidade Estadual de Feira de Santana; EDUARDO CHUMBINHO DE ANDRADE, CNPMF; Alessandra Selbach Schnadelbach, Universidade Federal da Bahia; CRISTIANE DE JESUS BARBOSA, CNPMF; Sandra de Oliveira Souza, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia.
Título:  Detecção do umbravírus (Papaya meleira virus 2, PMeV-2) associado a meleira do mamoeiro em áreas produtoras na Bahia
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 17., 2017 Ciência e Empreendedorismo : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. 137p.
Páginas:  1p.
Idioma:  Português
Notas:  Biotecnologia
Thesagro:  Mamão.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169560/1/BT-D1-100-17-V01-RV1-Aprovado.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF32153 - 1UMTRA - DDOnline
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/09/2013
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GOMES, S. G.; TORRES, A. G.; GODOY, R.; PACHECO, S.; CARVALHO, J.; NUTTI, M.
Afiliação:  SUELLEN GOMES, UFRJ; ALEXANDRE GUEDES TORRES, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA.
Título:  Effects of boiling and frying on the bioaccessibility of B-carotene in yellow-fleshed cassava roots (Manihot esculenta Crantz cv. BRS Jari).
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food and Nutrition Bulletin, v. 34, n. 1, p. 65-74, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background. The effects of boiling and frying on the bioaccessibility of all-trans-?-carotene in biofortified BRS Jari cassava roots have not been investigated, although these are conventional methods of cassava preparation. Objective. The aims of the present study were to investigate B-carotene micellarization efficiency of yellowfleshed BRS Jari cassava roots after boiling and frying, as an indicator of the bioaccessibility of this carotenoid, and to apply fluorescence microscopy to investigate B-carotene in the emulsified fraction. Methods. Uncooked, boiled, and fried cassava roots were digested in vitro for the evaluation, by reversedphase high-performance liquid chromatography (HPLC), of the efficiency of micellarization of all-trans-B-carotene in BRS Jari cassava roots. Fluorescence microscopy of the micellar fraction was used to confirm the presence of B-carotene in the emulsified fraction and to observe the structure of the microemulsion from the boiled and fried cassava samples. Results. Fried cassava roots showed the highest (p < .05) micellarization efficiency for total carotenoids and alltrans-B-carotene (14.1 ± 2.25% and 14.37 ± 2.44%, respectively), compared with boiled and raw samples. Fluorescence microscopy showed that after in vitro digestion there were no carotenoid crystals in the micellar fraction, but rather that this fraction presented a biphasic system compatible with emulsified carotenoids, which was consistent with the expected high bioavailability ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Betacaroteno; Biodisponibilidade; Biofortificação; Carotenóides; Deficiência de vitamina A; Digestão in vitro.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11885 - 1UPCAP - PP2013/0652013.00065
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