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Registros recuperados : 8 | |
3. | | SAVEGNAGO, R. P.; BUZANSKAS, M. E.; NUNES, B. do N.; RAMOS, S. B.; LEDUR, M. C.; NONES, K.; MUNARI, D. P. Heritabilities and genetic correlations for reproductive traits in an F2 reciprocal cross chicken population. Genetics and Molecular Research, v. 10, n. 3, p. 1247-1254, 2011. Projeto: 01.06.01.003. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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4. | | NUNES, B. do N.; RAMOS, S. B.; SAVEGNAGO, R. P.; LEDUR, M. C.; NONES, K.; KLEIN, C. H.; MUNARI, D. P. Genetic parameters for body weight, carcass chemical composition and yield in a broiler-layer cross developed for QTL mapping. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 34, n. 3, p. 429-434, 2011. Projeto/Plano de Ação: 01.06.10.603-05. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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5. | | BUZANSKAS, M. E.; SAVEGNAGO, R. P.; RAMOS, S. B.; NUNES, B. do N.; CARDOSO, D. F.; MUNARI, D. P.; ALENCAR, M. M. de. Análise de componentes principais do peso corporal e de características reprodutivas de fêmeas da raça Canchim. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 8., 2010, Maringá. Melhoramento animal no Brasil: uma visão crítica - anais. Maringa: SBMA, 2010 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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6. | | BAINY, A. M.; SAVEGNAGO, R. P.; FREITAS, L. A. de; NUNES, B. do N.; ROSA, J. O.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P. Estimates of genetic parameters and cluster analyses for carcass and meat quality traits in birds. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 3, p. 205-213, mar. 2017. Título em inglês: Estimativa de parâmetros genéticos e análises de agrupamento para características de carcaça e qualidade da carne em aves. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | SAVEGNAGO, R. P.; PAULA, D. M. de; NUNES, B. do N.; RAMOS, S. B.; LEDUR, M. C.; NONES, K.; MUNARI, D. P. Estimativas de parâmetros genéticos e fenotípicos de características reprodutivas em cruzamentos recíprocos de aves de corte e postura. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasilia, DF. Anais... Funcredi/Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, p.489, 2008. Projeto/Plano de Ação: 01.02.102.10-10 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. | | SAVEGNAGO, R. P.; NUNES, B. do N.; CAETANO, S. L.; FERRAUDO, A. S.; SCHMIDT, G. S.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P. Comparison of logistic and neural network models to fit to the egg production curve of white leghorn hens. Poultry Science, v. 90, n. 3, p. 705-711, mar. 2011. Projeto: 01.06.01.006. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 8 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/05/2017 |
Data da última atualização: |
18/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BAINY, A. M.; SAVEGNAGO, R. P.; FREITAS, L. A. de; NUNES, B. do N.; ROSA, J. O.; LEDUR, M. C.; MUNARI, D. P. |
Afiliação: |
ADRIANE MOLARDI BAINY, UNESP; RODRIGO PELICIONI SAVEGNAGO, UNESP; LUARA AFONSO DE FREITAS, UNESP; BEATRIZ DO NASCIMENTO NUNES, UNESP; JAQUELINE OLIVEIRA ROSA, UNESP; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; DANÍSIO PRADO MUNARI, UNESP. |
Título: |
Estimates of genetic parameters and cluster analyses for carcass and meat quality traits in birds. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 3, p. 205-213, mar. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em inglês: Estimativa de parâmetros genéticos e análises de agrupamento para características de carcaça e qualidade da carne em aves. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to estimate genetic parameters for bird carcass and meat quality traits, as well as to explore the genetic patterns of the breeding values of this population using cluster analyses. Data from 1,846 birds were used to estimate the genetic parameters of production and quality traits using the multiple-trait animal model, and cluster analyses were performed. The heritability estimates ranged from 0.08±0.03 for meat pH measured 24 hours after slaughter to 0.85±0.09 for body weight. The
genetic correlations between production traits were high and positive. The genetic correlations between meat quality traits were low and were not informative due to the high standard errors (same magnitudes as those of the genetic correlations). The genetic correlations between meat production and quality traits were negative, except between production traits and meat lightness intensity. Based on breeding values (EBVs), the evaluated population can be divided into four groups through cluster analyses, and one group is suitable for selection because the birds presented EBVs above and around the average of the population, respectively, for production and quality traits. Therefore, it is possible to obtain genetic gains for production-related traits without decreasing meat quality. |
Palavras-Chave: |
Cor da carne; Correlação genética; Herdabilidade; Meat color. |
Thesaurus NAL: |
Genetic correlation; Heritability; White Leghorn. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159880/1/Estimates-of-genetic-parameters.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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