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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  14/03/2011
Data da última atualização:  14/04/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RAMIRO, D. A.; ESCOUTE, J.; PETITOT, A.-S.; MALUF, M. P.; FERNANDEZ, D.
Afiliação:  IRD; CIRAD; IRD; MIRIAN PEREZ MALUF, SAPC; IRD/CIRAD.
Título:  Early haustoria development in coffee (Coffea arabica) - rust (hemileia vastatrix) interaction.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22. 2008, Campinas, São Paulo, Brazil.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  According to their lifestyle, plants parasitic fungi may be classified in necrotrophs which obtain nutrients from dead cells or biotrophs which obtain nutrients from living host tissue. A common feature of the biotrophs is the formation of specialized structures called haustoria, which are responsible for uptake of nutrients from the host cells they invaded. Avirulence (Avr) genes and their respective products that are recognized by the resistance proteins inside host cells may be specifically expressed in haustoria, leading to the rapid activation of defense responses against the fungus. The objective of this study was to assess the time-course of the orange rust fungus (Hemileia vastatrix) haustoria differentiation in coffee (Coffea arabica). Histological characterization of H. vastatrix (race II) development in Tupi (immune) and Catuai (sporulation level 4) was assessed by light microscopy examination of cross sections of infected leaf fragments stained with lactophenol blue. In both interactions, careful examination of infection sites made at 600x revealed that haustorial differentiation occurred as soon as the fungus enters stomata, much earlier than previously described in the literature. Haustorium mother cell (HMC) and haustoria (termed “pioneers haustoria”) were found in the guard and adjacent cells of the stomata, before the colonization of parenchyma had occurred. In all interactions, after pioneer haustoria differentiation, the fungus displayed the usual sequence... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coffee; Parasitic fungi.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC168 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/07/2013
Data da última atualização:  15/07/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, B. A. dos; SILVA, L. F. M.; PONTES, S. M.; GOMES, F. S.; NOGUEIRA, R. I.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V.
Afiliação:  BIANCA A. DOS SANTOS, UFRRJ; LUIZ FERNANDO MENEZES DA SILVA, CTAA; SERGIO MACEDO PONTES, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Coupling of reverse osmosis and spray drying processes to obtain grape juice powder.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: EUROFOODCHEM, 17., 2013, Istanbul. Book of abstracts. Ankara: Hacettepe University, 2013. p. 374.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Processo de membranas; Propriedades físicas.
Thesagro:  Antocianina; Secagem.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/85971/1/2013-017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11833 - 1UPCRA - PP2013/0172013.00017
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