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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  04/04/2002
Data da última atualização:  30/08/2007
Autoria:  LIMA, M. B.; SILVA, S. de O. e; CORDEIRO, Z. J. M.; GARRIDO, M. da S.; AZEVEDO, R. L. de.
Título:  Variedades de banana resistentes a Sigatoka negra.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2001.
Páginas:  Não paginado.
Série:  (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Banana em Foco, 19).
Idioma:  Português
Conteúdo:  A Embrapa Mandioca e Furticultura, lançou recentemente as variedades de banana CAIPIRA: THAP MAEO e FHIA - 18 (conf. figura 1), todas resistentes a enfermidade conhecida como Sigatoka-negra. Estas variedades foram avaliadas em diferentes agroecossistemas apresentando boa adaptabilidade.
Palavras-Chave:  Bahia; Brasil; Cruz das Almas; Disease; Genetic gain; Mal de sigatoka; Melhoramento genético; Plant diseases; Sigatoka-negra.
Thesagro:  Banana; Doença; Doença de Planta; Fungo; Musa Acuminata; Variedade; Variedade Resistente.
Thesaurus Nal:  disease resistance; fungi; varieties.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA6949 - 1EMBFL - PPFOL8283FOL8283
CPAF-RO8160 - 1EMBFL - --FOL-67636763
CPAMN20829 - 1EMBFL - --160/002000.00160
CPAMN-UEPP10085 - 1EMBFL - --FOL 106/022002.00106
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/09/2023
Data da última atualização:  11/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, R. N.; NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; NOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V.; LOPES JÚNIOR, E. S.
Afiliação:  REGIANE NASCIMENTO SANTOS, UNIVASF; GEORGE HENRIQUE MELO DE SÁ MARQUIM FERRAZ NOGUEIRA, UNIVASF; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVASF.
Título:  Physicochemical composition of the milk and cheese yield of sheep supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 227, 107085, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2023.107085
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effects of nutritional supplementation with concentrate based on corn grain or whole cottonseed on the milk yield, physicochemical composition of the milk and the cheese yield from lactating sheep. Twelve Lacaune x Santa Ines ewes were kept on irrigated pasture of Tifton 85 (Cynodon dactylon) and were distributed in replicated 3 × 3 Latin Square design. The animals were allocated into three experimental groups for 63 days of supplementation, as follows: Pasture (composed of Tifton 85 grass without supplementation), Corn (concentrated mixture containing ground corn grain and Tifton 85 pasture) and Cottonseed (concentrated mix containing whole cottonseed and Tifton 85 pasture). The milk from the Cottonseed group showed higher values (P < 0.05) of non-fat solids, protein, minerals, density, freezing point when compared to the Pasture and Corn groups, but there was no difference (P > 0.05) for fat content and milk yield among Pasture, Corn and Cottonseed groups. Cheese yield in the Cottonseed group was 30 % higher than the cheese yield in the Corn group (P > 0.05). The inclusion of 50 % of whole cottonseed in concentrate supplementation of crossbred ewes increases the physicochemical composition of the milk, and this may improve the cheese yield of manufactured cheeses.
Palavras-Chave:  Caroço de algodão integral; Leite de ovelha; Milho em grão; Queijo de ovelha; Suplementação de pasto; Suplementação nutricional.
Thesagro:  Ovelha; Pastagem.
Thesaurus NAL:  Ewe milk; Milk production; Tropical pastures.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156569/1/Physicochemical-composition-of-the-milk-and-cheese-yield-of-sheep-supplemented-with-concentrate-based-on-corn-grain-or-whole-cottonseed-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60617 - 1UPCAP - DD
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