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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNATIVIDADE, M. M. P.; CORREA, L. C.; SOUZA, S. V. C. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. C. de O. Simultaneous analysis of 25 phenolic compounds in grape juice for HPLC: Method validation and characterization of São Francisco Valley samples. Microchemical Journal, New York, v. 110, p. 665-674, abr. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, L. R. V. de; OLIVEIRA, J. B. de; VASCONCELOS, J. S.; TIMACO, A. C. E.; NATIVIDADE, M. M. P.; PEREIRA, G. E.; BIASOTO, A. C. T. Influência do tempo de duração da maceração sobre a qualidade do vinho Syrah produzido no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 8., 2013, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2013. p, 321-327. (Embrapa Semiárido. Documentos, 253).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNATIVIDADE, M. M. P.; COELHO, O. A. M.; CARREIRO, N. P.; SOUZA, S. V. C.; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. C. de O. Optimization of the extraction and determination of monomeric anthocyanins in grape juice produced in the São Francisco Valley, Brazil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. Não paginado. 1 CD-ROM. Resumo. IUFoST 2012.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/09/2013
Data da última atualização:  25/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NATIVIDADE, M. M. P.; CORREA, L. C.; SOUZA, S. V. C. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. C. de O.
Afiliação:  MARIANA MIRELLE PEREIRA NATIVIDADE, Universidade Federal de Lavras; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; SCHEILLA VITORINO CARVALHO DE SOUZA, Universidade Federal de Minas Gerais; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; LUIZ CARLOS DE OLIVEIRA LIMA, Universidade Federal de Lavras.
Título:  Simultaneous analysis of 25 phenolic compounds in grape juice for HPLC: Method validation and characterization of São Francisco Valley samples.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Microchemical Journal, New York, v. 110, p. 665-674, abr. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A HPLCmethod for simultaneous determination of 25 phenolic compounds in grape juicewas optimized, validated and applied in the characterization of juices produced in São Francisco Valley (SFV), Brazil. The performance characteristics of the method were established by assays with standard solutions of phenolic compounds, spiked and unspiked samples. Linearity,matrix effects, trueness, precision, detection and quantification limits were evaluated. Linearity was demonstrated in the concentration ranges tested for all phenolic compounds. Significant matrix effects were not identified for the studied compounds.Mean recoveries ranged from86.18 to 106.50%, demonstrating no lack of trueness. Precision of the method was confirmed for the 25 phenolic compounds, with acceptable repeatability relative standard deviations (from 0.71 to 9.24%) and within-reproducibility relative standard deviations (from1.34 to 9.26%) for unspiked and spiked samples. The theoretical limits of detection and quantification of themethod varied from 0.001 to 0.19 Mg mL-1 and 0.003 to 0.37 Mg mL-1, respectively. The results of the validation process showed that the proposed method is fitness for purpose. This method was able to identify simultaneously 25 phenolic compounds and had advantages such as low consumption of solvents and easy sample preparation. The phenolic profile of the grape juices from SFV varied according the grape cultivar. Phenolics of the anthocyanins and tannins class predominated in red gr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composto fenológico; HPLC; Perfil fenólico; Suco de uva; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Suco; Uva; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89541/1/Mariana-Pereira-et-al-MJ-092013.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95257/1/Mariana-Pereira-et-al-MJ-092013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14845 - 1UPCAP - DDOnline
CPATSA50680 - 1UPCAP - PP0083400834
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