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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  22/09/2017
Data da última atualização:  22/09/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PROENÇA, D. N.; SCHWAB, S.; BALDANI, J. I.; MORAIS, P. V.
Afiliação:  DIOGO NEVES PROENÇA, UNIVERSITY OF COIMBRA; STEFAN SCHWAB, CNPAB; JOSE IVO BALDANI, CNPAB; PAULA V. MORAIS, UNIVERSITY OF COIMBRA.
Título:  Diversity and function of endophytic microbial community of plants with economical potential.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: AZEVEDO, J. L. de.; QUECINE, M. C. Diversity and benefits of microorganisms from the tropics. London: Springer, 2017.
ISBN:  978-3-319-55803-5
DOI:  10.1007/978-3-319-55804-2_10
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plants do not live alone as single entities but closely associate with an incredible diversity of bacteria, archaea, fungi, and other organisms. The concept of endophyte has been addressed by several studies and may easily be related to habitat and not so easily to function, and it is still under construction. Generically, endophytes are microorganisms that spend most of their lifetime inside the plant without causing an apparent disease symptom to the host. Here, we revised the acknowledged endophytes from different plants (grass to trees) and the methodological approaches used to assess them, from cultivation methods to next-generation sequencing. We address some of the endophytes? major characteristics that make them beneficial to plants. Two case studies, sugarcane and pine trees, are presented to illustrate and discuss the benefits of plant endophytes. The endophytes diversity and their roles is not a close subject. The sugarcane endophytic microbial diversity is described and the benefits provided by this association were discussed, in the perspective of its application in the future as important sugarcane agrobiotechnological input. The diversity of the endophytic microbiome of pine trees is outlined and was examined the endophytic community?s possible roles in the pine tree disease, pine wilt disease. The chapter closes with a comparative analysis among endophyte-sequenced genomes. An appropriate combination of culture-dependent and culture-independent methods, such ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Genome Diversity; Nematodes; Pine Wilt Disease.
Thesaurus Nal:  endophytes; Gluconacetobacter; microbiome; Serratia; sugarcane.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB40571 - 1UPCPL - DD2017.000892017.00089
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, K. de C.; QUINTELA, E. D.; SILVA, D. J. da; NASCIMENTO, V. A. do; ROCHA, D. V. M. da; SILVA, J. F. A. e; FORIM, M. R.; SILVA, F. G.; CAZAL, C. de M. Characterization of Nanospheres containing Zanthoxylum riedelianum fruit essential oil and their insecticidal and deterrent activities against Bemisia tabaci (Hemiptera: Aleyrodidae). Molecules, v. 23, n. 8, E2052, Aug. 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoTHEODORO, Â. C. C.; DONADON, J. R.; GUASQUES, M. L. B.; MIYAGUSKU, L.; POTT, A.; GALVANI, F.; GUIMARÃES, R. de C. A.; BOGO, D.; NASCIMENTO, V. A. do; HIANE, P. A. Stability of bocaiuva (Acrocomia spp.) mass candy stored in different packages Food Science and Technology, v. 44, e00043, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMARCELINO, G.; HIANE, P. A.; POTT, A.; FILIÚ, W. F. de O.; CAIRES, A. R. L.; MICHELS, F. S.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; SANTOS, N. M. S.; NUNES, A. A.; OLIVEIRA, L. C. S.; CORTES, M. R.; MALDONADE, I. R.; CAVALHEIRO, L. F.; NAZÁRIO, C. E. D.; SANTANA, L. F.; FERNANDES, C. D. P.; NEGRÃO, F. J.; TATARA, M. B.; FARIA, B. B. de; ASATO, M. A.; FREITAS, K. de C.; BOGO, D.; NASCIMENTO, V. A. do; GUIMARÃES, R. de C. A. Characterization of buriti (Mauritia flexuosa) pulp oil and the effect of its supplementation in an In vivo experimental model. Nutrients, v. 14, e. 2547, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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