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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/01/2020 |
Data da última atualização: |
02/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
DEISS, L.; FAVARETT, N.; DIECKOW, J.; BROWN, G. G.; COBLINSKI, J. A.; AMADORI, C.; MAIA, L. dos S.; LUCCHESI, L. A. C.; MORAES, A. de. |
Afiliação: |
LEONARDO DEISS, The Ohio State University; NERILDE FAVARETT, UFPR; JEFERSON DIECKOW, UFPR; GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; JOÃO AUGUSTO COBLINSKI, UFPR; CAROLINE AMADORI, UFPR; LILIANNE DOS SANTOS MAIA, UFPR; LUIZ ANTONIO CORRÊA LUCCHESI, UFPR; ANIBAL DE MORAES, UFPR. |
Título: |
Atributos do solo e impactos ambientais de sistemas integrados de produção agropecuária em área de proteção ambiental. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: DOMINSCHEK, R.; KRUCHELSKI, S.; DEISS, L.; PORTUGAL, T. B.; DENARDIN, L. G.; MARTINS, A. P.; LANG, C. R.; ANIBAL DE MORAES, A. de (Ed.).Sistemas integrados de produção agropecuária na promoção da intensificação sustentável: boletim técnico do núcleo de inovação tecnológica em agropecuária. 2018. p. 19-34. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este capítulo aborda como estava o estado de degradação do solo no início do experimento e como o uso de SIPA em plantio direto tem contribuído para melhorar as condições do solo nesta área. Serão abordados os aspectos físicos, químicos e biológicos do solo, os estoques de carbono, a emissão de gases do efeito estufa e as perdas de água, solo e nutrientes via escoamento superficial. |
Palavras-Chave: |
Agricultura sustentada; Sistema Integrado de Produção Agropecuária. |
Thesagro: |
Recuperação do Solo. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209904/1/2018-CAP-GeorgeB-Boletim-NITA-Cap2.pdf
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Marc: |
LEADER 01473naa a2200253 a 4500 001 2119586 005 2022-08-02 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDEISS, L. 245 $aAtributos do solo e impactos ambientais de sistemas integrados de produção agropecuária em área de proteção ambiental.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aEste capítulo aborda como estava o estado de degradação do solo no início do experimento e como o uso de SIPA em plantio direto tem contribuído para melhorar as condições do solo nesta área. Serão abordados os aspectos físicos, químicos e biológicos do solo, os estoques de carbono, a emissão de gases do efeito estufa e as perdas de água, solo e nutrientes via escoamento superficial. 650 $aRecuperação do Solo 653 $aAgricultura sustentada 653 $aSistema Integrado de Produção Agropecuária 700 1 $aFAVARETT, N. 700 1 $aDIECKOW, J. 700 1 $aBROWN, G. G. 700 1 $aCOBLINSKI, J. A. 700 1 $aAMADORI, C. 700 1 $aMAIA, L. dos S. 700 1 $aLUCCHESI, L. A. C. 700 1 $aMORAES, A. de 773 $tIn: DOMINSCHEK, R.; KRUCHELSKI, S.; DEISS, L.; PORTUGAL, T. B.; DENARDIN, L. G.; MARTINS, A. P.; LANG, C. R.; ANIBAL DE MORAES, A. de (Ed.).Sistemas integrados de produção agropecuária na promoção da intensificação sustentável: boletim técnico do núcleo de inovação tecnológica em agropecuária. 2018. p. 19-34.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
09/01/2020 |
Data da última atualização: |
09/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
BARBOSA FILHO, E. de A.; PEREIRA, G. E.; TEIXEIRA-ARAUJO, A. A.; SARAIVA, L. C.; ARAUJO, I. S.; ARAUJO, W. A.; NASCIMENTO, R. L.; CARVALHO, F. O. |
Afiliação: |
Everaldo de Araujo Barbosa Filho, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4177-9941 everaldodearaujo@hotmail.com; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Alfredo Anderson Teixeira-Araújo, Departamento de Educação Física, Centro Universitário Dr Leão Sampaio (Unileão), Juazeiro do Norte, CE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0462-2355 andersonaraujoba@gmail.com; Layane Costa Saraiva, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5151-7294 layanesaraiva@hotmail.com; Izabelle Silva de Araujo, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7588-286X izabebelle@hotmail.com; Wilkslam Alves de Araújo, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org; Reginaldo Luiz do Nascimento, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6467-0335 nascimentoreginaldoluiz@gmail.com; Ferdinando Oliveira Carvalho, Programa de Pós-Graduação Stricto Sensu em Educação Física, Colegiado de Educação Física, Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina, PE, Brasil. ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0306-5910 ferdinando.carvalho@univasf.edu.br. |
Título: |
Effects of consuming different doses of red wine on male blood pressure. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Conscientiae Saúde, v. 18, p. 263-272, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.5585/ConsSaude.v18n2.11597 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Introduction: Moderate consumption of red wine (RW) has been associated with a decrease in cardiovascular risk due to its phenolic composition. Purpose: Assessing the effects of consuming different doses of RW on the blood pressure (BP) of men during 24 hours after its ingestion. Methods: 10 normotensive male subjects (25.1±3.6 years) consumed three different doses of RW (250ml, 200ml and 150ml) randomly for three weeks; one dose was ingested per week. The BP was measured by using the Ambulatory BP Monitoring every 15 minutes during waking, and every 30 minutes during the sleep period for 24 hours. Results: There was a reduction in mean values of Systolic Blood Pressure (SBP) from six to nine hours of waking period, and the Diastolic Blood Pressure (DBP) from nine to 12 hours of sleep compared with BP at rest. Conclusions: The moderate RW consumption significantly reduced SBP and DBP in men, with a 150ml dose sufficient to reduce and maintain better BP levels. Keywords: Wine; Blood pressure; Men; Blood Pressure Monitoring, Ambulatory. |
Palavras-Chave: |
Ambulatory; Blood Pressure Monitoring; Monitoramento da Pressão Arterial. |
Thesagro: |
Homem; Pressão Arterial; Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Blood; Blood pressure; Men; Wines. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208411/1/11597-67132-3-PB.pdf
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Marc: |
LEADER 02032naa a2200349 a 4500 001 2118428 005 2020-01-09 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5585/ConsSaude.v18n2.11597$2DOI 100 1 $aBARBOSA FILHO, E. de A. 245 $aEffects of consuming different doses of red wine on male blood pressure.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aIntroduction: Moderate consumption of red wine (RW) has been associated with a decrease in cardiovascular risk due to its phenolic composition. Purpose: Assessing the effects of consuming different doses of RW on the blood pressure (BP) of men during 24 hours after its ingestion. Methods: 10 normotensive male subjects (25.1±3.6 years) consumed three different doses of RW (250ml, 200ml and 150ml) randomly for three weeks; one dose was ingested per week. The BP was measured by using the Ambulatory BP Monitoring every 15 minutes during waking, and every 30 minutes during the sleep period for 24 hours. Results: There was a reduction in mean values of Systolic Blood Pressure (SBP) from six to nine hours of waking period, and the Diastolic Blood Pressure (DBP) from nine to 12 hours of sleep compared with BP at rest. Conclusions: The moderate RW consumption significantly reduced SBP and DBP in men, with a 150ml dose sufficient to reduce and maintain better BP levels. Keywords: Wine; Blood pressure; Men; Blood Pressure Monitoring, Ambulatory. 650 $aBlood 650 $aBlood pressure 650 $aMen 650 $aWines 650 $aHomem 650 $aPressão Arterial 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aAmbulatory 653 $aBlood Pressure Monitoring 653 $aMonitoramento da Pressão Arterial 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aTEIXEIRA-ARAUJO, A. A. 700 1 $aSARAIVA, L. C. 700 1 $aARAUJO, I. S. 700 1 $aARAUJO, W. A. 700 1 $aNASCIMENTO, R. L. 700 1 $aCARVALHO, F. O. 773 $tConscientiae Saúde$gv. 18, p. 263-272, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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