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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/07/2021
Data da última atualização:  28/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Predicted standard deviation of proficiency testing performance in animal nutrition methods.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Physics: Conference Series, v.1826, 2021, 012033.
Páginas:  8 p.
ISSN:  1742-6596
DOI:  10.1088/1742-6596/1826/1/012033
Idioma:  Inglês
Notas:  10th Brazilian Congress on Metrology (Metrologia 2019).
Conteúdo:  The empirical correlations of the results of over ten years of a proficiency testing of animal nutritional analysis conducted by Embrapa were evaluated. The results demonstrate the similarity of the Horwitz equation proposal, but it is desirable to use individual equations related to the different analyses performed by the laboratories. Using these equations enables a more realistic assessment of possible systematic errors and analytical processes, improving laboratory performance and providing the most reliable results.
Palavras-Chave:  Empirical analytes; Horwitz equation; Proficiency testing.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Reproducibility.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224334/1/Predicted-Standard-Deviation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25359 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00090SOU2021.00098
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  14/05/2024
Data da última atualização:  11/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLIVEIRA, W. Q. de; NUMA, I. A. N.; ALVIM, I. D.; AZEREDO, H. M. C. de; SANTOS, L. B.; BORSOI, F. T.; ARAÚJO, F. F. de; SAWAIA, A. C. H. F.; NASCIMENTO, G. C. do; CLERICI, M. T. P. S.; SACRAMENTO, C. K. do; PASTORE, G. M.
Afiliação:  FACULTY OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS; FACULTY OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS; FOOD TECHNOLOGY INSTITUTE (ITAL); HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA; UNESP – SAO PAULO STATE UNIVERSITY; FOOD TECHNOLOGY INSTITUTE (ITAL); FACULTY OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS; FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCE, UNIVERSITY OF CAMPINAS; SCHOOL OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS; SCHOOL OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS; STATE UNIVERSITY OF SANTA CRUZ; FACULTY OF FOOD ENGINEERING, UNIVERSITY OF CAMPINAS.
Título:  Multilayer microparticles for programmed sequential release of phenolic compounds from Eugenia stipitata: Stability and bioavailability.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v.443, 138579, 2024.
Páginas:  1 - 12
ISSN:  0308-8146
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.138579
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT A co-delivery system based on multilayer microparticles was developed and characterized for the sequential release of phenolic compounds (PCs) using different encapsulation processes (spray drying: SD and dryingchilling spray: SDC) and wall materials to improve the stability and bioavailability of PCs. Samples were characterized in terms of process yield (PY%), phenolic retention efficiency (PRE%), chemical structure and crystallinity (NMR, FTIR, DXR), thermal stability (DSC and FT-IR), anti-radical capacity (ORAC and ABTS) and in vitro digestion. PRE% of samples by SD were higher (p < 0.05) than SDC due to the formation of PCs from CRF (cara-roxo flour). NMR, FTIR, DXR confirmed the presence of key components and interactions for the formation of the advanced co-delivery system. The SDC particles showed crystalline regions by XRD and were stable at ~47 ◦C. All samples showed good release of PC in the intestinal phase, and antiradical capacity that reached 23.66 µmol TE g− 1. .
Palavras-Chave:  Araçá-boi; Cará-roxo; Co-encapsulation; Spray chilling.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18425 - 1UPCAP - DDPROCI.24/312024/48
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