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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
11/10/2007 |
Data da última atualização: |
07/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FILIPPI, M. C.; PRABHU, A. S. |
Afiliação: |
MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; ANNE SITARAMA PRABHU, CNPAF. |
Título: |
Relationship between panicle blast severity and mineral nutrient content of plant tissue in upland rice. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, v. 21, n. 8, p. 1577-1587, Nov. 1998. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/01904169809365505 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Panicle blast (Pyricularia grisea) in upland rice causes significant yield losses depending upon the environmental conditions and nutritional status of the plant at the grain-filling stage. Four field experiments were conducted to evaluate the influence of mineral nutrients on panicle blast of four upland rice genotypes on an oxisol. Panicle blast severities of four genotypes were related to nutrient concentrations in panicle tissues. Nitrogen (N), phosphorus (P), and magnesium (Mg) contents in tissue were significantly (P<0.01) and positively correlated, whereas potassium (K) and calcium (Ca) were negatively correlated with panicle blast severity. While the relationship between tissue N concentration and disease severity was quadratic, it was linear for K concentration. The correlation between tissue contents of N and P were positive and highly significant (r=0.75 P<0.001). Micronutrient tissue concentrations were not significantly correlated to panicle blast severities except for zinc (Zn). The low panicle blast severities of improved cultivar Guarani were associated with high K and Zn and low N, P, and Mg tissue concentrations. |
Palavras-Chave: |
Blast; Mineral nutrient. |
Thesagro: |
Arroz; Brusone; Nutriente; Oryza Sativa; Pyricularia Grisea. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/215823/1/jpn-1998.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/07/2022 |
Data da última atualização: |
26/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CAVALCANTI JUNIOR, A. T.; QUETEZ, F. A.; CARMARGO, U. A.; NACHTIGAL, J. C.; SILVA, I. M. N. da. |
Afiliação: |
ANTONIO TEIXEIRA CAVALCANTI JUNIOR, CNPAT; FRANCISCO ANTONIO QUETEZ, Universidade Federal do Ceará - UFC; UMBERTO ALMEIDA CARMARGO, CNPUV; JAIR COSTA NACHTIGAL, CNPUV; ÍTALA MARIA NUNES DA SILVA, Fazenda FrataCor. |
Título: |
Caracterização química na fase de maturação da variedade apirênica BRS Linda na Região do Apodi, CE. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 316. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A qualidade dos frutos é um atributo resultante de diversos fatores edafo-climáticos que atuam simultaneamente ao longo do processo de desenvolvimento e amadurecimento. São estritamente relacionadas e podem responder pela maior ou menor aceitação pelo consumidor. As alterações químicas são mais expostas durante o processo de maturação quando proporcionam mudanças acentuadas no teor de sólidos solúveis totais (SST), açucares totais, na acidez titulável (ATT) e pH, principalmente quando ocorrem em regiões ou épocas mais quentes. |
Palavras-Chave: |
BRS Linda; Edafo-climáticos. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144963/1/Pereira-cbve-2005-p316.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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