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Registros recuperados : 333 | |
13. | | MUNIZ, A. V. C. da S.; MUNIZ, E. N.; VITORIA, M. F. da; LIMA, M. A. Comportamento de frutos de mangaba oriundos de diferentes populações nativas durante armazenamento refrigerado. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 4.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 7., 2013, Ribeirão Preto. Internacionalizar para não perecer: anais. Ribeirão Preto: USP-Faculdade de Cências Farmacêuticas de Ribeirão Preto, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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15. | | RANGEL, J. H. de A.; SA, C. O. de; SA, J. L. de; MUNIZ, E. N. Os sistemas silvipastoris e a bovinocultura de leite no Nordeste. In: PEREIRA, L. G. R.; NOBRE, M. M.; NEVES, A. L. A.; CAMPOS, M. M.; MENDONCA, L. C.; GOMIDE, C. A. de M.; SANTOS, G. G. dos; SIQUEIRA, K. B. (Ed.). Pesquisa, desenvolvimento e inovação para a sustentabilidade da bovinocultura leiteira. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. cap. 7, p. 125-145. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | SÁ, C. O. de; SÁ, J. L. de; MUNIZ, E. N.; RANGEL, J. H. de A. Sistemas de produção animal de base ecológica no semi-árido. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 27.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 3.; WORKSHOP SOBRE MANEJO E ETIOLOGIA DA MANCHA BRANCA DO MILHO, 2008, Londrina. Agroenergia, produção de alimentos e mudanças climáticas: desafios para milho e sorgo: trabalhos e palestras. [Londrina]: IAPAR; [Sete Lagoas]: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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17. | | SA, C. O. de; SA, J. L. de; RANGEL, J. H. de A.; MUNIZ, E. N. Sistema agrossilvipastoril para convivência com o semi-arido sergipano. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 6.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE AGROECOLOGIA, 2., 2009, Curitiba. Anais: agricultura familiar e camponesa: experiências passadas e presentes construindo um futuro sustentável Curitiba: ABA: SOCLA, 2009. 1 CD-ROM. Publicado também na Revista Brasileira de Agroecologia, v. 4, n. 2, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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19. | | RANGEL, J. H. de A.; ALMEIDA, S. A.; MUNIZ, E. N.; GOMIDE, C. A. de. Sistema silvipastoril: uma alternativa para a produção de ruminantes. In: MUNIZ, E. N.; GOMIDE, C. A. de M.; RANGEL, J. H. de A.; ALMEIDA, S. A.; SÁ, C. O. de; SÁ, J. L. de. Alternativas alimentares para ruminantes II. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 267 p. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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20. | | RANGEL, J. H. de A.; ALMEIDA, S. A.; MUNIZ, E. N.; GOMIDE, C. A. de M. Sistema silvipastoril : uma alternativa para a produção de ruminantes. In: MUNIZ, E. N.; GOMIDE, C. A. de M.; RANGEL, J. H. de A.; ALMEIDA, S. A.; SÁ, C. O. de; SÁ, J. L. de. Alternativas alimentares para ruminantes II. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. p. 245-267. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 333 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
27/12/2020 |
Data da última atualização: |
26/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SOUSA JUNIOR, L. P. B.; MEIRA, A. N.; AZEVEDO, H. C.; MUNIZ, E. N.; COUTINHO, L. L.; MOURAO, G. B.; LEAO, A. G.; PEDROSA, V. B.; PINTO, L. F. B. |
Afiliação: |
LUIS PAULO BATISTA SOUSA JUNIOR; ARIANA NASCIMENTO MEIRA; HYMERSON COSTA AZEVEDO, CPATC; EVANDRO NEVES MUNIZ, CPATC; LUIZ LEHMANN COUTINHO; GERSON BARRETO MOURAO; ANDRE GUSTAVO LEAO; VICTOR BRENO PEDROSA; LUIS FERNANDO BATISTA PINTO. |
Título: |
Variants in myostatin and MyoD family genes are associated with meat quality traits in Santa Inês. sheep |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Biotechnology, v. 33, n. 2, p. 201-213, Apr. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10495398.2020.1781651 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Epub. 7 Jul. 2020. |
Conteúdo: |
Myostatin and MyoD family genes play vital roles in myogenesis and this study aimed to identify association of variants in MyoD1, MyoG, MyF5, MyF6, and MSTN genes with meat traits in Santa Inês sheep. A dataset with 44 variants and records of seven meat traits in 192 lambs (pH0, pH24, a, b, L, tenderness assessed by shear force, and water-holding capacity) was used. Single-locus and haplotype association analyses were performed, and the significance threshold was established according to Bonferroni?s method. Single-locus analysis revealed two associations at a Bonferroni level, where the variant c.935-185C > G in MyoD1 had an additive effect (4.31 ± 1.08 N) on tenderness, while the variant c.464 þ 185G > A in MyoG had an additive effect (2.86 ± 0.64) on a. Additionally, the haplotype replacement GT>AC in MSTN was associated with pH0 (1.26 ± 0.31), pH24 (1.07 ± 0.27), a (1.40 ± 0.51), and tenderness (3.83 ± 1.22 N), while the replacement GT > AG in MyoD1 was associated with pH0 (1.43 ± 0.26), pH24 (1.25 ± 0.22), b (1.06 ± 0.39), and tenderness (4.13 ± 1.16 N). Our results have demonstrated that some variants in MyoG, MyF6, MyoD1, and MSTN can be associated with physicochemical meat traits in Santa In^êes sheep. |
Palavras-Chave: |
Santa Inês. |
Thesagro: |
Carne; Ovino; Ovinocultura. |
Thesaurus NAL: |
Lamb meat; Lambs; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219682/1/Variants-in-myostatin.pdf
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Marc: |
LEADER 02183naa a2200325 a 4500 001 2128726 005 2022-12-26 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10495398.2020.1781651$2DOI 100 1 $aSOUSA JUNIOR, L. P. B. 245 $aVariants in myostatin and MyoD family genes are associated with meat quality traits in Santa Inês. sheep$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aEpub. 7 Jul. 2020. 520 $aMyostatin and MyoD family genes play vital roles in myogenesis and this study aimed to identify association of variants in MyoD1, MyoG, MyF5, MyF6, and MSTN genes with meat traits in Santa Inês sheep. A dataset with 44 variants and records of seven meat traits in 192 lambs (pH0, pH24, a, b, L, tenderness assessed by shear force, and water-holding capacity) was used. Single-locus and haplotype association analyses were performed, and the significance threshold was established according to Bonferroni?s method. Single-locus analysis revealed two associations at a Bonferroni level, where the variant c.935-185C > G in MyoD1 had an additive effect (4.31 ± 1.08 N) on tenderness, while the variant c.464 þ 185G > A in MyoG had an additive effect (2.86 ± 0.64) on a. Additionally, the haplotype replacement GT>AC in MSTN was associated with pH0 (1.26 ± 0.31), pH24 (1.07 ± 0.27), a (1.40 ± 0.51), and tenderness (3.83 ± 1.22 N), while the replacement GT > AG in MyoD1 was associated with pH0 (1.43 ± 0.26), pH24 (1.25 ± 0.22), b (1.06 ± 0.39), and tenderness (4.13 ± 1.16 N). Our results have demonstrated that some variants in MyoG, MyF6, MyoD1, and MSTN can be associated with physicochemical meat traits in Santa In^êes sheep. 650 $aLamb meat 650 $aLambs 650 $aSheep 650 $aCarne 650 $aOvino 650 $aOvinocultura 653 $aSanta Inês 700 1 $aMEIRA, A. N. 700 1 $aAZEVEDO, H. C. 700 1 $aMUNIZ, E. N. 700 1 $aCOUTINHO, L. L. 700 1 $aMOURAO, G. B. 700 1 $aLEAO, A. G. 700 1 $aPEDROSA, V. B. 700 1 $aPINTO, L. F. B. 773 $tAnimal Biotechnology$gv. 33, n. 2, p. 201-213, Apr. 2022.
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