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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  26/06/2013
Data da última atualização:  07/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PETRUS, R. R.; WALTER, E. H. M.; FARIA, J. A. F.; ABREU, L. F.
Afiliação:  R.R. PETRUS, USP; E.H.M.WALTER, UNICAMP; J.A.F. FARIA, UNICAMP; LAURA FIGUEIREDO ABREU, CPATU.
Título:  Sensory stability of ultra-high temperature milk in polyethylene bottle.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 74, n. 1, p. S53-S54, 2009.
DOI:  10.1111/j.1750-3841.2008.00997.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the sensory stability of ultra-high temperature (UHT)milk subjected to different heat treatments and stored at room temperature in white high density polyethylene bot-tles (HDPE) pigmented with titanium dioxide. Two lots of 300 units each were processed, respectively, at 135 and 141 ◦C/10 s using indirect heating and subsequently aseptically filled in an ISO class 7 clean room. These exper-imental lots were evaluated for appearance, aroma, flavor, and overall appreciation and compared to samples of commercial UHT milk purchased from local commercial stores. The time?temperature combinations investigated did not affect either the acceptability or the shelf life of themilk.Despite the limited light barrier properties ofHDPE bottles, the product contained in the package tested exhibited good stability,with a shelf life ranging from4 to 11wk. Within this time period, the acceptability of the experimental lots was similar to that of the commercial products. The results achieved in this study contribute to turn the low-cost UHT systeminvestigated into a technically viable option for small-size dairy processing plants
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial.
Thesagro:  Embalagem; Leite; Temperatura.
Thesaurus Nal:  milk.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU47795 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  04/12/2015
Data da última atualização:  21/05/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  TREVIZOR, T. T.; MOUTINHO, V. H. P.; KANASHIRO, M.; ILKIU, F.; TOMAZELLO FILHO, M.
Afiliação:  TÁSSIO TICIANO TREVIZOR, ESALQ/USP; VICTOR HUGO PEREIRA MOUTINHO, IBEF/UFOPA; MILTON KANASHIRO, CPATU; FERNANDA ILKIU BORGES DE SOUZA, CPATU; MARIO TOMAZELLO FILHO, ESALQ/USP.
Título:  Caracterização anatômica do lenho e potencial da dendocronologia aplicada às espécies tropicais.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: ALBERNAZ, A. L. (Org.). Distrito florestal sustentável da BR-163: dinâmica sociais, mudanças ambientais e produção florestal. Belém, PA: MPEG, 2015.
Páginas:  p. 291-308.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Anatomia da madeira.
Thesagro:  Dendrologia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU51819 - 1UPCPL - PP634.9098115A328d
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