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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
09/12/2003 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Autoria: |
BOTREL, M. de A.; ALVIM, M. J.; XAVIER, D. F.; PEREIRA, A. V. |
Afiliação: |
Embrapa Gado de Leite, Juiz de Fora, MG. E-mail: mbotrel@cnpgl.embrapa.br. |
Título: |
Gramíneas para áreas de baixadas. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2002. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Gado de Leite. Comunicado Técnico, 25). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução; Características das áreas de baixada; Estabelecimento de pastagens em áreas de baixada; Preparo do solo e plantio; Escolha da espécie forrageira; Espécies moderadamente tolerantes; Considerações finais. |
Palavras-Chave: |
Alimentação animal; Forrageira; Gramínea para área de baixada. |
Thesagro: |
Pastagem. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/02/2023 |
Data da última atualização: |
06/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RIBEIRO, B. S.; FERREIRA, M. A. R.; NASCIMENTO, P. H. D.; MOURA, N. R.; SILVA, D. S.; FREITAS, S. T. de. |
Afiliação: |
BRUNA SILVA RIBEIRO; MARIA APARECIDA RODRIGUES FERREIRA; PEDRO HENRIQUE DIAS NASCIMENTO; NADIANE RAQUEL MOURA; DANIELLY SOUZA SILVA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA. |
Título: |
Quality changes of acerola fruit harvested at different maturity stages and exposed to external ethylene. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ceres, v. 69, n. 6, p. 685-692, 2022. |
DOI: |
10.1590/0034-737X202269060007 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Although acerola (Malpighia emarginata D.C.) has been suggested to be a climacteric fruit, little is known about its sensitivity to exogenous ethylene. The objective of the study was to evaluate the quality changes of acerola fruit at two harvest maturity stages in response to external ethylene application. ?Flor Branca? and Junko acerolas were harvested at the maturity stages 1 (green fruit with density>1 g cm-3) and 2 (green fruit with density <1 g cm-3) and were treated with 0 or 1,000 ?L L-1 of ethylene for 24 hours at 12 ºC.The fruit were stored at 12ºC with relative humidity of 90-95% for 14 days. Both cultivars harvested at the maturity stage 2 showed skin color change from green to red during storage, which was not observed in fruit harvested at the maturity stage 1. External ethylene had no effect on Flor Branca and Junko acerolas respiration rate, flesh firmness, skin color, weight loss, soluble solids (SS), titratable acidity (AT), SS/AT ratio, and ascorbic acid contents. The classification of green acerolas by density was an effective approach to determine fruit harvest maturity for fresh consumption. |
Palavras-Chave: |
Amadurecimento; Consumo in natura; Cor da pele; Firmeza da carne; Taxa de respiração. |
Thesagro: |
Acerola; Armazenamento; Etileno. |
Thesaurus NAL: |
Malpighia emarginata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151510/1/Quality-changes-of-acerola-fruit-harvested-at-different-maturity-stages-Acerola-Etileno-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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