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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/02/2017
Data da última atualização:  06/09/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FIORELLI, L.; ZALAMENA, J.; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; VIEIRA, J. L.; NETO, J. A.; MELO, G. W. B. de.
Afiliação:  Luis Fiorelli, CNPUV; Jovani Zalamena, CNPUV; Hissashi Iwamoto, CNPUV; Henrique Di D. Ziero, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; Jaqueline L. Vieira, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho.; José A. Neto, Graduating students from Universidade Estadual do Rio Grande do Sul. Bento Gonçalves, RS, Brasil. CEP: 95700-346. Scholarship from Embrapa Uva e Vinho. E-mails: joseamoraisn@outlook.com; hissashi.mobile@gmail; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV.
Título:  Organic and mineral fertilizing for grapevine growth in south of Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1058, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The growth fertilizer recommendation for grapevine is mainly based on using mineral fertilizers, which only recommends the application of nitrogen. However, using organic fertilizers is getting more popular in agriculture. It benefits the environment because it is a natural process, promotes organic matter recycling, and also helps the edaphic fauna, as well as worms, beetles, fungi with beneficial bacteria. With the objective to compare the organic and the mineral fertilizer during the initial growth of the Paulsen 1103 (berlandieri x rupestres) rootstock and, posteriorly, the leaves nutritional composition and the production of dry matter from the branches of the Cabernet Sauvignon graft, it has been developed as an experiment in the field, at Embrapa Uva e Vinho dependencies, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil, in Neossolo Litólico soil, using an experimental design of random blocks with 5 repetitions, with the experimental plot constituted by 32 Paulsen 1103 rootstocks, planted in July 2013, with 2,5m spacing between lines and 1,3m between each rootstock and conducted in a vertical trellis system. The treatments by the application consisted of 20 kg ha-1 of N, as nitrate, using calcium nitrate sources 17% of N) and the organic compost (density of 0,6 kg L-1, 1,54% of N total with 0,1 % of N-NO3, 0,52% of P, 2,38% of K, 8% of Ca, 0,29% of Mg).
Palavras-Chave:  Grapevine growth; Mineral fertilizing; Videira.
Thesagro:  Adubacao; Fertilizante; Uva.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202805/1/39OIV2016-1058.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155291/1/39OIV2016-1058.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17119 - 1UPCRA - DD
CNPUV18289 - 1UPCRA - DD19.02526
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/03/2018
Data da última atualização:  23/09/2019
Autoria:  MOURA, M. F.; SILVA, N. da; HOFFMANN, M. I. M.; PAVAN, M. A.; KRAUSE-SAKATE, R.
Afiliação:  Mônika Fecury Moura, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Faculdade de Ciências Agronômicas; Norberto da Silva, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Faculdade de Ciências Agronômicas; Maria Isabel Motta Hoffmann, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Faculdade de Ciências Agronômicas; Marcelo Agenor Pavan, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Faculdade de Ciências Agronômicas; Renate Krause-Sakate, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho/Faculdade de Ciências Agronômicas.
Título:  Reaction of lettuce genotypes to Lettuce mosaic virus-Most (LMV-Most) and characterization of the translation factor eIF4E.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 125-129, jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Notas Científicas. Título em português: Reação de genótipos de alface ao Lettuce mosaic virus-Most (LMV-Most) e caracterização do fator de tradução eIF4E.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate lettuce genotypes for their reaction to Lettuce mosaic virus (LMV; Most-type, isolate AF-199) and variations of the eukaryotic translation initiation factor eIF4E. All inoculated genotypes were susceptible to LMV, which was detected by RT-PCR using specific primer pairs. However, the accessions 169501, 169501C, 172918A, and 162499 showed late development of symptoms that appeared only on the inoculated leaves. Sequencing of the coding region of eIF4E showed that these genotypes have an eIF4E0 (mol0) standard typical for their susceptibility to LMV, indicating that the phenotype found is not correlated to nucleotide variations in this translation factor.
Palavras-Chave:  EIF4E; Resistance.
Thesagro:  Resistência.
Thesaurus NAL:  Potyvirus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174026/1/Reaction-of-lettuce-genotypes-to-Lettue-mosaic-virus-most.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62293 - 1UPEAP - DD
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