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Registros recuperados : 391 | |
143. | | BUZATTO, E. M.; BERTOLINO, L. C.; MOREIRA, F. K. V.; MATTOSO, L. H. C. Desenvolvimento de bionanocompósitos alginato/haloisita por casting contínuo. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. Editores técnicos: Cristiane Sanchez Farinas, Daniel Souza Corrêa, José Manoel Marconcini, Maria Fernanda Berlingieri Durigan, Paulo Sérgio de Paula Herrmann Junior. 62 Embrapa Instrumentação. Documentos, 71. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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144. | | MUNHOZ, D.; BERNARDO, M. P.; MOREIRA, F. K. V.; MATTOSO, L. H. C. Desenvolvimento de bionanocompósitos antimicrobianos alginato/hidrotalcita funcionalizados com sulfadiazina de prata para uso veterinário. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 19. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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145. | | MARGARIDO, A., ARAUJO-MOREIRA, F. M.; COLNAGO, L. A.; HERRMANN, P. S. P. Desenvolvimento de biossensor baseado em microcantilever para detecção de etanola. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 209-212. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Entrada padronizada: HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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146. | | CAMARGO, L. A. de; MOREIRA, F. K. V.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C. Filmes comestíveis nanoestruturados baseados em pectina e nanopartículas de Mg(OH)2: novos materiais para embalagens bioativas. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 267-269. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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147. | | CAMARGO, L. A. de; MOREIRA, F. K. V.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C. Filmes comestíveis de pectina incorporados com nanoplacas de Mg(OH)2: Avaliação da estabilidade térmica e potencial de migração. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. p. 81. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Lucimara Aparecida Forato, Maria Alice Martins, Ladislau Marcelino Rabello, Rubens Bernardes Filho. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 56) Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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151. | | MACIEL, F. C.; AHID, S. M. M.; MOREIRA, F. R. da C. Manejo sanitário de caprinos e ovinos. In: LIMA, G. F. da C.; HOLANDA JÚNIOR, E. V.; MACIEL, F. C.; BARROS, N. N.; AMORIM, M. V.; CONFESSOR JÚNIOR, A. A. (Org.). Criação familiar de caprinos e ovinos no Rio Grande do Norte: orientações para viabilização do negócio rural. Natal: EMATER-RN: EMPARN: Embrapa Caprinos, 2006. Cap. 16, p. 391-426. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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155. | | DIAS JUNIOR, H. E.; MOREIRA, F. M. S.; SIQUEIRA, J. O.; SILVA, R. Metais pesados, densidade e atividade microbiana em solo contaminado por rejeitos de indústria de zinco. Revista Brasileira de Ciencia do Solo, Campinas, v.22, n.4, 631-640, 1998. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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159. | | SANTOS, J. G. D.; POUYU ROJAS, E.; SIQUEIRA, J. O.; MOREIRA, F. M. S. Mudas de Eugenia dysenterica (cagaiteira) em solo com execesso de metais pesados. In: REUNIAO BRAS. FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 25.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS,8.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 6.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 3., 2000, Santa Maria, RS. Fertbio 2000: biodinamica do solo. [S.l.: s.n.], 2000. nao paginado. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 391 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
04/05/2022 |
Data da última atualização: |
04/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CANTELLI, K. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MOREIRA, F. K. V.; STEFFENS, J; ZENI, J.; STEFFENS, C. |
Afiliação: |
KELI CRISTINA CANTELLI, Uri/Erechim; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; FRANCYS KLEY VIEIRA MOREIRA, USP; JULIANA STEFFENS, Uri/Erechim; JAMILE ZENI, Uri/Erechim; CLARICE STEFFENS, Uri/Erechim. |
Título: |
Evaluation of packaging systems with O2-absorbers on quality of minimally processed soybean sprouts. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology International, Mar. 3 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1177/10820132221084863 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study evaluated the influence of O2-absorbing sachets into different packages polyethylene terephthalate (PET ? E1), low density polyethylene (LDPE ? E2), and PET/LDPE (E3) on the quality of minimally processed soybean sprouts (MP-sprouts). The MP-sprouts were stored up to 12 days and characterized for physicochemical, microbiological and sensory attributes. The O2-absorbing sachet showed changes during exposure to the environment by the formation of amorphous iron hydroxide, which was observed by the analysis of functional groups and XRD. The packaging used in the study showed high transmittance and clarity, and low Haze, being a good feature for storing the MP product. All packaging systems showed an increase in the volume of absorbed oxygen (cm3) up to 9 days of storage. The physic-chemical characteristics of the MP-sprouts stored for 12 days were preserved in the different packages, showing no difference regarding the use of the O2-absorbing sachet. The O2-absorbing sachet not influenced the quality of MP-sprouts during the stored (12 days). The best visual aspect was observed in PET package (with and without O2-absorbing sachet) being classified as excellent, without color change. The MP-sprouts also fulfilled the microbiological quality standards and presented 75.11% acceptability and 72.40% purchase intention. |
Palavras-Chave: |
Aceitação do consumidor; Active packaging; Aspecto visual; Embalagem ativa; Qualidade microbiológica; Visual aspect. |
Thesagro: |
Broto de Soja; Embalagem. |
Thesaurus NAL: |
Consumer acceptance; Microbiological quality. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142639/1/Art-Evalution-Mercedes.pdf
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Marc: |
LEADER 02317naa a2200313 a 4500 001 2142639 005 2022-05-04 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1177/10820132221084863$2DOI 100 1 $aCANTELLI, K. C. 245 $aEvaluation of packaging systems with O2-absorbers on quality of minimally processed soybean sprouts.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aAbstract: This study evaluated the influence of O2-absorbing sachets into different packages polyethylene terephthalate (PET ? E1), low density polyethylene (LDPE ? E2), and PET/LDPE (E3) on the quality of minimally processed soybean sprouts (MP-sprouts). The MP-sprouts were stored up to 12 days and characterized for physicochemical, microbiological and sensory attributes. The O2-absorbing sachet showed changes during exposure to the environment by the formation of amorphous iron hydroxide, which was observed by the analysis of functional groups and XRD. The packaging used in the study showed high transmittance and clarity, and low Haze, being a good feature for storing the MP product. All packaging systems showed an increase in the volume of absorbed oxygen (cm3) up to 9 days of storage. The physic-chemical characteristics of the MP-sprouts stored for 12 days were preserved in the different packages, showing no difference regarding the use of the O2-absorbing sachet. The O2-absorbing sachet not influenced the quality of MP-sprouts during the stored (12 days). The best visual aspect was observed in PET package (with and without O2-absorbing sachet) being classified as excellent, without color change. The MP-sprouts also fulfilled the microbiological quality standards and presented 75.11% acceptability and 72.40% purchase intention. 650 $aConsumer acceptance 650 $aMicrobiological quality 650 $aBroto de Soja 650 $aEmbalagem 653 $aAceitação do consumidor 653 $aActive packaging 653 $aAspecto visual 653 $aEmbalagem ativa 653 $aQualidade microbiológica 653 $aVisual aspect 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aMOREIRA, F. K. V. 700 1 $aSTEFFENS, J 700 1 $aZENI, J. 700 1 $aSTEFFENS, C. 773 $tFood Science and Technology International, Mar. 3 2022.
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