|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
17/07/1996 |
Data da última atualização: |
17/07/1996 |
Autoria: |
PEREIRA, A. de M.; SA, W. F. |
Título: |
Os efeitos da assistencia tecnica sobre a melhoria da produtividade de um pequeno rebanho leiteiro. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
Coronel Pacheco-MG: EMBRAPA - CNPGL, 1993. |
Páginas: |
12p. |
Série: |
EMBRAPA - CNPGL. Circular Tecnica, 33. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Para que a exploracao leiteira seja uma atividade lucrativa, a producao de leite deve ser eficiente. Varios sao os fatores que afetam a eficiencia do processo de producao de leite. Este processo se inicia a cada parto e deve ser interrompido cerca de dois meses antes da proxima paricao. Portanto, para se obter maiores niveis de producao, e necessario maximizar o numero de paricoes durante a vida util dos animais. Somente atraves da melhor performance do conjunto producao-recuperacao pode-se esperar sucesso na exploracao leiteira. |
Palavras-Chave: |
Bovino de leite; Efeito. |
Thesagro: |
Alimentação; Assistência Técnica; Produtividade; Reprodução. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01168nam a2200217 a 4500 001 1419950 005 1996-07-17 008 1993 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aPEREIRA, A. de M. 245 $aOs efeitos da assistencia tecnica sobre a melhoria da produtividade de um pequeno rebanho leiteiro. 260 $aCoronel Pacheco-MG: EMBRAPA - CNPGL$c1993 300 $a12p. 490 $aEMBRAPA - CNPGL. Circular Tecnica, 33. 520 $aPara que a exploracao leiteira seja uma atividade lucrativa, a producao de leite deve ser eficiente. Varios sao os fatores que afetam a eficiencia do processo de producao de leite. Este processo se inicia a cada parto e deve ser interrompido cerca de dois meses antes da proxima paricao. Portanto, para se obter maiores niveis de producao, e necessario maximizar o numero de paricoes durante a vida util dos animais. Somente atraves da melhor performance do conjunto producao-recuperacao pode-se esperar sucesso na exploracao leiteira. 650 $aAlimentação 650 $aAssistência Técnica 650 $aProdutividade 650 $aReprodução 653 $aBovino de leite 653 $aEfeito 700 1 $aSA, W. F.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
22/12/2008 |
Data da última atualização: |
22/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ETCHEGARAY, A.; BUENO, C. de C.; MELO, I. S. de; TSAI, S. M.; FIORE, M. F.; SILVA-STENICO, M. E.; MORAES, L. A. B. de; TESCHKE, O. |
Afiliação: |
Augusto Etchegaray, Faculdade de Química, PUC-Campinas; Carolina de Castro Bueno, Faculdade de Química, PUC-Campinas; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; S. M. TSAI, CENA/USP; M. F. FIORE, CENA/USP; M. E. SILVA-STENICO, CENA/USP; L. A. B. de MORAES, Departamento de Química/USP; O. TESCHKE, Laboratório de Nanoestruturas e Interfaces, Instituto de Física, UNICAMP. |
Título: |
Effect of a highly concentrated lipopeptide extract of Bacillus subtilis on fungal and bacterial cells. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Archives of Microbiology, v. 190, n. 6, p.611-622, 2008. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lipopeptides produced by Bacillus subtilis are known for their high antifungal activity. The aim of this paper is to show that at high concentration they can damage the surface ultra-structure of bacterial cells. A lipopeptide extract containing iturin and surfactin (5 mg mL¡1) was prepared after isolation from B. subtilis (strain OG) by solid phase extraction. Analysis by atomic force microscope (AFM) showed that upon evaporation, lipopeptides form large aggregates (0.1?0.2 m2) on the substrates silicon and mica. When the same solution is incubated with fungi and bacteria and the system is allowed to evaporate, dramatic changes are observed on the cells. AFM micrographs show disintegration of the hyphae of Phomopsis phaseoli and the cell walls of Xanthomonas campestris and X. axonopodis. Collapses to fungal and bacterial cells may be a result of formation of pores triggered by micelles and lamellar structures, which are formed above the critical micelar concentration of lipopeptides. As observed for P. phaseoli, the process involves binding, solubilization, and formation of novel structures in which cell wall components are solubilized within lipopeptide vesicles. This is the Wrst report presenting evidences that vesicles of uncharged and negatively charged lipopeptides can alter the morphology of gramnegative bacteria |
Thesagro: |
Controle biológico; Fungo. |
Categoria do assunto: |
V Taxonomia de Organismos |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150376/1/2008CP-07.pdf
|
Marc: |
LEADER 02028naa a2200229 a 4500 001 1015579 005 2016-11-22 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aETCHEGARAY, A. 245 $aEffect of a highly concentrated lipopeptide extract of Bacillus subtilis on fungal and bacterial cells.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aLipopeptides produced by Bacillus subtilis are known for their high antifungal activity. The aim of this paper is to show that at high concentration they can damage the surface ultra-structure of bacterial cells. A lipopeptide extract containing iturin and surfactin (5 mg mL¡1) was prepared after isolation from B. subtilis (strain OG) by solid phase extraction. Analysis by atomic force microscope (AFM) showed that upon evaporation, lipopeptides form large aggregates (0.1?0.2 m2) on the substrates silicon and mica. When the same solution is incubated with fungi and bacteria and the system is allowed to evaporate, dramatic changes are observed on the cells. AFM micrographs show disintegration of the hyphae of Phomopsis phaseoli and the cell walls of Xanthomonas campestris and X. axonopodis. Collapses to fungal and bacterial cells may be a result of formation of pores triggered by micelles and lamellar structures, which are formed above the critical micelar concentration of lipopeptides. As observed for P. phaseoli, the process involves binding, solubilization, and formation of novel structures in which cell wall components are solubilized within lipopeptide vesicles. This is the Wrst report presenting evidences that vesicles of uncharged and negatively charged lipopeptides can alter the morphology of gramnegative bacteria 650 $aControle biológico 650 $aFungo 700 1 $aBUENO, C. de C. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aTSAI, S. M. 700 1 $aFIORE, M. F. 700 1 $aSILVA-STENICO, M. E. 700 1 $aMORAES, L. A. B. de 700 1 $aTESCHKE, O. 773 $tArchives of Microbiology$gv. 190, n. 6, p.611-622, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|