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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/03/2010
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GÓES-FAVONI, S. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BELEIA, A.
Afiliação:  SILVANA PEDROSO GÓES-FAVONI, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; ADELAIDE BELEIA, UEL.
Título:  Changes of isoflavone in soybean cotyledons soaked in different volumes of water.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 119, n. 4, p. 1605-1612, Apr. 2010.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2009.09.051
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean cotyledons, recently dehulled, were soaked at 50 C for 12 h as a pre treatment to obtain defatted soy flour enriched in aglycones. Grains of cultivar BRS 213 from the crop years 2004 and 2005 were used and initially had 1.4 and 1.2 mg g1 of total isoflavones, respectively. The molar mass of malonyl and bglycosides decreased after soaking (33% and 56.5%, in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively), while the aglycones daidzein and genistein, that were previously undetectable, increased to 0.5 and 0.8 lmol g1 in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively. Cotyledons treated with the reduced volume of water had a reduction of 4% of the total isoflavone molar mass while, for the cotyledons treated with higher volume of water, there was a reduction of 14%, due to the leaching of isoflavones to the soaking water.
Thesagro:  Alimento; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Food and Human Nutrition; Food chemistry; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO30606 - 1UPCAP - PPSP 1182311823
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  23/08/2018
Data da última atualização:  01/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VILLA, P. M.; MARTINS, S. V.; OLIVEIRA NETO, S. N. de; RODRIGUES, A. C.; MARTORANO, L. G.; MONSANTO, L. D.; CANCIO, N. M.; GASTAUER, M.
Afiliação:  Pedro Manuel Villa, UFV/Foundation for the Conservation of Biodiversity; Sebastião Venâncio Martins, UFV; Silvio Nolasco de Oliveira Neto, UFV; Alice Cristina Rodrigues, UFV; LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; Luisa Delgado Monsanto, National Institute of Agricultural Research; Norman Mota Cancio, National Institute of Agricultural Research; Markus Gastauer, Instituto Tecnológico Vale.
Título:  Intensification of shifting cultivation reduces forest resilience in the northern Amazon.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Forest Ecology and Management, v. 430, p. 312-320, 2018.
DOI:  10.1016/j.foreco.2018.08.014
Idioma:  Português
Conteúdo:  Shifting cultivation is a traditional land-use system to ensure livelihood in the Northern Amazon. Here, we evaluated how intensification of shifting cultivation (SC) affects secondary forest recovery in the northern Amazon forest. To measure intensity of shifting cultivation, we used the number of previous SC cycles. We selected three study sites containing second-growth forest (SG) with different stand ages (5 and 10 years) after one, three or six SC cycles. Furthermore, we selected old-growth forest (OG) in each study site. In each selected SG and OG, three plots of 20×50m were established, totalizing 63 plots in the study area. In each plot, all trees, palms and lianas with diameter at breast height≥5 cm were tagged and identified to species level. We analyzed the effects of SC intensification and soil fertility on woody species richness, species composition and basal area using mixed effect models. Species richness and basal area, lower in SG than in OG, increased with regeneration time after abandonment, but reduced with intensification of SC. Community dissimilarities (Bray-Curtis distances) between OG and SG increased with the number of shifting cultivation cycles. Soil fertility differed between SG with different regeneration stages and reduced with number of SC cycles. We found that soil fertility and management intensity, i.e., number of previous SC cycles, explained pattern observed in richness, species composition and basal area equally good. Due to nutrie... Mostrar Tudo
Thesagro:  Área Basal; Deterioração do Solo; Floresta Secundaria; Solo; Uso da Terra.
Thesaurus NAL:  Basal area; Land degradation; Secondary forests.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU55360 - 1UPCAP - DD
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