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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
08/12/1994 |
Data da última atualização: |
30/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CERDEIRA, A. L.; COLE, A. W.; LUTHE, D. S. |
Afiliação: |
ANTONIO LUIZ CERDEIRA, CNPMA. |
Título: |
Free amino acid and protein modification in southernpea (Vigna unquiculata L. Walp.) with glyphosate. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Cultura, v.46, n.3, p.172-174, may/jun. 1994. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Total seed protein content, amino acids and polypeptides were examined following desiccation of southernpea (Vigna unquiculata L. Walp.) plants with glyphosate [N-(phosphonomethyl) glycine]. Seed protein weight of mature seeds was not reduced by the desiccation process, however, protein content of more immature seed was reduced. Polypeptides were reduced in the same way. Free amino acid evaluation indicated that histidine increased up to four time in those seeds that were immature at that time of treatment. No differences were detected in bound amino acid content. Electrophoretic analysis during germination indicated that the proteins reduced in immature seeds with glyphosate desiccation were storage class proteins. |
Palavras-Chave: |
Amino acid; Content; Desiccation; Herbicide; Protein; Seed; Southernpea. |
Thesaurus Nal: |
glyphosate; histidine; polypeptides. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01425naa a2200265 a 4500 001 1012140 005 2021-07-30 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCERDEIRA, A. L. 245 $aFree amino acid and protein modification in southernpea (Vigna unquiculata L. Walp.) with glyphosate. 260 $c1994 520 $aTotal seed protein content, amino acids and polypeptides were examined following desiccation of southernpea (Vigna unquiculata L. Walp.) plants with glyphosate [N-(phosphonomethyl) glycine]. Seed protein weight of mature seeds was not reduced by the desiccation process, however, protein content of more immature seed was reduced. Polypeptides were reduced in the same way. Free amino acid evaluation indicated that histidine increased up to four time in those seeds that were immature at that time of treatment. No differences were detected in bound amino acid content. Electrophoretic analysis during germination indicated that the proteins reduced in immature seeds with glyphosate desiccation were storage class proteins. 650 $aglyphosate 650 $ahistidine 650 $apolypeptides 653 $aAmino acid 653 $aContent 653 $aDesiccation 653 $aHerbicide 653 $aProtein 653 $aSeed 653 $aSouthernpea 700 1 $aCOLE, A. W. 700 1 $aLUTHE, D. S. 773 $tCiência e Cultura$gv.46, n.3, p.172-174, may/jun. 1994.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
02/04/2013 |
Data da última atualização: |
02/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
RAMALHO, M. A. P.; ABREU, A. F. B.; WENDLAND, A.; MODA-CIRINO, V.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; BOREL, J. C. |
Afiliação: |
MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; VÂNIA MODA-CIRINO, IAPAR; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; JERONIMO C. BOREL, doutorando UFLA. |
Título: |
Oídio. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: PAULA JÚNIOR, T. J. de; WENDLAND, A. (Ed.). Melhoramento genético do feijoeiro-comum e prevenção de doenças. Viçosa, MG: Epamig, 2012. |
Páginas: |
p. 139-145. |
ISBN: |
978-85-99764-30-5 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Doença de planta; Feijão; Melhoramento genético vegetal; Oídio; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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