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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  17/12/2014
Data da última atualização:  17/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIAS, M. A. N.; MONDO, V. H. V.; CICERO, S. M.
Afiliação:  MARCOS ALTOMANI NEVES DIAS, ESALQ; VITOR HENRIQUE VAZ MONDO, CNPAF; SILVIO MOURE CICERO, ESALQ.
Título:  Recent approaches for bell pepper seed vigor testing.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 4, p. 483-487, Oct./Dec. 2014.
ISSN:  1679-9275
DOI:  10.4025/actasciagron.v36i4.18348
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seed vigor is a major attribute in the determination of whether a seed lot can be commercialized. Different physiological tests are used to assess seed vigor and are generally based on different concepts, which could lead to variable interpretations, particularly when comparing lots presenting different vigor levels. This study was conducted to compare the different approaches used to evaluate bell pepper seed vigor and verify the applicability of the Seed Vigor Imaging System (SVIS) for this purpose. The experiment was performed using four seed lots of bell pepper hybrids in two periods, and the evaluations involved germination, seedling emergence, seedling emergence speed index, saturated salt accelerated aging and image analysis. The use of seedling imaging analysis by SVIS is a new approach for bell pepper seed vigor evaluation. Both the software and traditional tests provided sufficient information for seed vigor analysis, enabling the segregation of the analyzed seed lots. Thus, the new method fulfills the requirement for an efficient, rapid, cost-effective and standardized method that allows comparisons among laboratories and avoids human influence on the interpretation of the results. SVIS can be considered a feasible option to be included in quality assurance programs of the bell pepper seed industry.
Thesagro:  Capsicum annuum; Pimentão; Semente; Teste de vigor.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113979/1/vm.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33141 - 1UPCAP - PP2014.0792014.079
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  05/04/2011
Data da última atualização:  08/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BEZERRA, A. C.; BOIJINK, C. de L.; INOUE, L. A. K. A.; MIRANDA, W. S. C.; CARVALHO, E.; TEIXEIRA, P.; MORAIS, I. da S. de.
Afiliação:  CHEILA DE LIMA BOIJINK, CPAA; LUIS ANTONIO KIOSHI AOKI INOUE, CPAA; IRANI DA SILVA DE MORAIS, CPAA.
Título:  Determinação da biomassa econômica para tambaqui (Colossoma macropomum) em gaiola.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 6., 2010, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2010. p. 111-117.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi estimar a biomassa econômica para tambaqui em gaiola de pequeno volume (1m3).
Palavras-Chave:  Densidade de estocagem.
Thesagro:  Peixe de Água Doce.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111565/1/VI-Jornada-IC-113-119.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA23347 - 1UMTAA - DD
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