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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  21/09/2015
Data da última atualização:  29/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, D. R. M.; MENDONÇA, M. H.; HELM, C. V.; MAGALHAES, W. L. E.; BOLZON DE MUNIZ, G. I.; KESTUR, S. G.
Afiliação:  Dayanne Regina Mendes Andrade, UFPR; Márcia Helena Mendonça, UFPR; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; Graciela Ines Bolzon de Muniz, UFPR; Satyanarayana G. Kestur, Poornaprajna Institute for Scientific Research.
Título:  Assessment of nano cellulose from peach palm residue as potential food additive: part II: preliminary studies.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, v. 52, n. 9, p. 5641-5650, Sept. 2015.
DOI:  10.1007/s13197-014-1684-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  High consumption of dietary fibers in the diet is related to the reduction of the risk of non-transmitting of chronic diseases, prevention of the constipation etc. Rich diets in dietary fibers promote beneficial effects for the metabolism. Considering the above and recognizing the multifaceted advantages of nano materials, there have been many attempts in recent times to use the nano materials in the food sector including as food additive. However, whenever new product for human and animal consumption is developed, it has to be tested for their effectiveness regarding improvement in the health of consumers, safety aspects and side effects. However, before it is tried with human beings, normally such materials would be assessed through biological tests on a living organism to understand its effect on health condition of the consumer. Accordingly, based on the authors? finding reported in a previous paper, this paper presents body weight, biochemical (glucose, cholesterol and lipid profile in blood, analysis of feces) and histological tests carried out with biomass based cellulose nano fibrils prepared by the authors for its possible use as food additive. Preliminary results of the study with mice have clearly brought out potential of these fibers for the said purpose.
Palavras-Chave:  Aditivo alimentar; Biochemical; Food additive; Nano fibrils; Nanofibrila de celulose.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Pupunha.
Thesaurus Nal:  diet; histology; mice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF54257 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  08/03/2001
Data da última atualização:  08/03/2001
Autoria:  FERNANDES, C. D.; MIRANDA, C. H. B.; FERNANDES, A. T. F.; GROF, B.
Afiliação:  Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Avaliacao agronomica de acessos de Paspalum spp. para areas umidas, mal drenadas.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 37., 2000, Vicosa. Resumos dos trabalhos apresentados. Anais. Vicosa: SBZ, 2000.
Páginas:  p.26.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  Foi conduzido um ensaio visando avaliar a adaptabilidade de acessos de Paspalum spp. em um solo Laterita Hidromorfica, mal drenado, em area dos Cerrados, na Embrapa Gado de Corte, Campo Grande, MS. Baseando-se nos parametros de produtividades de forragem e de sementes, proteina bruta e digestibilidade "in vitro" da materia organica, selecionaram-se os acessos BRA 009610 e 009628, os quais tiveram comportamento semelhante a cultivar comercial Pasto Negro, em todos os parametros avaliados.
Palavras-Chave:  Agronomic characteres; Avaliacao agronomica; Brasil; Brazilian savannas; Dry matter.
Thesagro:  Cerrado; Digestibilidade; Matéria Seca; Proteína Bruta; Semente.
Thesaurus NAL:  Brazil; crude protein; digestibility; Paspalum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC8618 - 1UPCPL - --636R444r2001.00003
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