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Registros recuperados : 30 | |
2. | | SILVERIO, M. S.; DONATONI, F. A. B.; RUSCITO, M. M.; JUNGMANN, L.; VIGNA, B. B. Z. Microsatellite transferability from Brachiaria ruziziensis to B. humidicola and genetic similarity among evaluated genotypes. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF FORAGE BREEDING, 5., 2015, Buenos Aires, Argentina. Proceedings... Buenos Aires, Argentina: Facultad de Agronomía, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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3. | | ARAUJO, M. C.; DONATONI, F. A. B.; PEZZOPANE, C. de G.; PROENÇA, T. M.; SANTOS, P. M. Atividade enzimática da guaiacol peroxidase de Urochloa brizantha cv. BRS Paiaguás em condições de estresse hídrico. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Instrumentação, 2017. p. 54. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 126). Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | | NICIURA, S. C. M.; CRUVINEL, G. G.; MORAES, C. V.; DONATONI, F. A. B.; MALAGO JUNIOR, W.; BENAVIDES, M. V.; CHAGAS, A. C. de S. PCR-based genotyping of SNP markers in sheep. Molecular Biology Reports, v.45, n.4, p.651-654, aug. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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5. | | NICIURA, S. C. M.; CRUVINEL, G. G.; MORAES, C. V.; DONATONI, F. A. B.; MALAGO JUNIOR, W.; BENAVIDES, M. V.; CHAGAS, A. C. de S. PCR-based genotyping of SNP markers in sheep. Molecular Biology Reports, v. 45, n. 4, p. 651-654, Aug. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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6. | | PEREIRA, G. L.; CURI, R. A.; REGITANO, L. C. de A.; DONATONI, F. A. B.; SILVA, J. A. II V.; MOTA, M. D. S. da. Polimorfismo 38973231G>A do gene PDK4 em equinos Quarto de Milha. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Belo Horizonte: SBMA, 2013. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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7. | | DONATONI, F. A. B.; TIZIOTO, P. C.; VIEIRA, L. da S.; ZAROS, L. G.; MEIRELLES, S. L.; REGITANO, L. C. de A. Prospecção de SNPs no gene TNFa e sua possível associação à verminose gastrintestinal em caprinos. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 9., 2012, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SBMA, 2012. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | TIZIOTO P. C.; MUDADO, M. de A.; DONATONI, F. A. B.; MALAGO JUNIOR, W.; SIQUEIRA, F.; ROSA, A. do N.; REGITANO, L. C. de A. Haplotype tree of MYOD1 gene in Bos indicus beef cattle. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF BRAZIL ASSOCIATION AND COMPUTER BIOLOGY 7.; INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE IBEROAMERICAN SOCIETY FOR BIOINFORMATICS, 3., 2011, Florianópolis. X-Meeting - proceeding. Florianóplis : ABC3C: SolBio, 2011. ID 127. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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9. | | PEREIRA, G. L.; CURI, R. A.; REGITANO, L. C. de A.; DONATONI, F. A. B.; SILVA, J. A. II V.; MOTA, M. D. S. SNP 22684390C>T do gene COX4I2 (citrocome c oxidase, subunit 4, isoform 2) nas linhagens de corrida e trabalho da raça Quarto de Milha. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Belo Horizonte: SBMA, 2013. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | DONATONI, F. A. B.; TIZIOTO, P. C.; MEIRELLES, S. L.; MALAGÓ JUNIOR, W.; GIGLIOTI, R.; IBELLI, A. M. G.; GROMBONI, J. G. G.; CARRILHO, E.; ZAROS, L. G.; VIEIRA, L. da S.; REGITANO, L. C. de A. Identification of a SNP in the gene IL2 and its association with resistance against gastrointestinal infection by nematodes in goat. Journal of Animal Science, v. 89, e-suppl.; Journal of Dairy Science, v. 94, e-suppl. 1, p. 280, 2011. Abstract T45. Abstracts of ADSA-ASAS Joint Annual Meeting, Jul., 2011, New Orleans. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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11. | | DONATONI, F. A. B.; TIZIOTO, P. C.; MEIRELLES, S. L.; MALAGÓ JUNIOR, W.; GIGLIOTI, R.; IBELLI, A. M. G.; GROMBONI, J. G. G.; CARRILHO, E.; ZAROS, L. G.; VIEIRA, L. da S.; REGITANO, L. C. de A. Identification of a SNP in the gene IL2 and its association with resistance against gastrointestinal infection by nematodes in goat. Journal of Animal Science, v. 89, e-suppl.; Journal of Dairy Science, v. 94, e-suppl. 1, p. 280, 2011. Abstract T45. Abstracts of ADSA-ASAS Joint Annual Meeting, Jul., 2011, New Orleans. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | BELLO, H. J. S.; SANTOS, J. DE C.; KAPRITCHKOFF, R. T. I.; FIORENTINO, M. I. M.; MELITO, G. R.; DONATONI, F. A. B.; NICIURA, S. C. M.; ESTEVES, S. N.; MATOS, R. S.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação do OPG e frequência de tratamentos com anti-helmínticos em cordeiros submetidos à substituição parasitária de Haemonchus contortus. In: CONGRESSO PAULISTA DE PARASITOLOGIA, 10., Jaboticabal, 2023. Jaboticabal: Sociedade Paulista de Parasitologia, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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13. | | KAPRITCHKOFF, R. T. I.; OKINO, C. H.; NICIURA, S. C. M.; BELLO, H. J. S.; MATOS, R. S.; MELITO, G. R.; DONATONI, F. A. B.; ESTEVES, S. N.; CHAGAS, A. C. de S. Association of β-globin polymorphisms and tolerance to haemonchosis in ewes and lambs of different sheep breeds. Veterinary Parasitology, v. 328, June 2024, 110163. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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14. | | BARICHELLO, F.; DONATONI, F. A. B.; TIZIOTO, P. C.; MEIRELLES, S. L.; MALAGO JUNIOR, W.; GIGLIOTI, R.; IBELLI, A. M. G.; GROMBONI, J. G. G.; CARRILHO, E.; ZAROS, L. G.; VIEIRA, L. S.; REGITANO, L. C. de A. Association of SNPs in the IL2 gene with resistance against gastrointestinal infection in a F2 goat population. In: SÃO PAULO ADVANCED SCHOOL OF SCIENCE, 2011, São Carlos, SP. Advance in the knowledge of parasite resistance of ruminant hosts and parasites. Proceedings... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2011. p. 42. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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15. | | NEO, T. A.; GIGLIOTI, R.; OBREGON, D.; BILHASSI, T. B.; OLIVEIRA, H. N. de; MACHADO, R. Z.; ANIBAL, F. de F.; BRITO, L. G.; MALAGO JUNIOR, W.; DONATONI, F. A. B.; OLIVEIRA, M. C. de S. Detection of Babesia bovis and Babesia bigemina in water buffaloes (Bubalus bubalis) in endemic areas of São Paulo state, Brazil. Open Journal of Veterinary Medicine, v. 6, n. 5, p. 75-84, maio 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | | NÉO, T. A.; GIGLIOTI, R.; OBREGÓN, D.; BILHASSI, T. B.; OLIVEIRA, H. N.; MACHADO, R. Z.; ANÍBAL, F. de F.; BRITO, L. G.; MALAGO JUNIOR, W.; DONATONI, F. A. B.; OLIVEIRA, M. C. de S. Detection ofBabesia bovisandBabesiabigeminain Water Buffaloes (Bubalusbubalis) in Endemic Areasof São Paulo State,Brazil. Open Journal of Veterinary Medicine, v. 6, p. 75 - 78, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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17. | | BELLO, H. J. S.; KAPRITCHKOFF, R. T. I.; MELITO, G. R.; FIORENTINO, M. I. M.; SANTOS, J. de C.; DONATONI, F. A. B.; MATOS, R. S.; ESTEVES, S. N.; CHAGAS, A. C. de S. Eficácia do tratamento anti-helmíntico em ovinos após substituição parasitária com isolado suscetível Haemonchus contortus. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 15., 2023, São Carlos, SP. Anais [...]. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Instrumentação, 2023. p. 27. (Embrapa Pecuária Sudeste. Eventos Técnicos & Científicos, 1) Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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18. | | KAPRITCHKOFF, R. T. I.; OKINO, C. H.; MATOS, R. S.; BELLO, H. J. S.; MELITO, G. R.; DONATONI, F. A. B.; NICIURA, S. C. M.; CHAGAS, A. C. de S. Efeito do polimorfismo da β-globina na anemia por Hemoncose em ovinos de diferentes raças. In: CONGRESSO PAULISTA DE PARASITOLOGIA, 10., Jaboticabal, 2023. Jaboticabal: Sociedade Paulista de Parasitologia, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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19. | | BELLO, H. J. S.; SANTOS, J. DE C.; KAPRITCHKOFF, R. T. I.; FIORENTINO, M. I. M.; MELITO, G. R.; DONATONI, F. A. B.; NICIURA, S. C. M.; ESTEVES, S. N.; MATOS, R. S.; CHAGAS, A. C. de S. Influência da substituição parasitária de Haemonchus contortus no ganho de peso de cordeiros. In: CONGRESSO PAULISTA DE PARASITOLOGIA, 10., Jaboticabal, 2023. Jaboticabal: Sociedade Paulista de Parasitologia, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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20. | | KAPRITCHKOFF, R. T. I.; OKINO, C. H.; BELLO, H. J. S.; MELITO, G. R.; FIORENTINO, M. I. M.; SANTOS, J. DE C.; DONATONI, F. A. B.; BARIONI JUNIOR, W.; ESTEVES, S. N.; CHAGAS, A. C. de S. Ovine B-globin polymorphisms and resistance to haemonchosis in different breeds. In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 68., 2023, Ouro Preto. Abstracts. Ribeirão Preto: SBG, 2023. p. 364. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 30 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
24/05/2012 |
Data da última atualização: |
14/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RIZZON, L. A.; MIELE, A. |
Afiliação: |
LUIS ANTENOR RIZZON, CNPUV (aposentado); ALBERTO MIELE, CNPUV. |
Título: |
Analytical characteristics and discrimination of Brazilian commercial grape juice, nectar, and beverage. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 93-97, jan./mar. 2012. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612012005000015 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The production and commercialization of Brazilian grape juice is increasing annually, mainly due to its typicality, quality, and nutritional value. The present research was carried out in view of the great significance of Brazilian grape juice for the grape and wine industry. The purpose of this study, therefore, was to assess its composition as well as the discrimination between grape juice and other beverages. Twenty four samples of whole, sweetened, and reprocessed grape juices, grape nectar, and grape beverage were evaluated. Classical variables were analyzed by means of physicochemical methods; tartaric and malic acids, by HPLC; methanol, by gas chromatography; minerals, by atomic absorption spectrophotometry. These products were discriminated by the Principal Component Analysis (PCA). Results show that whole and sweetened grape juices were discriminated from other grape products because they featured higher values of total soluble solids, tartaric and malic acids, most minerals, phenolic compounds, and K/Na ratio, whereas grape nectar and grape beverage presented higher values of ºBrix/titratable acidity ratio. Reprocessed juice was discriminated due to its higher concentrations of Li and Na and lower hue. |
Palavras-Chave: |
Análise de Componentes Principais; Brasil. |
Thesagro: |
Analise quimica; Bebida; Composicao quimica; Néctar; Suco; Tecnologia; Uva. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/60056/1/RIZZON-CTA-v32n1p93-2012.pdf
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Marc: |
LEADER 02020naa a2200253 a 4500 001 1925389 005 2019-06-14 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612012005000015$2DOI 100 1 $aRIZZON, L. A. 245 $aAnalytical characteristics and discrimination of Brazilian commercial grape juice, nectar, and beverage.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe production and commercialization of Brazilian grape juice is increasing annually, mainly due to its typicality, quality, and nutritional value. The present research was carried out in view of the great significance of Brazilian grape juice for the grape and wine industry. The purpose of this study, therefore, was to assess its composition as well as the discrimination between grape juice and other beverages. Twenty four samples of whole, sweetened, and reprocessed grape juices, grape nectar, and grape beverage were evaluated. Classical variables were analyzed by means of physicochemical methods; tartaric and malic acids, by HPLC; methanol, by gas chromatography; minerals, by atomic absorption spectrophotometry. These products were discriminated by the Principal Component Analysis (PCA). Results show that whole and sweetened grape juices were discriminated from other grape products because they featured higher values of total soluble solids, tartaric and malic acids, most minerals, phenolic compounds, and K/Na ratio, whereas grape nectar and grape beverage presented higher values of ºBrix/titratable acidity ratio. Reprocessed juice was discriminated due to its higher concentrations of Li and Na and lower hue. 650 $aAnalise quimica 650 $aBebida 650 $aComposicao quimica 650 $aNéctar 650 $aSuco 650 $aTecnologia 650 $aUva 653 $aAnálise de Componentes Principais 653 $aBrasil 700 1 $aMIELE, A. 773 $tCiência e Tecnologia de Alimentos, Campinas$gv. 32, n. 1, p. 93-97, jan./mar. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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