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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDEMOLINER, F.; POLICARPI, P. de B.; VASCONCELOS, L. F. L.; VITALI, L.; MICKE, G. A.; BLOCK, J. M. Sapucaia nut (Lecythis pisonis Cambess) and its by-products: a promising and underutilized source of bioactive compounds. Part II: phenolic compounds profile. Food Research International, v. 112, p. 434-442, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVAZ, F. A. S.; SILVA, P. A. DA; PASSOS, L. P.; HELLER, M.; MICKE, G. A.; COSTA, A. C. O.; OLIVEIRA, M. A. L. DE. Optimisation of a capillary zone electrophoresis methodology for simultaneous analysis of organic aliphatic acids in extractis of Brachiaria brizantha. Phytochemical Analysis, v. 23, n. 6, p. 569-575, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVAZ, F. A. S.; SILVA, P. A. DA; PASSOS, L. P.; HELLER, M.; MICKE, G. A.; COSTA, A. C. O.; OLIVEIRA, M. A. L. DE. Otimização de método por eletroforese capilar de zona para análises de ácidos organicos alifáticos em extrato de Brachiaria brizantha. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 35., 2012, Águas de Lindóia. Responsabilidade, ética e progresso social: trabalhos. São Paulo: SBQ, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPAGANELLI, C. J.; MELLO, F. de; COSTA, T. M.; HELM, C. V.; SIEBERT, D. A.; VITAL, L.; MICKE, G. A.; TAVARES, L. B. B.; ALBERTON, M. D. Composição química e potencial biológico do extrato do micélio do basidiomiceto Tyromyces pulcherrimus (Rodway) G. Cunn. cultivado em meio líquido. Revista Virtual de Química, v. 12, n. 4, jul./ago. 2020. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  12/12/2012
Data da última atualização:  09/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VAZ, F. A. S.; SILVA, P. A. DA; PASSOS, L. P.; HELLER, M.; MICKE, G. A.; COSTA, A. C. O.; OLIVEIRA, M. A. L. DE.
Afiliação:  FERNANDO ANTONIO SIMAS VAZ, UFJF; PATRÍCIA APARECIDA DA SILVA, UFJF; LEONIDAS PAIXAO PASSOS, CNPGL; MELINA HELLER, UFSC; GUSTAVO AMADEU MICKE, UFSC; ANA CAROLINA OLIVEIRA DA COSTA, UFSC; MARCONI AUGUSTO LEAL DE OLIVEIRA, UFJF.
Título:  Optimisation of a capillary zone electrophoresis methodology for simultaneous analysis of organic aliphatic acids in extractis of Brachiaria brizantha.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Phytochemical Analysis, v. 23, n. 6, p. 569-575, 2012.
DOI:  https://doi.org/10.1002/pca.2355
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Introduction: Aluminum toxicity is commonly verified in acidic soils, and poses a severe limitation to plant growth and development. Therefore, Al complexation by the root system mucilage, Al complexation by organic compounds that are exuded by the roots and internal metabolic processes must be monitored by organic acids (OA), since they play a central role in these aluminum tolerance mechanisms. Objective: To optimise a capillary zone electrophoresis method able to perform simultaneous separation of acetic, citric, formic, lactic, malic, oxalic, pyruvic, succinic, tartaric and aspartic acid in plant extract solutions. Methodology: Method optimisation was achieved by a chemometric approach through experimental designs. The optimal condition found was: 20 mmol/L phthalic acid buffer; 0.8 mmol/L cetyltrimethyl-ammonium bromide; pH 3.4 adjusted with tris(hydroxymethyl)aminomethane (around 16 mmol/L); -15 kV of voltage; 25 °C of cartridge temperature; indirect ultraviolet detection at 240 nm; and 25 mbar injection for 2 s, within an analysis time of 4 min. Results: As a repeatability test of the optimal condition, 30 replicates were carried out with the same working electrolyte, where the relative standard deviation of each peak ranged from 0.081 to 0.36% (for migration time) and from 2.4 to 4.6% (for peak area). Conclusion: The methodology was successfully applied to simultaneously determine citric, malic and aspartic acid in roots and leaves extract solutions of Brachiaria bri... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acidos organicos; Design fatorial; Tolerancia a aluminio; Zona capilar.
Thesagro:  Brachiaria Brizantha; Eletroforese.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL19549 - 1UPCAP - DD
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