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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  01/03/2011
Data da última atualização:  15/03/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, W. J. R. dos; ALVES, H. M. R.; VIEIRA, T. G. C.; VOLPATO, M. M. L.
Afiliação:  WALBERT JÚNIOR REIS DOS SANTOS, UFLA/EPAMIG; HELENA MARIA RAMOS ALVES, SAPC; TATIANA GROSSI CHQUILOF VIEIRA, EPAMIG; MARGARETE MARIN LORDELO VOLPATO, EPAMIG.
Título:  Influência do declive na exatidão do classificador MAXVER para o mapeamento da cultura do café.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 14., 2009, Natal.
Idioma:  Português
Conteúdo:  This work evaluates the influence of slope in the classification of remotely sensed images used to map coffee lands of the region of Três Pontas in the state of Minas Gerais in Brazil. A Landsat image from 07/16/2008, restaured to 10 m, was used for both, the visual classification, considered as reference map, and the supervised classification using the maximum likelihood algorithm, Maxver, available in the GIS SPRING. Slope information was obtained from SRTM data, which were segmented in classes with intervals of 4% of declivity. To assess the influence of slope in the supervised classification the two maps were overlaid in order to obtain a third map with the confusion areas, i.e. the areas which were classified as coffee plantations by the maxver algorithm but were not coffee in the reference map. This third map, with the confusion areas, was then overlaid onto the slope map. The results showed that most of the areas wrongly classified were at slopes classes of more than 12% of declivity, demonstrating the influence of the relief in the performance of the maxver classifier.
Palavras-Chave:  Classificação de imagem; Image classification; Land use mapping; Mapa do uso da terra; Máxima verossimilhan ça; Maximum likelihood classifier.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29138/1/Influencia-do-declive.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE49090 - 1EMBAA - DD
CNPCa - SAPC26 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  22/10/2001
Data da última atualização:  22/10/2001
Autoria:  BIASI, J.; MENEZES SOBRINHO, J. A. de; MONDARDO, M.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasília, DF.
Título:  Periodos de repouso do alho apos vernalizado por 35 dias a 3° a 8° C, em 1995 e 1996, em Cacador, SC.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO SUL BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 10.; ENCONTRO SUL BRASILEIRO DE PLASTICULTURA, 7., 1997, Tubarao. Resumos das palestras e trabalhos... Tubarao: SOB, 1997.
Páginas:  p.38.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Repouso.
Thesagro:  Alho; Allium Sativum; Vernalização.
Thesaurus NAL:  garlic; vernalization.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH21599 - 1UPCPL - --631.34E56r
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