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Registros recuperados : 16 | |
2. | | CAFE FILHO, F.; MENEZES, A. C.; MADEIRA, L. W.; GIORDANO, L. C. B.; REIFSCHNEIDER, F. J. B. Avaliacao de fungiciadas para o controle de oidio em ervilha. Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.13, n.4, p.369-372, out. 1988. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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3. | | SOARES, R. A.; MENDONCA, S.; CASTRO, L. I. A. de; MENEZES, A. C. C. C. C.; ARÊAS, J. A. G. Major peptides from Amaranth (Amaranthus cruentus) protein inhibit HMG-CoA reductase activity. International Journal of Molecular Sciences, Basel, v. 16, n. 2, p. 4150-4160, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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4. | | MENEZES, A. C. de S. G.; ZILII, J. E.; VILARINHO, A. A.; GALVÃO, A.; MESSIAS, O. I.; MELO, V. F. Importância sócio-econômica e condições de cultivo do feijão-caupi em Roraima. In: WORKSHOP SOBRE A CULTURA DO FEIJÃO-CAUPI EM RORAIMA, 2007, Boa Vista, RR. Anais... Boa Vista, RR: Embrapa Roraima, 2007. (Embrapa Roraima. Documentos, 04) Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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5. | | SOUZA, S. F. de; MENEZES, A. C.; BOAVENTURA NETO, O.; OLIVEIRA, D.; MENDONCA, ALANA; RESENDE, K.; TEIXEIRA, I.; FAGLIARI, J. Perfil metabólico de energia em cabritos Saanen submetidos à restrição alimentar. In: REUNIÓN ALPA, 22., 2011, Montevideu. Memorias..., Montevideu: ALPA, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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6. | | SANTO, J. S. M.; SANTANA, C. V. S.; SOUZA, S. F. de; ASSIS, J. S. de; LIMA, G. P. P.; MENEZES, A. C. P. Caracterização físico-química de abacaxi CVS “Gomo de mel” e “MD2 Gold”, produzidos sob irrigação no município de Juazeiro-Bahia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: SBF, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SILVA, J. C. da S.; LOBO, A. G.; OSS, D. B.; MENEZES, A. C. B.; MACHADO, F. S.; MARCONDES, M. I.; CHIZZOTTI, M. L. Determinação da composição da carcaça de bezerros através da absortometria radiológica de dupla energia (DEXA). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | RIBEIRO, B. L.; RIBEIRO, J. M.; TEIXEIRA, S. L.; OLIVEIRA, A. B. N.; PEIXOTO, A. R.; MENEZES, A. C. P.; SOUZA, J. C.; PAZ, C. D. da. Xanthan gum and sodium hypochlorite in vitro rooting of Gerbera hybrida cv. Essandre Research, Society and Development, v. 10, n. 4, e4811425143, 2022 Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; MARCONDES, M. I.; CARVALHO, B. C. de; SILVA, L. F. C.; SILVA, F. A. S.; MENEZES, A. C. B.; SILVA, L. H. R. Dry matter and nutrient intake of pregnant Holstein-gyr cows fed ad libitum or at maintenance level in different stages of gestation. In: BIENNIAL CONFERENCE OF THE AUSTRALIAN SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION, 30., 2014, Canberra. Proceedings... Toowong: The Australian Society of Animal Production, 2014. p. 240. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; MARCONDES, M. I.; CARVALHO, B. C. de; SILVA, L. F. C.; MENEZES, A. C. B.; SILVA, L. H. R. Effect of diet and stage of gestation on maternal digestive tract in crossbred (Holstein-Gyr) dairy cattle. In: BIENNIAL CONFERENCE OF THE AUSTRALIAN SOCIETY OF ANIMAL PRODUCTION, 30., 2014, Canberra. Proceedings... Toowong: The Australian Society of Animal Production, 2014. p. 243 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | LOBO, A. A. G.; CÔNSOLO, N. R. B.; DIAS, J.; MENEZES, A. C. B.; MARTINS, T. DA S.; SILVA, J.; MACHADO, F. S.; MARCONDES, M. I.; PFLANZER JR, S. B.; NASSU, R. T.; SCHEFFLER, T. L.; CHIZZOTTI, M. L. The use of dual energy x-ray absorptiometry (DXA) to predict the veal carcass composition. Journal of Food Composition and Analysis, v. 117, apr. 2023, 105104. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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12. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; SANTOS, T. R.; COSTA E SILVA, L. F.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; SILVA, F. A. S.; OLIVEIRA, J. R.; MENEZES, A. C. B.; MARTINS, E. C.; VILLADIEGO, F. A. C. Effects of stage of gestation and diet on dairy cow placentomes. Journal of Dairy Science, v. 96, p. 22, 2013. Suppl. 1. Edição dos abstracts do ASAS Joint Annual Meeting, 2013, Indianápolis. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | MENEZES, A. C. B.; VALADARES FILHO, S. DE C.; ROTTA, P. P.; SANTOS, T. R.; MACHADO, F. S.; MARCONDES, M. I.; VILLADIEGO, F. A. C.; COSTA E SILVA, L. F. Deposição de gordura em vacas gestantes (Holandês x Gir) alimentada à nível de mantença ou ad litium. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 23., 2013, Foz do Iguaçu. Zootecnia do futuro: Produção Animal Sustentável: [anais]. Foz do Iguaçu: Universidade Estadual do Oeste do Paraná, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; GIONBELLI, T. R. S.; COSTA E SILVA, L. F.; ENGLE, T. E.; MARCONDES, M. I.; CAMPOS, M. M.; MENEZES, A. C. B.; LOBO, A. A. G. Effects of day of gestation and feeding regimen in Holstein × Gyr cows: II. maternal and fetal visceral organ mass. Journal of Dairy Science, v. 98, p. 3211-3223, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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15. | | LIMA, E. A. de; FURLANETTO, C.; SOUSA, M. G.; MENEZES, A. C. M.; SOUSA, F. R. de; ALMEIDA, M. R. A.; SERGIO JÚNIOR, A.; FERRAO, M. A. G.; CARNEIRO, R. M. D. G. Resistência multipla e resposta de hiperasensibilidade do cafeeiro 'Conilon 14' a Meloidogyne ssp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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16. | | LIMA, E. A. de; FURLANETTO, C.; SOUSA, M. G.; MENEZES, A. C. M.; SOUSA, F. R. de; ALMEIDA, M. R. A.; SERGIO JÚNIOR, A.; FERRAO, M. A. G.; CARNEIRO, R. M. D. G. Resistência multipla e resposta de hiperasensibilidade do cafeeiro 'Conilon 14' a Meloidogyne ssp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 16 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/04/2022 |
Data da última atualização: |
11/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, B. L.; RIBEIRO, J. M.; TEIXEIRA, S. L.; OLIVEIRA, A. B. N.; PEIXOTO, A. R.; MENEZES, A. C. P.; SOUZA, J. C.; PAZ, C. D. da. |
Afiliação: |
BRENDA LIMA RIBEIRO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DA BAHIA; JULIANA MARTINS RIBEIRO, CPATSA; SILVIO LOPES TEIXEIRA; ANTÔNIO BRUNO NUNES OLIVEIRA, UNEB; ANA ROSA PEIXOTO, UNEB; ANNA CHRISTINA PASSOS MENEZES, UNEB; JOSELITA CARDOSO DE SOUZA, UNEB; CRISTIANE DOMINGOS DA PAZ, UNEB. |
Título: |
Xanthan gum and sodium hypochlorite in vitro rooting of Gerbera hybrida cv. Essandre |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Research, Society and Development, v. 10, n. 4, e4811425143, 2022 |
ISSN: |
2525-3409 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v10i4.25143 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to check the use of the following gelling agents: the xanthan gum ?Adicel®? and the stabilizer ?Super Liga Neutra®? to replace agar in the in vitro rooting phase of Gerbera hybrida cv. Essandre. Additionally, the possibility of using chemical sterilization of both culture media and glassware with sodium hypochlorite to replace autoclaving was analyzed. The gelling agents, xanthan gum ?Adicel®? and the stabilizer ?Super Liga Neutra®? were tested at the following concentrations (g L-1 ): 7; 9; 11; 13; 15; 17; 19; and 21. No concentrations of Super Liga Neutra® provided effective solidification. Concentrations of 17 and 21 g of Adicel® provided a good gelling of the culture medium, which was compared to the medium containing agar (control) with two types of sterilization: autoclaving (for 20 and 40 minutes) and chemical sterilization. Autoclaving for 20 minutes did not provide effective elimination of contamination in the culture medium containing xanthan gum; this only occurred when autoclaving time increased to 40 minutes. Plant development in culture media containing 17 and 21 g of xanthan gum, either sterilized by autoclaving for 40 minutes or at a concentration of 17 g xanthan gum using sodium hypochlorite, was statistically the same as the control that contained agar. However, plant development at a concentration of 21g of xanthan gum in a sterilized medium using sodium hypochlorite was lower than that observed in media containing agar. |
Palavras-Chave: |
Agentes geleificante; Goma xantana; Liga neutra. |
Thesagro: |
Custo de Produção; Meio de Cultura; Micropropagação; Reagente Químico. |
Thesaurus NAL: |
Culture media; Micropropagation. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02497naa a2200337 a 4500 001 2141863 005 2022-04-11 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2525-3409 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.33448/rsd-v10i4.25143$2DOI 100 1 $aRIBEIRO, B. L. 245 $aXanthan gum and sodium hypochlorite in vitro rooting of Gerbera hybrida cv. Essandre$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe aim of this study was to check the use of the following gelling agents: the xanthan gum ?Adicel®? and the stabilizer ?Super Liga Neutra®? to replace agar in the in vitro rooting phase of Gerbera hybrida cv. Essandre. Additionally, the possibility of using chemical sterilization of both culture media and glassware with sodium hypochlorite to replace autoclaving was analyzed. The gelling agents, xanthan gum ?Adicel®? and the stabilizer ?Super Liga Neutra®? were tested at the following concentrations (g L-1 ): 7; 9; 11; 13; 15; 17; 19; and 21. No concentrations of Super Liga Neutra® provided effective solidification. Concentrations of 17 and 21 g of Adicel® provided a good gelling of the culture medium, which was compared to the medium containing agar (control) with two types of sterilization: autoclaving (for 20 and 40 minutes) and chemical sterilization. Autoclaving for 20 minutes did not provide effective elimination of contamination in the culture medium containing xanthan gum; this only occurred when autoclaving time increased to 40 minutes. Plant development in culture media containing 17 and 21 g of xanthan gum, either sterilized by autoclaving for 40 minutes or at a concentration of 17 g xanthan gum using sodium hypochlorite, was statistically the same as the control that contained agar. However, plant development at a concentration of 21g of xanthan gum in a sterilized medium using sodium hypochlorite was lower than that observed in media containing agar. 650 $aCulture media 650 $aMicropropagation 650 $aCusto de Produção 650 $aMeio de Cultura 650 $aMicropropagação 650 $aReagente Químico 653 $aAgentes geleificante 653 $aGoma xantana 653 $aLiga neutra 700 1 $aRIBEIRO, J. M. 700 1 $aTEIXEIRA, S. L. 700 1 $aOLIVEIRA, A. B. N. 700 1 $aPEIXOTO, A. R. 700 1 $aMENEZES, A. C. P. 700 1 $aSOUZA, J. C. 700 1 $aPAZ, C. D. da 773 $tResearch, Society and Development$gv. 10, n. 4, e4811425143, 2022
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