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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/10/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANDREAZZA, F.; BERNARDI, D.; BOTTON, M.; NAVA, D. E. |
Afiliação: |
Felipe Andreazza; Daniel Bernardi; MARCOS BOTTON, CNPUV; DORI EDSON NAVA, CPACT. |
Título: |
Drosophila suzukii (Matsumura) (Diptera: Drosophilidae) in Peaches: is it a problem?. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 74, n. 6, p. 489-491, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2016-0206 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Healthy peach fruit is not considered a preferred host for Drosophila suzukii (Matsumura);however, it becomes a more preferable host when damaged. Thus, damaged peach fruitis of importance not only in terms of economic losses, but also because it serves as a reservoir for this fly species. This work aimed to evaluate the suitability of peaches mechanically damaged or harboring the brown rot disease as hosts for D. suzukii compared to hosts for which they have a low (undamaged peach) and high (undamaged strawberry) preference. Damaged peaches were as susceptible as undamaged strawberries. Fungus infection alone did not increase the susceptibility of peaches compared to undamaged peaches. This information should be considered when an Integrated Pest Management program is defined in a scenario of different species of fruit production. Keywords: Prunus, spotted wing drosophila, damage interactions, brown rot disease |
Palavras-Chave: |
Brown rot disease; Damage interactions; Spotted wing drosophila. |
Thesagro: |
Prunus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197008/1/Dori-Scientia-Agricola-0103-9016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164746/1/Dori-Scientia-Agricola-0103-9016.pdf
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Marc: |
LEADER 01590naa a2200217 a 4500 001 2081434 005 2019-05-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2016-0206$2DOI 100 1 $aANDREAZZA, F. 245 $aDrosophila suzukii (Matsumura) (Diptera$bDrosophilidae) in Peaches: is it a problem?.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aHealthy peach fruit is not considered a preferred host for Drosophila suzukii (Matsumura);however, it becomes a more preferable host when damaged. Thus, damaged peach fruitis of importance not only in terms of economic losses, but also because it serves as a reservoir for this fly species. This work aimed to evaluate the suitability of peaches mechanically damaged or harboring the brown rot disease as hosts for D. suzukii compared to hosts for which they have a low (undamaged peach) and high (undamaged strawberry) preference. Damaged peaches were as susceptible as undamaged strawberries. Fungus infection alone did not increase the susceptibility of peaches compared to undamaged peaches. This information should be considered when an Integrated Pest Management program is defined in a scenario of different species of fruit production. Keywords: Prunus, spotted wing drosophila, damage interactions, brown rot disease 650 $aPrunus 653 $aBrown rot disease 653 $aDamage interactions 653 $aSpotted wing drosophila 700 1 $aBERNARDI, D. 700 1 $aBOTTON, M. 700 1 $aNAVA, D. E. 773 $tScientia Agricola$gv. 74, n. 6, p. 489-491, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/11/2002 |
Data da última atualização: |
25/11/2002 |
Autoria: |
SIQUEIRA, R. S. de; TEIXEIRA, M. A.; MORAES, C. A.; MENDONCA, R. C. S.; PEREIRA, A. S. |
Título: |
Efeito do pH sobre o crescimento in vitro de Yersinia enterocolitica nas temperaturas de processamento de salame tipo italiano. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO REGIONAL SUDESTE DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 1., 1993, Juiz de Fora, MG. Resumos... Juiz de Fora, 1993. p. 83 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Produto carneos; Salame tipo italiano. |
Thesagro: |
Microbiologia; Yersinia Enterocolitica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00738naa a2200205 a 4500 001 1414543 005 2002-11-25 008 1993 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSIQUEIRA, R. S. de 245 $aEfeito do pH sobre o crescimento in vitro de Yersinia enterocolitica nas temperaturas de processamento de salame tipo italiano. 260 $c1993 650 $aMicrobiologia 650 $aYersinia Enterocolitica 653 $aProduto carneos 653 $aSalame tipo italiano 700 1 $aTEIXEIRA, M. A. 700 1 $aMORAES, C. A. 700 1 $aMENDONCA, R. C. S. 700 1 $aPEREIRA, A. S. 773 $tIn: ENCONTRO REGIONAL SUDESTE DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 1., 1993, Juiz de Fora, MG. Resumos... Juiz de Fora, 1993. p. 83
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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