Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  06/10/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDREAZZA, F.; BERNARDI, D.; BOTTON, M.; NAVA, D. E.
Afiliação:  Felipe Andreazza; Daniel Bernardi; MARCOS BOTTON, CNPUV; DORI EDSON NAVA, CPACT.
Título:  Drosophila suzukii (Matsumura) (Diptera: Drosophilidae) in Peaches: is it a problem?.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v. 74, n. 6, p. 489-491, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2016-0206
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Healthy peach fruit is not considered a preferred host for Drosophila suzukii (Matsumura);however, it becomes a more preferable host when damaged. Thus, damaged peach fruitis of importance not only in terms of economic losses, but also because it serves as a reservoir for this fly species. This work aimed to evaluate the suitability of peaches mechanically damaged or harboring the brown rot disease as hosts for D. suzukii compared to hosts for which they have a low (undamaged peach) and high (undamaged strawberry) preference. Damaged peaches were as susceptible as undamaged strawberries. Fungus infection alone did not increase the susceptibility of peaches compared to undamaged peaches. This information should be considered when an Integrated Pest Management program is defined in a scenario of different species of fruit production. Keywords: Prunus, spotted wing drosophila, damage interactions, brown rot disease
Palavras-Chave:  Brown rot disease; Damage interactions; Spotted wing drosophila.
Thesagro:  Prunus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197008/1/Dori-Scientia-Agricola-0103-9016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164746/1/Dori-Scientia-Agricola-0103-9016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17478 - 1UPCAP - DD17.02181
CPACT19972 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  SIQUEIRA, R. S. de; TEIXEIRA, M. A.; MORAES, C. A.; MENDONCA, R. C. S.; PEREIRA, A. S.
Título:  Efeito do pH sobre o crescimento in vitro de Yersinia enterocolitica nas temperaturas de processamento de salame tipo italiano.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO REGIONAL SUDESTE DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 1., 1993, Juiz de Fora, MG. Resumos... Juiz de Fora, 1993. p. 83
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Produto carneos; Salame tipo italiano.
Thesagro:  Microbiologia; Yersinia Enterocolitica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA6451 - 1UPCSP - --1993/0262002.00318
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional