|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/07/2015 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CHAVES, M. A.; BARRETO, I. M. A.; REIS, R. C.; KADAM, D. M. |
Afiliação: |
MODESTO A. CHAVES, CEDETEC; ISADORA M. A. BARRETO, UESB; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; DATTATREYA M. KADAM, CIPHET. |
Título: |
Physicochemical and sensory properties of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora, L.) foams. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology , v.48, p.1688-1697, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to characterise the foams of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora L.) pulp made with different additives, aiming at foam-mat drying. Characterisation was made through analyses of moisture, pH, acidity, soluble solids, density, water activity, colour, total and reducing sugars, protein and ashes. Drying was done at 55 °C for 2 h. Dried Brazilian cherry juice powder was rehydrated for acceptance test. It is concluded that the physicochemical characterisation of fresh Brazilian cherry pulp was satisfactory and was in accordance with the Brazilian standards for agro-industrial products. Albumin was the best foaming agent that produced a good-quality powder in a short period. The foammat drying of Brazilian cherry pulp using albumin and Superliga (Duas Rodas Industrial ltda, Santa Catarina, Brazil) as foaming agents produced a powder with good physicochemical properties and sensory quality and most preferred juice. |
Thesagro: |
Cereja. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01494naa a2200169 a 4500 001 2020712 005 2023-05-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAVES, M. A. 245 $aPhysicochemical and sensory properties of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora, L.) foams.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe objective of this work was to characterise the foams of purple Brazilian cherry (Eugenia uniflora L.) pulp made with different additives, aiming at foam-mat drying. Characterisation was made through analyses of moisture, pH, acidity, soluble solids, density, water activity, colour, total and reducing sugars, protein and ashes. Drying was done at 55 °C for 2 h. Dried Brazilian cherry juice powder was rehydrated for acceptance test. It is concluded that the physicochemical characterisation of fresh Brazilian cherry pulp was satisfactory and was in accordance with the Brazilian standards for agro-industrial products. Albumin was the best foaming agent that produced a good-quality powder in a short period. The foammat drying of Brazilian cherry pulp using albumin and Superliga (Duas Rodas Industrial ltda, Santa Catarina, Brazil) as foaming agents produced a powder with good physicochemical properties and sensory quality and most preferred juice. 650 $aCereja 700 1 $aBARRETO, I. M. A. 700 1 $aREIS, R. C. 700 1 $aKADAM, D. M. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology$gv.48, p.1688-1697, 2013.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
23/07/2010 |
Data da última atualização: |
29/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MENDES, A. M. S.; DUDA, G. P.; NASCIMENTO, C. W. A. do; LIMA, J. A. G.; MEDEIROS, A. D. L. |
Afiliação: |
ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO MENDES, CPATSA; GUSTAVO P. DUDA, UFRPE; CLISTENES W. A. DO NASCIMENTO, UFRPE; JOSÉ ALEXSANDRO G. LIMA, INCRA; ALUÍZIO D. L. MEDEIROS. |
Título: |
Acúmulo de metais pesados e alterações químicas em Cambissolo cultivado com meloeiro. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 14, n. 8, p. 791-796, 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Propôs-se, no presente trabalho, avaliar a influência do tempo de uso agrícola de um Cambissolo Háplico cultivado com meloeiro (Cucumis melo L.) sob o acúmulo de metais pesados e as características químicas do solo. |
Palavras-Chave: |
Biodisponibilidade de metais; Contaminação de solos; Elementos traços. |
Thesagro: |
Contaminação; Fertilizante; Melão; Metal Pesado; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Fertilizers; Heavy metals; Melons; Soil. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/18828/1/Alessandra.pdf
|
Marc: |
LEADER 01111naa a2200313 a 4500 001 1858651 005 2023-06-29 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMENDES, A. M. S. 245 $aAcúmulo de metais pesados e alterações químicas em Cambissolo cultivado com meloeiro. 260 $c2010 520 $aPropôs-se, no presente trabalho, avaliar a influência do tempo de uso agrícola de um Cambissolo Háplico cultivado com meloeiro (Cucumis melo L.) sob o acúmulo de metais pesados e as características químicas do solo. 650 $aFertilizers 650 $aHeavy metals 650 $aMelons 650 $aSoil 650 $aContaminação 650 $aFertilizante 650 $aMelão 650 $aMetal Pesado 650 $aSolo 653 $aBiodisponibilidade de metais 653 $aContaminação de solos 653 $aElementos traços 700 1 $aDUDA, G. P. 700 1 $aNASCIMENTO, C. W. A. do 700 1 $aLIMA, J. A. G. 700 1 $aMEDEIROS, A. D. L. 773 $tRevista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental$gv. 14, n. 8, p. 791-796, 2010.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|