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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  23/03/2005
Data da última atualização:  23/03/2005
Autoria:  RIBEIRO, T. P.; CRUVINEL, P. E.; TOMAZELLO FILHO, M.; HERRMANN, P. S. P.
Título:  Brazilian wood samples analysis by means of atomic force microscopy.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Acta Microscopica, suppl. A, v. 10, p. 107-111, 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The atomic force microscopy technique (AFM) is a useful tool to study surfaces and has been used to provide qualitative and quantitative inforrnation about nanometer-scale matter properties, that are often inaccessible by any other experimental techniques. In this work the AFM was used to investigate surface properties of cellulose, fibers, and papers ofBrazilian wood samples. Comparative studies were accomplished in the surface morphology, and results have shown a better understanding for wood processing forrnation and constituent architecture.
Palavras-Chave:  AFM; Cell Wall; Estruturas; Microscopia de Força Atômica; morfologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8739 - 1UPCSP - --PROCI-03.000842003.00084
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/06/2010
Data da última atualização:  03/08/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  TORGA, P. P.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; MELO, G. C.; PAIVA, B. A. R.; TEIXEIRA, W. G.; DIAZ, J. L. C.; MAGALDI, M. C. S.; DEL PELOSO, M. J.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C.; WENDLAND, A.
Afiliação:  P. P. TORGA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; G. C. MELO, UNI-ANHANGUERA; B. A. R. PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; W. G. TEIXEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; JOSE LUIS CABRERA DIAZ, CNPAF; MARIANA CRUZICK DE S MAGALDI, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; P. G. S. MELO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF.
Título:  Commercial quality of black bean genotypes.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 53, p. 260-261, Mar. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Breeding programs are working to supply cultivars with improved agronomical characteristics, such as yield, disease resistance, and upright plant, among others. More recently other characteristics related to commercial quality that could contribute to increase the acceptance of a new cultivar are also being assessed such as market preference, and 100 seed mass; therefore, the objective of this work was to assess the commercial quality of common black bean lines.
Thesagro:  Feijão preto; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/18865/1/BIC-2010-p.260-261_v.53.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF29917 - 1UPCRA - PP2010.0122010.012
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