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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/03/2008 |
Data da última atualização: |
25/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; LÉA SILVIA SANT'ANA. |
Título: |
Tocopherol in the lipid stability of tilapia (Oreochromis niloticus) hamburgers. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 105, n. 3, p. 1214-1218, 2007. |
ISSN: |
0308-8146 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Presence of tocopherol is effective for fish preservation during frozen storage, inhibiting lipid degradation by oxidation. This work evaluated the antioxidant effects of a-tocopherol in diet and postmortem addition on the final quality of hamburgers produced from tilapia fillets kept frozen for zero, 30, 60, and 90 days. Chemical composition varied within the values found for tilapia fish. The increase in a-tocopherol levels reduced the values of thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) in the samples at all time intervals. Tocopherol supplementation in diets protected the hamburgers from lipid oxidation more effectively than postmortem addition. |
Palavras-Chave: |
a-Tocopherol; Antioxidant; Supplementation. |
Thesagro: |
Tilápia. |
Thesaurus Nal: |
chemical composition; frozen storage. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/69728/1/TocopherolLipidTilapia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/01/2024 |
Data da última atualização: |
24/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BÖCK, M. J.; OLIVEIRA, A. A. de; GODO, D. O. R.; SILVA, M. V. G. B.; MELO, T. P. de; MELLO, F. C. B.; OTTO, P. I. |
Afiliação: |
MARCELO JOSÉ BÖCK, DISCENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; DANIELE ALVES DE OLIVEIRA, UNVIERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; DIEGO ORTUNIO ROSA GOBO, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; THAISE PINTO DE MELO, DOCENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; FERNANDA CRISTINA BREDA MELLO, DOCENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; PAMELA ITAJARA OTTO, DOCENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA. |
Título: |
Melhoramento genético: da base mendeliana para produção animal. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 32., 2023, Natal. Anais... Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas; Natal: Universidade Federal Rural do Semi-Árido, 2023. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Zootec 2023. |
Palavras-Chave: |
Conhecimento. |
Thesagro: |
Bovino; Genética Animal; Melhoramento Animal; Produtor. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161158/1/Melhoramento-genetico-da-base-mendeliana-para-producao-animal.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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