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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S. A importância socioeconômica da batata-doece para a agricultura brasileira. Hortaliças em Revista, Brasília, DF, Ano 4, n. 17, p. 10-11, jul./set. 2015.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; NUTTI, M. R.; AMARO, G. B. Evaluación de camotes biofortificados en Brasil. In: REUNIÓN ANUAL DE LA SOCIEDAD DEL PROGRAMA COOPERATIVO CENTRO AMERICANO PARA EL MEJORAMIENTO DE CULTIVOS Y ANIMALES, 60., 2015, Guatemala. Memoria de resúmenes...Ciudad de Guatemala, Guatemala, 2015. 1 p. Resumo

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3.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; INOUE-NAGATA, A. K. Survey on sweet potato viruses in Brazil. In: APS-IPPC JOINT MEETING, 2014, Minneapolis. [Abstracts...] Minneapolis: The American Phytopathological: Society Canadian Phytopathological Society, 2014. Poster 87-P.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. F. dos; MELLO, A. F. S. Tempo de degenerescência de clones de batata-doce cultivados no Distrito Federal. In: ANAIS da V e VI jornada científica da Embrapa Hortaliças. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 36.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFISCHER, I. H.; MELLO, A. F. S.; KIMATI, H. Ocorrência de Cylindrocladium candelabrum em abacateiros no Brasil. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 31, n. 3, p. 284, July/Sept. 2005 Comunicação.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; NUTTI, M. R.; MOITA, A. W. Validação de oito clones de batata-doce biofortificada no Distrito Federal. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 61., 2015, Manaus. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. P. 141. Resumo HT063.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFISCHER, I. H.; MONTES, S. M. N. M.; MELLO, A. F. S. Principais doenças. In: PERESSIN, V. A.; FELTRAN, J. C.; RÓS, A. B.; FERNANDES, A. M. (ed.). A cultura da batata-doce. Campinas: Instituto Agronômico, 2022. p. 59-81

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8.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, F. V.; HABER, L. L.; PINHEIRO, J. B.; MELLO, A. F. S. Produção de alho-semente; parte II Nosso Alho, Brasília, DF, n. 25, p. 50-57, nov. 2016.

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9.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, F. V.; HABER, L. L.; PINHEIRO, J. B.; MELLO, A. F. S. Produção de alho-semente: parte I Nosso Alho, Brasília, DF, n. 24 p. 43-55, set. 2016.

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10.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, F. V.; HABER, L. L.; PINHEIRO, J. B.; MELLO, A. F. S. Produção de alho-semente. In: NASCIMENTO, W. M.; PEREIRA, R. B. (Ed.). Hortaliças de propagação vegetativa: tecnologia de multiplicação. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 13-61.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; SILVA, M. G. da; MOITA, A. W. Estabilidade produtiva de 9 genótipos de batata-doce no Distrito Federal. In: CONGRESSO LUSO-BRASILEIRO DE HORTICULTURA, 2., 2019, Goiânia. Livro de resumos. [Goiânia: Associação Brasileira de Horticultura, 2019]. p. 80.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSEVERO, J.; SANTOS, F. N. dos; SAMBORSKI, T.; MELLO, A. F. S. Biofortified sweet potatoes as a tool to combat vitamin A deficiency: effect of food processing in carotenoid content. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 48, n. 3, p. 414-424, 2021.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; NUTTI, M. R.; MOITA, A. W.; AMARO, G. B. Criteria for selection of biofortified sweet potato clones. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 136-139. Organização: Embrapa Agroindústria de Alimentos. Editora técnica: Marília Regini Nutti. T403

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14.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; MACHADO, A. C. Z.; BEDENDO, I. P. Development of Colletotrichum gloeosporioides isolated from greem pepper in different culture media, temperatures, and light regimes. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 61, n. 5, p. 542-544, Sept./Oct. 2004.

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15.Imagem marcado/desmarcadoNAKASU, E. Y. T.; SILVA, G.; MONTES, S. M. N. M.; MELLO, A. F. S. Virome analysis of sweetpotato in three Brazilian regions using high-throughput sequencing. Tropical Plant Pathology, Oct. 2022.

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16.Imagem marcado/desmarcadoNUTTI, M.; CARVALHO, J. L. V. de; ALMEIDA, M. J.; MELLO, A. F. S.; VEDOVOTO, G. L. El progresso de las acciones de biofortificación en Brasil. In: REUNIÓN ANUAL PROGRAMA COOPERATIVO CENTROAMERICANO PARA EL MEJORAMIENTO DE CULTIVOS Y ANIMALES, 61., 2016, Costa Rica. Trabajos. Costa Rica: Instituto de Ciencia y Tecnología Agrícola, 2016. 1 p. PCCMCA. MAZ 13.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. N. dos; DUARTE, L. N.; SAMBORSKI, T.; MELLO, A. F. S.; KRINGEL, D. H.; SEVERO, J. Elaboration of food products with biofortified sweet potatoes: characterization and sensory acceptability. Revista Chilena de Nutrición, v. 48, n. 1, p. 59-66, 2021.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. N.; NACHTIGAL, L.; MELLO, A. F. S.; SAMBORSKI, T.; MICHELOTTI, A. A. H.; SEVERO, J. Elaboração de doces utilizando batata-doce biofortificada cv. Beauregard. In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 6., 2018, Gramado. Desvendando mitos: anais. Gramado: UFRGS/SBCTA, 2018. Não paginado.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. N.; NACHTIGAL, L.; MELLO, A. F. S.; SAMBORSKI, T.; MICHELOTTI, A. A. H.; SEVERO, J. Elaboração de pão de batata-doce fortificado. In: SIMPÓSIO DE SEGURANÇA ALIMENTAR, 6., 2018, Gramado. Desvendando mitos: anais. Gramado: UFRGS/SBCTA, 2018. Não paginado.

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20.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, A. F. S.; NUNES, M. U. C.; MOITA, A. W.; SANTOS, M. M. F.; NUTTI, M. R. Selección de camotes biofortificados en dos regiones distintas en Brasil. In: REUNIÓN ANUAL PROGRAMA COOPERATIVO CENTROAMERICANO PARA EL MEJORAMIENTO DE CULTIVOS Y ANIMALES, 61., 2016, Costa Rica. Trabajos. Costa Rica: Instituto de Ciencia y Tecnología Agrícola, 2016. 1 p. PCCMCA. HOR 08.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  02/02/2022
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MELLO, A. F. S.; SILVA, G. O. da; MINGUITA, A. P. da S.; SANTOS, F. N. dos; SAMBORSKI, T.; FERREIRA, J. C.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; SIQUIEROLI, A. C. S.; SEVERO, J.
Afiliação:  ALEXANDRE FURTADO SILVEIRA MELLO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; ADRIANA PAULA DA SILVA MINGUITA, CTAA; FELIPE NARDO DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; TARCÍSIO SAMBORSKI, INSTITUTO FEDERAL FARROPILHA; JOSE CARLOS FERREIRA, CPATSA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; ANA CAROLINA SILVA SIQUIEROLI, UNIVERSIDADE FEDERAL UBERLÂNDIA; JOSEANA SEVERO, INSTITUTO FEDERAL FARROUPILHA.
Título:  Quality parameters in orange flesh sweetpotato grown in different Brazilian states.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 107, e104406, 2022.
ISSN:  0889-1575
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Na publicação: Marília Regini Nuti.
Conteúdo:  Blind starvation caused by micronutrient deficiency is a major issue in many countries. The use of crops with higher micronutrient content, also known as biofortification, is one of different strategies to overcome this issue. Brazil has been using this approach within the last years but in order to expand this program it is necessary to characterize and develop new cultivars that meet consumer?s demands. Three orange fleshed sweet potato genotypes were evaluated in eight different site locations with different soil, management and altitude conditions. Total soluble sugars, carotenoids, dry matter and sensory evaluation were performed. β-carotene was the predominant carotenoid in the three sweet potato genotypes. This provitamin A compound was consistently higher than 70 μg g􀀀 1 in all genotypes, independent of site locations. CIP BRS Nuti cultivar presented significant higher dry matter and sucrose content in comparison with Beauregard and Clone 11. These last genotypes presented higher fructose and glucose content than CIP BRS Nuti. Acceptance evaluation demonstrated that despite having different organoleptic characteristics, CIP BRS Nuti and Beauregard were preferred by tasters. This finding is relevant since CIP BRS Nuti is a new commercial sweetpotato cultivar that will be part of the portfolio of biofortified cultivars in Brazil.
Palavras-Chave:  Biofortificação; Cultivar Beauregard; Cultivar CIP BRS Nuti.
Thesagro:  Análise de Alimento; Batata Doce; Ipomoea Batatas.
Thesaurus NAL:  Beta-carotene; Biofortification; Sweet potatoes.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41685 - 1UPCAP - DD
CPATSA59770 - 1UPCAP - DD
CTAA15267 - 1UPCAP - DD
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