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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  24/03/2008
Data da última atualização:  17/08/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  GAVA, C. A. T.; TAVARES, S. C. C. de H.
Afiliação:  CARLOS ALBERTO TUAO GAVA, CPATSA; Selma Cavalcante Cruz de Holanda Tavares, CNPS -UPE Recife.
Título:  Doenças.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: COSTA, N. D.; RESENDE, G. M. de. (Ed.). Cultivo da cebola no Nordeste. Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2007.
Série:  (Embrapa Semi-Árido. Sistemas de Produção, 3).
ISSN:  1807-0027
Idioma:  Português
Conteúdo:  Doenças Fúngicas; Doenças Bacterianas; Nematoides da Cebola; Doenças Causadas por Vírus; Outras Doenças.
Palavras-Chave:  Burkholderia cepacea; Cultivo; Mal-de-sete voltas; Onion; Podridão bacteriana das escamas; Podridão basal.
Thesagro:  Antracnose; Cebola; Doença; Erwinia Psidii; Mancha Púrpura; Míldio; Podridão Bacteriana; Queima das Pontas; Raiz Rosada; Tombamento.
Thesaurus Nal:  Onions.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/160524/1/Doencas-Sistema-de-producao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA37246 - 1UMTPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  16/01/2014
Data da última atualização:  20/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TIZIOTO, P. C.; GASPARIN, G.; SOUZA, M. M.; MUDADU, M. de A.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; THOLON, P.; MEIRELLES, S. L. C.; TULLIO, R. R.; ROSA, A. do N.; ALENCAR, M. M. de; MEDEIROS, S. R. de; SIQUEIRA, F.; FEIJO, G. L. D.; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  POLYANA C. TIZIOTO, Departamento de Genética e Evolução, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, São Paulo; GUSTAVO GASPARIN, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; MARCELA M. SOUZA, Departamento de Genética e Evolução, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, São Paulo; MAURICIO DE ALVARENGA MUDADU, CPPSE; LUIZ L. COUTINHO, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; GERSON B. MOURÃO, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; PATRICIA THOLON, CPPSE; SARAH L. C. MEIRELLES, Departamento de Zootecnia, Universidade Federal de Lavras, Lavras, Minas Gerais; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ANTONIO DO NASCIMENTO ROSA, CNPGC; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Identification of KCNJ11 as a functional candidate gene for bovine meat tenderness.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Physiological Genomics, v. 45, n. 24, p. 1215-1221, October 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The potassium inwardly rectifying channel, subfamily J, member 11 (KCNJ11) gene was investigated as a candidate for meat tenderness based on the effects reported on muscle for KCNJ11 gene knockout in rat models and its position in a quantitative trait locus (QTL) for meat tenderness in the bovine genome. Sequence variations in the KCNJ11 gene were described by sequencing six amplified fragments, covering almost the entire gene. We identified single nucleotide polymorphisms (SNP) and validated them by different approaches, taking advantage of simultaneous projects that are being developed with the same Nelore population. By sequencing the KCNJ11 in Nelore steers representing extreme phenotypes for Warner-Bratzler shear force (WBSF), it was possible to identify 22 SNPs. We validated two of the identified markers by genotyping the whole population (n = 460). Analysis of association between genotypes and WBSF values revealed a significant additive effect of a SNP at different meat aging times (P<=0.05). In addition, an association between the expression levels of KCNJ11 and WBSF was found, with lower expression levels of KCNJ11 associated with more tender meat (P<=0.05). The results showed that the KCNJ11 gene is a candidate mapped to a QTL for meat tenderness previously identified on BTA15 and may be useful to identify animals with genetic potential to produce tender meat. The effect of KCNJ11 observed on muscle is potentially due to changes in activity of KATP channels, which ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Differential expression.
Thesagro:  Carne; Marcador molecular.
Thesaurus NAL:  Beef; Genetic markers; Shear stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172838/1/4-Identification-of-KCNJ11-as-a-functional-candidate-gene-for-bovine-meat-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC15635 - 1UPCAP - DD
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