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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. F.; RIEDE, C. R.; SCHOLZ, M. B. S. Genetic analysis of aluminum tolerance and grain quality in wheat (Triticum aestivum L.). Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 1, p. 61-68, Mar. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTSUKUI, A.; VENDRAMINI, P.; GARRETT, R.; SCHOLZ, M. B.; EBERLIN, M.; BIZZO, H. R.; REZENDE, C. Chemical profile of green Arabica coffee bean submitted to semi-dry and dry processing by electrospray ionization mass spectro. In: IBERO-AMERICAN, 1.; BrMASS CONFERENCE ON MASS SPECTROMETRY, 6., 2016, Rio de Janeiro. Resumos Eletrônicos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Espectrometria de Massas, 2016. 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSTENZEL, N. M. C.; NEVES, C. S. V. J.; SCHOLZ, M. B. dos; GOMES, J. C. Comportamento da laranjeira 'folha murcha' em sete porta-enxertos no noroeste do Paraná. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 27, n. 3, p. 408-411, dez. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, M. S.; SCHOLZ, M. B. dos S.; MIRANDA, M. Z. de; FRANCO, C. M. L. Effect of glutenin subunits on the baking quality of Brazilian wheat genotypes. Bragantia, Campinas, v. 76, n. 1, p. 11-22, Jan/Mar. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMARUR, C. J.; STENZEL, N. M. C.; RAMPAZZO, E. F.; SCHOLZ, M. B. S. Acido giberelico (GA3) e a maturacao de frutos das tangerinas `Mexerica montenegrina' e `Ponca' Scientia Agricola, v.56, n.3, p.517-521, Piracicaba, 1999

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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6.Imagem marcado/desmarcadoRIEDE, C. R.; CAMPOS, L. A. C.; SCHOLZ, M. B. dos S.; SHIOGA, P. S. IPR 87 - bread wheat cultivar. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 2, p. 173-175, June 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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7.Imagem marcado/desmarcadoDALLA CORTE, A. D.; MODA-CIRINO, V.; SCHOLZ, M. B. dos S.; DESTRO, D. Environment effect on grain quality in early common bean cultivars and lines. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 3, p. 193-201, Sept. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSEVIDANIS, M. M.; SCHOLZ, M. B. dos S.; MIRANDA, M. Z. de. Relação entre características de moagem de genótipos de trigo com qualidade tecnológica. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 6., 2012, Londrina. [Anais...]. Londrina: IAPAR, 2012. 5 p. Trabalho 137-1. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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9.Imagem marcado/desmarcadoKITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. de T. Composição química de cafés árabica de cultivares tradicionais e modernas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF. v.48, n. 11, p. 1498-1506, nov. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.

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10.Imagem marcado/desmarcadoKITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T. Composition and antioxidant activity of roasted arabica coffee from different cultivars growing in the same edapho-climatic conditions. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 106

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSCHOLZ, M. B. S.; BORDIGNON, J. R.; MIRANDA, M. Z. de; SILVA, V. C. da; TATSCH, P. O. Granulometria e amido danificado de farinhas de trigo obtidas em diferentes moinhos experimentais. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 8.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 9., 2014, Canela; REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 9.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 10., 2015, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Biotrigo Genética: Embrapa Trigo, 2015. 2014 - Melhoramento, Aptidão industrial e Sementes - Trabalho 90. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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12.Imagem marcado/desmarcadoKITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T. Green coffee beans composition, roasted coffee and beverages characteristics: diversity between arabica cultivars. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 107

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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13.Imagem marcado/desmarcadoTSUKUI, A.; VENDRAMINI, P. H.; GARRET, R.; SCHOLZ, M. B. S.; EBERLIN, M. N.; BIZZO, H. R.; REZENDE, C. M. Direct-infusion electrospray ionization-mass spectrometry analysis reveals atractyligenin derivatives as potential markers for green coffee postharvest discrimination. LWT - Food Science and Technology, v. 103, p. 205-211, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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14.Imagem marcado/desmarcadoKITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T. Diversity between coffea arabica cultivar: organic acids composition. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 108

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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15.Imagem marcado/desmarcadoRIEDE, C. R.; CAMPOS, L. A. C.; SCHOLZ, M. B. dos S.; SCHINZEL, R. L.; SHIOGA, P. S. IPR 85 - Bread wheat cultivar. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 4, p. 595-597, Dec. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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16.Imagem marcado/desmarcadoFLUMIGNAN, D. L.; LENA, B. P.; FARIA, R. T. de; SCHOLZ, M. B. dos S.; MEDINA, C. de C. Influence of irrigation on wheat crop. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 33, n. 1, p. 75-88, jan./fev. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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17.Imagem marcado/desmarcadoKITZBERGER, C. S. G.; POT, D.; MARRACCINI, P.; PEREIRA, L. F. P.; SCHOLZ, M. B. dos S. Flavor precursors and sensory attributes of coffee submitted to different post-harvest processing. AIMS Agriculture and Food, v. 5, n. 4, p. 700-704, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSTENZEL, N. M. C.; NEVES, C. S. V. J.; MARUR, C. J.; SCHOLZ, M. B. dos; GOMES, J. C. Maturation curves and degree-days accumulation for fruits of 'Folha Murcha' orange trees. Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 63, n. 3, p. 219-225, may./jun., 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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19.Imagem marcado/desmarcadoRAKOCEVIC, M.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PAZIANOTTO, R. A. A.; MATSUNAGA, F. T.; RAMALHO, J. C. Variation in Yield, Berry Distribution and Chemical Attributes of Coffea arabica Beans among the Canopy Strata of Four Genotypes Cultivated under Contrasted Water Regimes Horticulturae v.9, n.2, p.215, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSCHOLZ, M. B. dos S.; KITZBERGER, C. S. G.; PAGIATTO, N. F.; PEREIRA, L. F. P.; DAVRIEUX, F.; POT, D.; CHARMETANT, P.; LEROY, T. Chemical composition in wild ethiopian Arabica coffee accessions. Euphytica, v. 209, n. 2 p. 429-438, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/04/2024
Data da última atualização:  16/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MENESES, A. J. G.; POMPEU, R. C. F. F.; SALLES, H. O.; COSTA, C. dos S.; ROGERIO, M. C. P.; ANDRADE, I. N. A. de; FURTADO, R. N.; MEDEIROS, A. N. de; PEREIRA, P. L.; CÂNDIDO, M. J. D.
Afiliação:  ABNER JOSÉ GIRÃO MENESES, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; IGO RENAN ALBUQUERQUE DE ANDRADE, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO CEARÁ; RAFAEL NOGUEIRA FURTADO, INSTITUTO FEDERAL DO PIAUÍ; ARIOSVALDO NUNES DE MEDEIROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; PATRÍCIO LEANDRO PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO VALE DO ACARAÚ; MAGNO JOSÉ DUARTE CÂNDIDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ.
Título:  Nutritional parameters and productive performance of grazing sheep using castor bean cake as supplement or fertilizer.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 53, n. 3, article 121, Apr. 2024.
DOI:  10.1007/s11250-024-03967-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective was to evaluate the effect of detoxified castor bean replacing soybean meal in the concentrate diet or as nitrogen organic fertilizer replacing urea on intake and nutrient digestibility, blood parameters and productive performance of sheep finished on irrigated Tamani grass pasture under continuous stocking and variable stocking rate. The treatments were two concentrate diets: standard (ground corn and soybean meal) and alternative diet (ground corn and detoxified castor bean cake), and two nitrogen fertilizers: chemical (urea) and organic (fresh castor bean cake). The randomized complete block design was used in a 2 × 2 factorial arrangement with four replications (500 m² paddocks). Four sheep (2 castrated males and 2 females) were distributed in each experimental unit, totaling 64 animals with an average initial weight of 19.42 ± 3.6 kg. No effects (P > 0.05) were observed on the variables inherent to the evaluation of the pasture. The average stocking rate (SR) among treatments was 85.50 sheep/ha, equivalent to 9.87 Animal Units (AU)/ha. The alternative diet presented lower dry matter digestibility (62.71%), with no negative effects on nutrient intake and kidney parameters. Animals fed the standard and alternative diet showed average daily gain of 103.75 and 86.76 g/day, respectively. A finishing period of up to 100 days is recommended for sheep selected for production systems in semi-arid regions managed intensively on pasture. Detoxified castor b... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aspartate aminotransferase; Farelo de soja; Santa Inês.
Thesagro:  Alimento Para Animal; Caatinga; Glycine Max; Nutrição Animal; Ovino; Ricinus Communis.
Thesaurus NAL:  Brazil; Dietary supplements; Females; Nitrogen fertilizers; Ruminant nutrition; Semiarid zones; Sheep feeding; Urea; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC40789 - 1UPCAP - DD
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