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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMEDA, A. R.; PEREIRA, L. F. P.; SANTOS, T. B. dos. Análise in silico de genes envolvidos no transporte de nitrato, amônio e uréia em cafeeiro. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais. Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFURLANI, P. R.; MEDA, A. R.; GOUVEA, J. A.; MACHADO, R. P. Crescimento e acúmulo de sódio por cultivares de alface sob efeito de NaCl em hidroponia. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 289, jul. 2003. Suplemento 1.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFRANCHINI, J. C.; MEDA, A. R.; CASSIOLATO, M. E.; MIYAZAWA, M.; PAVAN, M. A. Potencial de extratos de resíduos vegetais na mobilização do calcário no solo por método biológico. Scientia Agrícola, Piracicaba, v. 58, n. 2, p. 357-360, abr/jun. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, H. C.; PEREIRA, L. F. P.; SANTOS, J. V. M. dos; MEDA, A. R.; SANT?ANA, G. C. Genetic diversity and selection footprints in the genome of brazilian soybean cultivars. Frontiers in Plant Science, v. 13, 2022. 12 p.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFURLANI, P. R.; ABREU, C. A. de; ABREU, M. F. de; BATAGLIA, O. C.; FURLANI, A. M. C.; MEDA, A. R. Crescimento e concentração de nutrientes na matéria seca de mudas de alface em função de substratos e adubação. In: ENCONTRO NACIONAL DE SUBSTRATOS PARA PLANTAS, 3., 2002, Campinas. Caracterização manejo e qualidade de substratos para produção de plantas. Campinas: IAC, 2002. p. 102. (IAC. Documentos, 70).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, D. S.; MEDA, A. R.; SANTOS, T. B.; VESPERO, E. B.; SITTA, R. B.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Coffea nutriome: minding the gap among genomics, biotechnology and fertilization practices. In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 56., 2010, Guarujá.

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B. dos; MEDA, A. R.; SITTA, R. B.; VESPERO, E. B.; PAVAN, M. A.; CHARMETANT, P.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; DOMINGUES, D. S. Concentração de nutrientes minerais em acessos da Etiópia de Coffea arabica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B. dos; MEDA, A. R.; SITTA, R. B.; VESPERO, E. B.; PAVAN, M. A.; CHARMETANT, P.; PIPOLO, V. C.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; DOMINGUES, D. S. Caracterização nutricional de acessos provenientes da Etiópia de Café Arábica. Coffee Science, Lavras, v. 10, n. 1, p.10-19, jan./mar. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B. dos; SOARES, J. D. M.; LIMA, J. E.; SILVA, J. C.; IVAMOTO, S. T.; BABA, V. Y.; SOUZA, S. G. H.; LORENZETTI, A. P. R.; PASCHOAL, A. R.; MEDA, A. R.; NISHIYAMA JÚNIOR, M. Y.; OLIVEIRA, U. C. de; MOKOCHINSKI, J. B.; GUYOT, R.; JUNQUEIRA-DE-AZEVEDO, I. L. M.; FIGUEIR, A. V. O.; MAZZAFERA, P.; R. JÚNIO, O.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S. An integrated analysis of mRNA and sRNA transcriptional profiles in Coffea arabica L. roots: insights on nitrogen starvation responses. Functional & Integrative Genomics, v. 19, n. 1, p. 151-169, January, 2019

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/01/2023
Data da última atualização:  07/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MENDONÇA, H. C.; PEREIRA, L. F. P.; SANTOS, J. V. M. dos; MEDA, A. R.; SANT?ANA, G. C.
Afiliação:  HEITOR CALUX MENDONÇA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; JOÃO VITOR MALDONADO DOS SANTOS, TROPICAL MELHORAMENTO E GENÉTICA; ANDERSON ROTTER MEDA, TROPICAL MELHORAMENTO E GENÉTICA; GUSTAVO CÉSAR SANT'ANA, TROPICAL MELHORAMENTO E GENÉTICA.
Título:  Genetic diversity and selection footprints in the genome of brazilian soybean cultivars.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Plant Science, v. 13, 2022.
Páginas:  12 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although Brazil is currently the largest soybean producer in the world, only a small number of studies have analyzed the genetic diversity of Brazilian soybean. These studies have shown the existence of a narrow genetic base. The objectives of this work were to analyze the population structure and genetic diversity, and to identify selection signatures in the genome of soybean germplasms from different companies in Brazil. A panel consisting of 343 soybean lines from Brazil, North America, and Asia was genotyped using genotyping by sequencing (GBS). Population structure was assessed by Bayesian and multivariate approaches. Genetic diversity was analyzed using metrics such as the fixation index, nucleotide diversity, genetic dissimilarity, and linkage disequilibrium. The software BayeScan was used to detect selection signatures between Brazilian and Asian accessions as well as among Brazilian germplasms. Region of origin, company of origin, and relative maturity group (RMG) all had a significant influence on population structure. Varieties belonging to the same company and especially to the same RMG exhibited a high level of genetic similarity. This result was exacerbated among early maturing accessions. Brazilian soybean showed significantly lower genetic diversity when compared to Asian accessions. This was expected, because the crop?s region of origin is its main genetic diversity reserve. We identified 7 genomic regions under selection between the Brazilian and Asian acce... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Genetic variance; Genome; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150814/1/Genetic-Diversity-and-Selection.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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