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Registros recuperados : 138 | |
101. | | WEBER, O. B.; SILVA, M. C. B. DA; SILVA, C. F. DA; SOUSA, J. A. de; TANIGUCHI, C. A. K.; GARRUTI, D. dos S.; ROMERO, R. E. Biological and chemical attributes of soils under forest species in Northeast Brazil. Journal of Forestry Research, Harbin, p. 1-15, 1 June 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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102. | | FIGUEIREDO, M. C. B. de; BARROS, V. da S.; SANTOS, T. de L.; GONDIM, R. S.; SOUSA, J. A. de; ARAGAO, F. A. S. de. Pegada de carbono do melão amarelo exportado. In: GUIMARÃES, M. de A.; ARAGÃO, F. A. S. de (Ed.). Produção de melão. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2019. cap. 24 p. 396-424. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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103. | | BARROS, V. DA S.; SANTOS, T. DE L.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; SILVA, E. de O.; SOUSA, J. A. de; ARAGAO, F. A. S. de. Pegada de carbono de produtos agrícolas: estudo de caso do melão Amarelo. In: FIGUEIRÊDO, M. C. B. de; GONDIM, R. S.; ARAGÃO, F. A. S. de (Ed.). Produção de melão e mudanças climáticas: sistemas conservacionistas de cultivo para redução das pegadas de carbono e hídrica. Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 165-185 Parte 3 - Capítulo 2 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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107. | | GONDIM, R. S.; CRISOSTOMO, L. A.; MAIA, A. de H. N.; SOUSA, J. A. de; BARROS, V. DA S.; ALMEIDA, A. R. DA C. S. Estoque de carbono no solo em sistemas convencional e conservacionistas de cultivo de melão no Polo Jaguaribe-Açu. In: FIGUEIRÊDO, M. C. B. de; GONDIM, R. S.; ARAGÃO, F. A. S. de (Ed.). Produção de melão e mudanças climáticas: sistemas conservacionistas de cultivo para redução das pegadas de carbono e hídrica. Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 255-263 Parte 4 - Capítulo 3 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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108. | | GONDIM, R. S.; CRISOSTOMO, L. A.; MAIA, A. de H. N.; SOUSA, J. A. de; BARROS, V. DA S.; ALMEIDA, A. R. DA C. S. Estoque de carbono no solo em sistemas convencional e conservacionistas de cultivo de melão no Polo Jaguaribe-Açu. In: FIGUEIRÊDO, M. C. B. de; GONDIM, R. S.; ARAGÃO, F. A. S. de (Ed.). Produção de melão e mudanças climáticas: sistemas conservacionistas de cultivo para redução das pegadas de carbono e hídrica. Brasília, DF: Embrapa, 2017. p. 255-263 Parte 4 - Capítulo 3 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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109. | | LUNZ, A. M. P.; DELUNARDO, T. A.; SOUSA, J. A. de; OLIVEIRA, L. C. de; ASSIS, G. M. L. de; RONCATTO, G. Efeito do tipo de estaca e concentração de AIB no enraizamento de estacas de unha-de-gato (Uncaria guianensis). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 48., 2008, Maringá. Resumos... Maringá: ABH, 2008. p. S4477- S4484. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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110. | | PINHO, L. L.; LACERDA, C. F. DE; SOUSA, J. A. de; SANTOS, A. M.; BEZERRA, A. M. E.; CAVALCANTE, E. S.; SALES, J. R. DA S. Effects of artificial shading and irrigation with brackish water on the initial development of anadenanthera colubrina (vell.) brenan plants. Revista Árvore, v. 46, e4607, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Florestas. |
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111. | | LIMA, C. J.; MARACAJÁ, P. B.; SILVA, R. A.; SOUSA, L. C. F. S.; SOUSA, J. S.; SOUSA, J. A.; ANDRADE, A. B. A.; PEREIRA, D. S. Estudo potencial de produção de néctar da bucha vegetal (Luffa cylindrica) em cultivo convencional na cidade de Sousa - PB. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE APICULTURA, 20.; CONGRESSO BRASILEIRO DE MELIPONICULTURA, 6., 2014, Belém, PA. Sustentabilidade, tecnologia e mercados. Belém, PA: CBA, [2014]. p. 115. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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112. | | MIES FILHO, A.; JOBIM, M. I. M.; ENDLER, J. O.; WARD, V. B.; DUARTE, M. M. B.; SOUSA, J. A. C.; MARTINS, S. C. R. Estudo sobre inseminação artificial com sêmen congelado em ovinos no Rio Grande do Sul. Revista Brasileira de Reprodução Animal, v. 10, n. 4, p. 235-245, 1986. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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113. | | BARBOZA, S. B. S. C.; SANTANA, M. C. dos S.; SOUSA, J. A. de; LÉDO, A. da S.; MELO, M. B. Indução de calogênese in vitro em explantes de pinhão manso (Jatropha curcas L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 16.; SIMPÓSIO DE PLANTAS ORNAMENTAIS NATIVAS, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 3., 2007, Goiânia. [Resumos...]. Goiânia: Revista Brasileira de Horticultura Ornamental, 2007. 1 CD-ROM. p. 960. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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115. | | SANTOS, E. L. dos; BESPALHOK FILHO, J. C.; HANSEL, F. A.; SOUSA, J. A. T.; AUER, C. G.; STEINER, N.; DEGENHARDT, J. Azacytidine affects gene expression and metabolic profile of Pinus elliottii x Pinus caribaea var. hondurensis embryogenic cell lines. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 155, p. 637-651, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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116. | | BARBOZA, S. B. S. C.; SOUSA, J. A. de; SANTANA, M. C. dos S.; LÉDO, A. da S.; OLIVEIRA, I. R. de. Avaliação de métodos de assepsia e tipos de explantes para estabelecimento in vitro de pinhão manso (Jatripha curcas L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 16.; SIMPÓSIO DE PLANTAS ORNAMENTAIS NATIVAS, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 3., 2007, Goiânia. [Resumos...]. Goiânia: Revista Brasileira de Horticultura Ornamental, 2007. 1 CD-ROM. p. 969. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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117. | | CAMPELO, D. H.; LACERDA, C. F.; SOUSA, J. A. de; BEZERRA, A. M. E.; ARAUJO, J. D. M.; NEVES, A. L. R.; SOUZA, C. H. C. Características morfofisiológicas foliares e estado nutricional de seis espécies lenhosas em função da disponibilidade de água no solo. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 28, n. 3, p. 924-936, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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118. | | RODRIGUES, V. de S.; CARVALHO, G. M. C.; BARROS, D. A.; CAVALCANTE, M. M. A. de S.; SILVA, J. H. L. da; SOUSA, J. A. T. de. Características histomorfológicas testiculares de touros curraleiro pé-duro, nelore e cruzamentos. Revista RG News, v. 4, n. 3, p. 42, 2018. Edição especial dos Anais do V Congresso Brasileiro de Recursos Genéticos, Fortaleza, nov. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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119. | | SILVA, L. R. da; MEDEIROS, P. V. Q. de; LEITE, G. A.; SILVA, K. J. P.; MENDONÇA, V.; SOUSA, J. A. de. Caracterização física do fruto de noni (Morinda citrifolia L.). Horticultura Brasileira, v. 27, n. 2, p. S267-S271, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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120. | | SOUSA, J. A. de; SILVA, L. R. da; PONTES, C. A.; AGUIAR, A. L. L. de; CISNE, M. F.; SILVA, E. de O. Caracterização física de frutos de noni (Morinda citrifolia L.) cultivados em Trairi-CE. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 138 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
18/02/2011 |
Data da última atualização: |
08/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ROSA, S. D. V. F. da; McDONALD, M. B.; VEIGA, A. D.; VILELA, F. de L.; FERREIRA, I. A. |
Afiliação: |
STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; Ohio State University; Embrapa Café; Ohio State University; Ohio State University. |
Título: |
Staging coffee seedling growth: a rationale for shortening the coffee seed germination test. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Technology, v. 38, n. 2, p.421-431. 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The species Coffea arabica L. is one of the most important agricultural commodities in Brazil. Despite considerable effort at vegetative propagation of coffee plants, they still are propagated by seedlings produced directly from seeds. An undesired trait of coffee seeds is that they have slow and asynchronous germination, which makes it difficult to obtain seedlings of desirable quality. In addition, this slow and asynchronous germination makes rapid viability and/or vigor evaluations difficult because of the excessive time required to obtain results. The objective of this study was to describe coffee seedling growth developmental stages by documenting morphological changes during germination and post-germination growth. Eight seedling growth stages were described. Description of stages permits a more accurate characterization of coffee seedling development than days after imbibition since environmental factors have a major bearing on the speed and uniformity of seedling growth. In addition, current Rules for Seed Testing in Brazil require 30 days before germination can be assessed. These data demonstrate all essential seedling parts are present on coffee seedlings at stage 6, which occurs at 15 days. Such data suggest that the standard germination test for coffee seeds can be substantially shortened to provide more rapid seed quality assessment. |
Palavras-Chave: |
Agricultural commodities in Brazil; Coffea arabica L. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01982naa a2200193 a 4500 001 1880484 005 2024-01-08 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aROSA, S. D. V. F. da 245 $aStaging coffee seedling growth$ba rationale for shortening the coffee seed germination test.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aThe species Coffea arabica L. is one of the most important agricultural commodities in Brazil. Despite considerable effort at vegetative propagation of coffee plants, they still are propagated by seedlings produced directly from seeds. An undesired trait of coffee seeds is that they have slow and asynchronous germination, which makes it difficult to obtain seedlings of desirable quality. In addition, this slow and asynchronous germination makes rapid viability and/or vigor evaluations difficult because of the excessive time required to obtain results. The objective of this study was to describe coffee seedling growth developmental stages by documenting morphological changes during germination and post-germination growth. Eight seedling growth stages were described. Description of stages permits a more accurate characterization of coffee seedling development than days after imbibition since environmental factors have a major bearing on the speed and uniformity of seedling growth. In addition, current Rules for Seed Testing in Brazil require 30 days before germination can be assessed. These data demonstrate all essential seedling parts are present on coffee seedlings at stage 6, which occurs at 15 days. Such data suggest that the standard germination test for coffee seeds can be substantially shortened to provide more rapid seed quality assessment. 653 $aAgricultural commodities in Brazil 653 $aCoffea arabica L 700 1 $aMcDONALD, M. B. 700 1 $aVEIGA, A. D. 700 1 $aVILELA, F. de L. 700 1 $aFERREIRA, I. A. 773 $tSeed Science and Technology$gv. 38, n. 2, p.421-431. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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