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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
07/01/2009 |
Data da última atualização: |
08/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FIGUEIREDO, E. O.; MESQUITA, R. C.; BRAZ, E. M.; FIGUEIREDO, S. M. de M.; OLIVEIRA, M. V. N. d'. |
Afiliação: |
EVANDRO ORFANO FIGUEIREDO, CPAF-AC; Renato Cunha Mesquita; EVALDO MUNOZ BRAZ, CNPF; SYMONE MARIA DE MELO FIGUEIREDO, UFAC; MARCUS VINICIO NEVES D OLIVEIRA, CPAF-AC. |
Título: |
Avaliação de procedimentos para localização de árvores em inventários florestais, visando o emprego do manejo de precisão. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO SOBRE MANEJO FLORESTAL, 4., 2008, Santa Maria, RS. Produção de bens materiais e imateriais: anais. Santa Maria, RS: Universidade Federal de Santa Maria, 2008. |
Páginas: |
7 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Agricultura de precisión; Biometria florestal; Biometría forestal; Forest biometry; Geoespatal technology; Geotécnica; Inventario forestal; Manejo de precisão; Manejo florestal; Manejo forestal; Modeflora; Modelagem 3D; Sistema de posicionamento global; Sistemas de información geográfica; Sistemas de posicionamiento global; Tecnología geoespacial; Teledetección. |
Thesagro: |
Administração florestal; Agricultura de precisão; Inventário florestal; Sensoriamento remoto; Sistema de informação geográfica. |
Thesaurus Nal: |
Forest inventory; Forest management; Geographic information systems; Global positioning systems; Precision agriculture; Remote sensing. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01767nam a2200493 a 4500 001 1501246 005 2023-11-08 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFIGUEIREDO, E. O. 245 $aAvaliação de procedimentos para localização de árvores em inventários florestais, visando o emprego do manejo de precisão.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO SOBRE MANEJO FLORESTAL, 4., 2008, Santa Maria, RS. Produção de bens materiais e imateriais: anais. Santa Maria, RS: Universidade Federal de Santa Maria$c2008 300 $a7 p.$c1 CD-ROM. 650 $aForest inventory 650 $aForest management 650 $aGeographic information systems 650 $aGlobal positioning systems 650 $aPrecision agriculture 650 $aRemote sensing 650 $aAdministração florestal 650 $aAgricultura de precisão 650 $aInventário florestal 650 $aSensoriamento remoto 650 $aSistema de informação geográfica 653 $aAgricultura de precisión 653 $aBiometria florestal 653 $aBiometría forestal 653 $aForest biometry 653 $aGeoespatal technology 653 $aGeotécnica 653 $aInventario forestal 653 $aManejo de precisão 653 $aManejo florestal 653 $aManejo forestal 653 $aModeflora 653 $aModelagem 3D 653 $aSistema de posicionamento global 653 $aSistemas de información geográfica 653 $aSistemas de posicionamiento global 653 $aTecnología geoespacial 653 $aTeledetección 700 1 $aMESQUITA, R. C. 700 1 $aBRAZ, E. M. 700 1 $aFIGUEIREDO, S. M. de M. 700 1 $aOLIVEIRA, M. V. N. d'.
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
20/10/2017 |
Data da última atualização: |
17/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CALDAS, T. W.; MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; MATTOS, G. N.; BRIGIDA, A. I. S.; CONTE-JUNIOR, C. A.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
Thais W. Caldas, UFRRJ; Karen E. L. Mazza, UFRJ; Aline S. C. Teles, UFRJ; Gabriela N. Mattos, UFRRJ; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; Carlos A. Conte-Junior, UFF; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Phenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Industrial Crops & Products, v. 111, p. 86-91, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant capacity; Mechanical agitation; Microwave; Phenolic compunds; Ultrasound. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01869naa a2200289 a 4500 001 2077730 005 2018-09-17 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCALDAS, T. W. 245 $aPhenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin. 653 $aAntioxidant capacity 653 $aMechanical agitation 653 $aMicrowave 653 $aPhenolic compunds 653 $aUltrasound 700 1 $aMAZZA, K. E. L. 700 1 $aTELES, A. S. C. 700 1 $aMATTOS, G. N. 700 1 $aBRIGIDA, A. I. S. 700 1 $aCONTE-JUNIOR, C. A. 700 1 $aBORGUINI, R. G. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tIndustrial Crops & Products$gv. 111, p. 86-91, 2018.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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