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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  10/02/1998
Data da última atualização:  06/09/2010
Autoria:  MENEZES SOBRINHO, J. A. ed.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Cultivo do alho (Allium sativum).
Edição:  3.ed.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Brasilia: EMBRAPA-CNPH, 1997.
Páginas:  23p.
Descrição Física:  il. color.
Série:  (EMBRAPA-CNPH. Instrucoes Tecnicas da Embrapa Hortalicas, 2).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Exigências Climáticas: Joao Alves de Menezes Sobrinho. Preparo do Solo e Calagem: Ruy Rezende Fontes. Adubacao: Ruy Rezende Fontes. Cultivares e epoca de plantio: Joao Alves de Menezes Sobrinho. Plantio: Joao Alves de Menezes Sobrinho. Cobertura morta: Joao Alves de Menezes Sobrinho. Irrigacao: Osmar Alves Carrijo. Manejo de plantas daninhas: Welington Pereira. Doencas: Carlos Alberto Lopes, Joao Maria Charchar, Thor V.M. Fajardo. Pragas: Felix Humberto franca, geni L. Villas Boas. Colheita: Joao Alves de Menezes Sobrinho. Armazenamento e cura: Joao Alves de Menezes Sobrinho, Nozomu Makishima. Classificacao e comercializacao: Nozomu Makishima. Coeficientes tecnicos para calculo do custo de producao (para 1 ha ): Nozomu Makishima. .
Palavras-Chave:  Cultivation; Cultivo.
Thesagro:  Alho; Allium Sativum; Cerrado; Sistema de Produção.
Thesaurus Nal:  cropping systems; farming systems; garlic.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH10840 - 1UMTFL - --035423542
CNPH10840 - 2UMTFL - --035423543
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  13/11/2015
Data da última atualização:  18/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SOUZA, F. V. D.; KAYA, E.; VIEIRA, L. de J.; SOUZA, E. H. de; AMORIM, V. B. de O.; SKOGERBOE, D.; MATSUMOTO, T.; ALVES, A. A. C.; LEDO, C. A. da S.; JENDEREK, M. M.
Afiliação:  FERNANDA VIDIGAL DUARTE SOUZA, CNPMF; ERGUN KAYA, National Center for Genetic Resources Preservation; LÍVIA DE JESUS VIEIRA; EVERTON HILO DE SOUZA; VANUSIA BATISTA DE OLIVEIRA AMORIM; DIANNE SKOGERBOE, National Center for Genetic Resources Preservation; TRACIE MATSUMOTO, Pacific Basin Agriculture Research Center; ALFREDO AUGUSTO CUNHA ALVES, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; MARIA M. JENDEREK, National Center for Genetic Resources Preservation.
Título:  Droplet-vitrification and morphohistological studies of cryopreserved shoot tips of cultivated and wild pineapple genotypes.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v.123, n.2, nov. 2015.
ISSN:  0167-6857
DOI:  10.1007/s11240-015-0899-8
Idioma:  Português
Conteúdo:  Germplasm conservation of pineapple [Ananas comosus (L.) Mer.] is crucial to preserve the genus? genetic diversity, to secure material for genetic improvement and to support innovative and new research. Long-term conservation is accomplished through cryopreservation, that is done by storing cells or tissues at ultra-low temperature in liquid nitrogen (-196 C). Droplet-vitrification, a combination of droplet freezing and solution-based vitrification, was used to establish a protocol for cryopreservation of pineapple genetic resources. This protocol was tested on cultivated and wild pineapple genotypes to establish a long-term germplasm security duplicate as well as to investigate cryo-injuries in the tissues by means of histological techniques. Excised shoot tips (0.5?1 mm with one primordial leaf) of different pineapple genotypes were precultured for 48 h on solid MS medium containing 0.3 M of sucrose. Three PVS2 exposure times (30, 45 and 60 min) were tested. The results showed high post cryopreservation survival for all genotypes evaluated. The best PVS2 exposure time varied according to genotype, although 45 min gave the best survival for the majority of genotypes. The technique was highly efficient in cryopreserving meristem shoot tips of different pineapple genotypes, and was also less laborious than techniques previously reported. This is a first report on application of the droplet-vitrification technique to diverse genotypes of cultivated and wild pineapples and the ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abacaxi; Ananás Comosus.
Thesaurus NAL:  Histology; Pineapples.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30913 - 1UPAAP - DDPublicação digitalX
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