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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  14/03/2008
Data da última atualização:  15/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SUJII, E. R.; TOGNI, P. H. B.; NAKASU, E. Y. T.; RIBEIRO, P. H.; BESERRA, V. A.; MACEDO, T. R.; PIRES, C. S. S.; FONTES, E. M. G.
Afiliação:  EDISON RYOITI SUJII, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; PEDRO H. B. TOGNI, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ERICH YUKIO TEMPEL NAKASU; PAULO HENRIQUE RIBEIRO DOS SANTOS; VIVIANE ALBUQUERQUE BESERRA; TAINÃ R. MACEDO, UNICEUB; CARMEN SILVA PIRES, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; ELIANA MARIA GOUVEIA FONTES, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA.
Título:  Bionomia comparada do pulgão do algodoeiro Aphis gossypii criado em algodoeiro BT e NÃO - BT.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 6., 2007, Uberlândia. O algodão como oportunidade de negócios: resumos. Uberlândia: ABRAPA: AMIPA: Embrapa Algodão, 2007.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Espécie não-alvo; Toxina cry.
Thesagro:  Biossegurança; Praga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN29381 - 1UPCPC - CDCDR00592417
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/09/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATOS, M. C. de; MEDEIROS, J. A. de; SANTOS, L. B.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA.
Título:  Alginate/guacamole edible films as moisture barrier layers in multicomponent foods.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  eFood, v. 4, e109, 2023.
Páginas:  8 p.
DOI:  10.1002/efd2.109
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In multicomponent foods having both moist and dry components (e.g., pizzas and tacos), moisture migration between components causes undesirable texture changes (e.g., loss of crispiness of the dry component). In this study, different proportions of alginate (film matrix), guacamole (hydrophobic component with sensory appeal), and glycerol (plasticizer) were combined to form edible films to be used as a moisture barrier between moist and dry components of multicomponent foods. Alginate was the component that most contributed to increase the film strength and to reduce its water vapor permeability (WVP). Guacamole, due to the presence of avocado lipids, enhanced the film hydrophobicity, although not having decreased the WVP (as expected), since it promoted discontinuities in the alginate structure. The film with the lowest WVP (containing an alginate/guacamole/glycerol dry mass ratio of 25/60/15) was inserted between nachos and tomato sauce, being able to reduce the crispiness loss of nachos during a 50‐min storage
Palavras-Chave:  Mixture design; Pizzas and tacos.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156667/1/P-Alginate-guacamole-edible-films-as-moisture-barrier-layers.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18274 - 2UPCAP - DDPROCI.23/84
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